Έλεγχος του χάους – Οργάνωση για το νέο εξάμηνο – THE STUDENT LIFE BLOG

Έλεγχος του χάους – Οργάνωση για το νέο εξάμηνο – THE STUDENT LIFE BLOG

Januar 19, 2022 0 Von admin

Φωτογραφίες και γραμμένο από την Amy Bridges

Είναι ένα νέο έτος και ένα νέο εξάμηνο και αυτό σημαίνει ότι στήνω το ημερολόγιο bullet μου και οργανώνω τις εργασίες μου έτοιμες για την έναρξη των μαθημάτων. Το 2022 όπως και το 2021 και το έτος για το οποίο δεν θα μιλήσουμε είναι διαφορετικό, αλλά υπάρχουν πολλές ομοιότητες και μέσα στα εξάμηνα. Υπάρχουν ακόμα ημερομηνίες και εργασίες και ώρα μαθημάτων και ξέρω πώς να τα οργανώσω.

Ενώ χρησιμοποιώ ένα φυσικό ημερολόγιο με κουκκίδες καθώς και κάρτες υπόδειξης, ο τρόπος με τον οποίο οργανώνω τις εργασίες και τις ημερομηνίες λήξης θα μπορούσαν να γίνουν ψηφιακά ή απλώς με στυλό και χαρτί. Θα εξετάσω λεπτομερώς τι κάνω και πώς και γιατί το κάνω, αλλά σε περίπτωση που δεν έχετε χρόνο εδώ είναι μια σύντομη λίστα με αυτά που κάνω για να προετοιμαστώ για το νέο εξάμηνο.

Δημιουργώ:

  • Πλήρες ημερολόγιο για να καταγράψετε τυχόν μελλοντικές ημερομηνίες που μπορεί να προκύψουν σαν εξετάσεις
  • Ένα σχολικό τμήμα στο bullet journal μου
    • Λίστες τάξεων
      • Κάθε Τάξη έχει τη δική της λίστα εργασιών και όλες τις ημερομηνίες λήξης με πλαίσια ελέγχου
  • Εβδομαδιαίες ρυθμίσεις με αναθέσεις και ημερομηνίες λήξης σημειωμένες τις κατάλληλες ημέρες
  • Cue κάρτες με όλες τις εργασίες από όλες τις τάξεις γραμμένες με χρονολογική σειρά

Πλήρες Ημερολόγιο

Για μελλοντικές ημερομηνίες και μια επισκόπηση

Όταν υπάρχει νέο έτος ή πρέπει να μετακομίσω σε ένα νέο ημερολόγιο bullet, θα δημιουργώ πάντα ένα ημερολόγιο για το μέλλον ή ένα ημερολόγιο ολόκληρου έτους με χώρο για μένα να σημειώνω οποιεσδήποτε ημερομηνίες ή ραντεβού (αν θέλετε να δείτε όλες τις διανομές μου μπορείτε να με ακολουθήσετε στο instagram @TheBujoBombshell). Μερικές από αυτές τις ημερομηνίες είναι η εβδομάδα ανάγνωσης και τυχόν ημερομηνίες εξετάσεων που εμφανίζονται. Φροντίζω να έχω ένα Future Log γιατί δημιουργώ μόνο έναν μήνα κάθε φορά στο bullet journal μου και με αυτόν τον τρόπο, μπορώ ακόμα να σημειώσω ημερομηνίες που είναι τον Μάρτιο, αν είμαι μόνο τον Ιανουάριο. Αν και έχω πάντα προστεθεί κάποια μορφή τέχνης στο bullet journal μου, δεν χρειάζεται. Θα μπορούσατε επίσης να χρησιμοποιήσετε ένα ψηφιακό ημερολόγιο για τον ίδιο σκοπό.

Σχολική ενότητα στο Bullet Journal μου

Για να διαχωρίσω και να συμπυκνώσω ό,τι χρειάζομαι σε μια περιοχή που μπορεί να βρεθεί εύκολα

Κάθε εξάμηνο έχει τη δική του ενότητα στο bullet journal μου. Το χωρίζω σε τρεις ενότητες

Υπάρχει πάντα ένα τμήμα για σχολικές ανάγκες όπως σχολικά βιβλία, χαρτί, στυλό και οτιδήποτε άλλο όπως ακουστικά. Φέτος πρόσθεσα ένα iPad για να δω αν θα βοηθήσει με την ηλεκτρονική ανάγνωση (θα σας ενημερώσω αφού το αποκτήσω). Με αυτόν τον τρόπο μπορώ να ελέγξω ό,τι χρειάζομαι και να σημειώσω οτιδήποτε άλλο προκύψει.

Ένα άλλο τμήμα που έφτιαξα είναι το πρόγραμμά μου. Έχω την τάση να έχω μια αστεία ανάμνηση όπου μπορώ να θυμάμαι ακριβείς ημερομηνίες και στο επόμενο λεπτό ξεχνάω τι κάνω κάθε Δευτέρα. Φροντίζω λοιπόν να γράφω ένα καθορισμένο πρόγραμμα μαθημάτων για να μην ξεχάσω μια ώρα μαθήματος ή ένα σεμινάριο.

Η τελευταία ενότητα είναι η πιο σημαντική από τις ενότητες. Κάθε τάξη που έχω έχει τη δική της οργάνωση ή διάδοση. Χώρισα τη σελίδα σε τρεις ενότητες, υπάρχει χώρος για τις ημερομηνίες λήξης, τις εργασίες και τις αναγνώσεις και ένα σημείο για να τις ελέγξετε όταν τελειώσουν. Διαβάζω κάθε ύλη και σημειώνω αναγνώσεις, εργασίες, κουίζ και τεστ με χρονολογική σειρά για την τάξη. Με αυτόν τον τρόπο ξέρω τι να κάνω πρώτα και όταν υπάρχουν μεγάλες εργασίες.

Και πάλι, δεν χρειάζεται να χρησιμοποιήσετε ένα ημερολόγιο, μπορείτε να τα κάνετε όλα αυτά ή ακόμα και μερικά από αυτά σε κομμάτια χαρτιού, σε ένα έγγραφο ή ψηφιακά σε ένα ημερολόγιο.

Bullet Journal μηνιαία και εβδομαδιαία

Για καθημερινή χρήση, ώστε να μπορώ να παρακολουθώ τα πράγματα χωρίς να κουράζομαι

Μόλις ρυθμιστεί, μπαίνω στις μηνιαίες και εβδομαδιαίες ρυθμίσεις μου στο bullet journal μου. Όπως και οι μελλοντικές εγκαταστάσεις ημερολογίου και σχολείου, προσθέτω πάντα λίγη τέχνη σε αυτές τις ρυθμίσεις, αλλά δεν είναι απαραίτητες. Μπορεί να φαίνεται ότι απλώς επαναλαμβάνω πράγματα, αλλά μου επιτρέπει να βλέπω τα πράγματα με διαφορετικές απόψεις. Κάθε μήνα θα έχω το δικό του set up. Παίρνει μια σελίδα τίτλου, ένα μηνιαίο ημερολόγιο που θα έχει ώρα μαθημάτων, ραντεβού και άλλα πράγματα. Στη συνέχεια φτιάχνω μια μηνιαία σελίδα σημειώσεων ή οτιδήποτε θέλω να γράψω εκεί και μετά εβδομαδιαίες. Κάθε δισέλιδο θα τρέχει από Κυριακή έως Σάββατο και εδώ θα ξαναγράψω τις εργασίες για εκείνη την εβδομάδα. Με αυτόν τον τρόπο μπορώ να δω όλα τα μαθήματά μου για την εβδομάδα και τι πρέπει να αντιμετωπίσω πρώτα ή τι πρέπει να κάνω περισσότερο. Αυτό μπορεί να είναι περιττό για εσάς, αλλά το βρίσκω πολύ χρήσιμο.

Cue Cards

Για μια επισκόπηση του τι πρέπει να γίνει και ένα αντίγραφο ασφαλείας σε περίπτωση που τα πράγματα χάθηκαν κάπου αλλού

Θα φτιάξω επίσης κάρτες με τις ημερομηνίες λήξης και τις εργασίες όλων των τάξεων από την αρχή μέχρι το τέλος με χρονολογική σειρά. Θα επισημάνω επίσης τυχόν μεγάλες εργασίες. Χρησιμοποιώντας τις κάρτες υπόδειξης, μπορώ να δω τις εργασίες σε εβδομαδιαία, μηνιαία ή πλήρη προβολή. Με αυτόν τον τρόπο μπορώ να δω την τροχιά του εξαμήνου σε όσο μεγαλύτερο φάσμα χρειάζομαι. Μερικές φορές διαπιστώνω ότι αν το δω ως ολοκληρωμένη άποψη μπορεί να είναι συντριπτικό και να προκαλεί άγχος, αλλά αν το αναλύσω σε ένα μήνα ή μια εβδομάδα φαίνεται πιο εφικτό. Εξασφαλίζει επίσης ότι δεν έχασα τίποτα. Όλα δημιουργούνται αντίγραφα ασφαλείας και με αυτόν τον τρόπο, αν το έχανα στο bullet journal μου, το έπιασα στις συνιστώμενες κάρτες.

Κάνω αυτή τη μέθοδο εδώ και δύο χρόνια και με βοήθησε αρκετά. Δεν έκανα τις κάρτες σύνθημα το περασμένο εξάμηνο και ενώ ήταν πιο εύκολο να παρακολουθώ λιγότερα πράγματα, μου έλειπε να μπορώ να δω τα μεγάλα έργα σε μεγάλη κλίμακα, οπότε επέστρεψα σε αυτά.