Έτσι, θέλετε να πάτε στο Grad School….  Λοιπόν τώρα τι;  Συμβουλές για να κάνετε αίτηση στο Grad School.  – ΤΟ BLOG ΜΑΘΗΤΙΚΗ ΖΩΗ

Έτσι, θέλετε να πάτε στο Grad School…. Λοιπόν τώρα τι; Συμβουλές για να κάνετε αίτηση στο Grad School. – ΤΟ BLOG ΜΑΘΗΤΙΚΗ ΖΩΗ

Oktober 1, 2021 0 Von admin

Φωτογραφίες και γραμμένο από την Amy Bridges

Υπάρχει μια πτυχή του πανεπιστημίου για την οποία δεν νομίζω ότι συζητιέται αρκετά και αυτή είναι η εφαρμογή στο μεταπτυχιακό σχολείο. Αυτήν τη στιγμή βρίσκομαι στη διαδικασία προετοιμασίας της αίτησής μου και χαίρομαι που ξεκίνησα νωρίς. Παρόλο που ξεκίνησα νωρίς, εξακολουθώ να αισθάνομαι τον περιορισμό του χρόνου…. Καθώς το γράφω αυτό, έχω μόνο 3 ημέρες πριν ανοίξουν οι αιτήσεις…. Αλλά δεν καθυστερώ, όχι, όχι. Πέρασα μήνες ερευνώντας σχολεία και προγράμματα αναζητώντας κάτι που θα ταιριάζει σε αυτό που ήθελα. Δεδομένου ότι έχω κάνει όλη τη δουλειά στα πόδια, θα σας δώσω μερικές συμβουλές που κατάλαβα και θα ήθελα να ήξερα από πριν.

ΞΕΚΙΝΗΣΤΕ ΝΩΡΙΣ!

Αν δεν είχα ξεκινήσει νωρίς, θα βρισκόμουν σε πιο δύσκολη θέση από αυτή που βρίσκομαι τώρα. Είχα χρόνο να αλλάξω τα σχέδια του προγράμματος μου και είχα χρόνο, αν τον χρειαζόμουν, να επικοινωνήσω με καθηγητές για ερωτήσεις. Για τα περισσότερα προγράμματα αποφοίτησης πρέπει να έχετε έναν επόπτη έργου. Η συμβουλή μου για να βρείτε το κατάλληλο για αίτηση είναι να ξεκινήσετε ξανά νωρίς. Μην αρχίσετε να στέλνετε email στους καθηγητές την ημέρα πριν υποβάλετε αίτηση για να ρωτήσετε για τα έργα στα οποία εργάζονται ή εάν η ιδέα σας για ένα έργο ταιριάζει με την έρευνά τους. Στείλτε τους ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου τουλάχιστον ένα μήνα νωρίτερα σε περίπτωση που δεν ταιριάζουν με τα ερευνητικά σας σχέδια, δεν παίρνουν πτυχιούχους ή πολλούς άλλους λόγους. Ευτυχώς για το συγκεκριμένο πρόγραμμα που κάνω αίτηση δεν χρειάζομαι συγκεκριμένο επόπτη αλλά άλλα προγράμματα που κοίταζα χρειάζομαι. Ένα πράγμα που χρειαζόμουν ήταν αναφορές. Χρειαζόμουν δύο ακαδημαϊκές συστάσεις για να υποβάλω αίτηση και θα λάβουν ένα email από το πανεπιστήμιο με οδηγίες μόλις πληρώσω για την αίτησή μου. Πέρασα πολύ καιρό προσπαθώντας να καταλάβω ποιον ήθελα ως αναφορά μου και μετά έστειλα email και τους ρώτησα. Η πρότασή μου είναι να ρωτήσετε πρώτα για να ξέρουν να ψάξουν για το email και να είναι έτοιμοι να γράψουν την επιστολή αναφοράς για εσάς.

ΕΡΕΥΝΑ

Αυτό συμβαίνει με την πρώτη συμβουλή – κάντε την έρευνά σας!! Δεν θέλετε να στείλετε μήνυμα σε έναν καθηγητή ή να κάνετε αίτηση σε ένα πρόγραμμα με έναν καθηγητή στο μυαλό που εργάζεται στο Μπελίζ μόνο όταν θέλετε να πάτε στην Τουρκία… αυτό είναι μια αυτόματη απόρριψη, οπότε φροντίστε να κάνετε την έρευνά σας!! Βεβαιωθείτε ότι κάνετε έρευνα τόσο για τον καθηγητή με τον οποίο θέλετε να συνεργαστείτε εάν είναι εφαρμόσιμο όσο και για το σχολείο στο οποίο κάνετε αίτηση. Διαφορετικά πανεπιστήμια έχουν διαφορετικές ημερομηνίες υποβολής αιτήσεων, απαιτήσεις και προγράμματα. Κατά την έρευνά μου υπήρχαν επίσης διαφορετικά προγράμματα για το ίδιο θέμα, μερικά είχαν ενσωματωμένη πρακτική άσκηση σε άλλα όχι και άλλα είχαν ακόμη και μεγαλύτερα προγράμματα.

ΣΧΕΔΙΟ

Μόλις ολοκληρωθεί η έρευνά σας και επιλέξετε ένα πρόγραμμα και έναν καθηγητή, τώρα είναι ώρα να σχεδιάσετε τη διαδικασία αίτησής σας. Εξέτασα το πρόγραμμά μου και τις συγκεκριμένες απαιτήσεις εφαρμογής του, καθώς και τις απαιτήσεις αίτησης του πανεπιστημίου μερικές φορές υπάρχουν πρόσθετα πράγματα για το πρόγραμμά σας, επομένως φροντίστε να ελέγξετε και τα δύο. Έκανα πολλές λεπτομερείς λίστες ελέγχου όλων των πραγμάτων που χρειαζόμουν για να βεβαιωθώ ότι είχα για την αίτησή μου. Φρόντισα να γράψω οποιεσδήποτε συγκεκριμένες ημερομηνίες που θα έπρεπε να παρακολουθώ για να συμπεριλαμβάνονται οι προθεσμίες υποτροφιών και υποτροφιών (ακόμα πρέπει να λάβω μερικές από αυτές… γι‘ αυτό τόνισα να ξεκινήσετε νωρίς lol). Έπειτα έφτιαξα λίστες για ό,τι χρειαζόμουν για την αίτηση που περιελάμβανε την τιμή για την αίτηση, το βιογραφικό, τις αναφορές, τη δήλωση ενδιαφέροντος και τις μεταγραφές.