Από το Έξετερ στο EDF: Η ιστορία της επιτυχίας του Hugo

Από το Έξετερ στο EDF: Η ιστορία της επιτυχίας του Hugo

Februar 24, 2022 0 Von admin

«Οι σπουδές στο εξωτερικό είναι μια ευκαιρία στη ζωή σου, όπου έχεις την ελευθερία να κάνεις τον εαυτό σου ξεχωριστό και μοναδικό».

Η περίληψη του Hugo για το τι μπορεί να σημαίνει σπουδές στο εξωτερικό ισχύει για πολλούς διεθνείς φοιτητές. Απόφοιτος BA (Hons) Management and Marketing με Βιομηχανική Εμπειρία από το Πανεπιστήμιο του Έξετερ, ο Hugo πιστεύει ότι το έτος τοποθέτησης του είναι αυτό που τον βοήθησε να ξεχωρίσει.

Τώρα εργάζεται ως Commercial Graduate Trainee στην EDF Energy, η ιστορία επιτυχίας του Hugo ξεκίνησε όταν ξεκίνησε το International Foundation in Business and Management στο INTO University of Exeter.

Διαβάστε παρακάτω για να μάθετε πώς το πτυχίο INTO και ο Hugo ήταν το κλειδί για να τον βοηθήσει να εκπληρώσει το όνειρό του να βρει δουλειά στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Ακολούθησα τα όνειρά μου – και έγιναν πραγματικότητα

Ο Hugo είναι από το Χονγκ Κονγκ, αλλά το να έρθει στο Ηνωμένο Βασίλειο ήταν μια φαντασίωση του από νεαρή ηλικία. «Όταν μου δόθηκε η ευκαιρία να σπουδάσω εδώ στο Ηνωμένο Βασίλειο, άλλαξε τη ζωή μου».

Εξηγεί: «Ονειρευόμουν να δουλέψω στο Ηνωμένο Βασίλειο μετά την αποφοίτησή μου. Όταν έλαβα μια πρόταση εργασίας, σοκαρίστηκα και φώναξα! [My dream has] γίνει πραγματικότητα, επομένως είναι πραγματικά συναρπαστικό και ικανοποιητικό.”

Τώρα εργάζεται στην EDF Energy για ένα τμήμα που ονομάζεται EV Solutions – όπου το «EV» σημαίνει «ηλεκτρικό όχημα» – ο Hugo αποδίδει την επιτυχία του στο να σκέφτεται την απασχολησιμότητα από την πρώτη μέρα.

Σχεδιασμός καριέρας από την πρώτη μέρα

«Ξέρω πολλούς φοιτητές που σκέφτονται την απασχολησιμότητά τους μόνο όταν τελειώσουν όλες τις εξετάσεις τους στο τρίτο έτος», λέει. «Αν θέλετε να εργαστείτε στο Ηνωμένο Βασίλειο, πρέπει να καταβάλετε προσπάθεια γιατί είναι μια πραγματικά ανταγωνιστική αγορά».

Ευτυχώς, στο Έξετερ η απασχολησιμότητα αποτελεί προτεραιότητα. Το Πανεπιστήμιο βοηθά τους φοιτητές να αποκτήσουν τις δεξιότητες που απαιτούνται για να ανταγωνιστούν στη διεθνή αγορά εργασίας – καθιστώντας το εξαιρετικό ταίρι για τον Hugo και τις φιλοδοξίες του.

Ο Hugo ήξερε ότι μια τοποθέτηση θα τον βοηθούσε. „Με μια βιομηχανική τοποθέτηση, αποκτάτε περισσότερη γνώση του κλάδου και αναπτύσσετε δεξιότητες απασχολησιμότητας και επικοινωνίας.“ Και προσθέτει, «Αποκτώντας πρακτική εμπειρία, βρήκα το πάθος μου για τις πωλήσεις, τη διαχείριση έργων και αγωγών, καθώς και ένα σαφές σχέδιο σταδιοδρομίας».

Απόκτηση πραγματικής εμπειρίας

Η χρονιά τοποθέτησης του Hugo ήταν ένα σημείο καμπής για αυτόν. Έμαθε ότι «στο Ηνωμένο Βασίλειο, ο εργοδότης εξετάζει πόσο προορατικοί είστε και πώς είστε πρόθυμοι να μάθετε».

Συνεχίζει, «Θα έχετε έκθεση για το πώς είναι πραγματικά η αγορά εργασίας και ο πραγματικός κόσμος. Είναι μια εντελώς διαφορετική εμπειρία.”

Οι περισσότεροι φοιτητές έχουν την ευκαιρία να αποκτήσουν εμπειρία στη δουλειά ως μέρος του πτυχίου τους στο Έξετερ, με το 100% των προπτυχιακών πτυχίων προόδου στο Business School και το 64% σε όλα τα κολέγια του Πανεπιστημίου να προσφέρουν μια επιλογή με βιομηχανική εργασιακή εμπειρία.

Πανεπιστημιακή υποστήριξη για να βρω την τοποθέτησή μου

Οι βραβευμένες υπηρεσίες σταδιοδρομίας του Πανεπιστημίου διαδραματίζουν επίσης σημαντικό ρόλο στην ανάπτυξη των δεξιοτήτων των φοιτητών και βοηθώντας τους να γίνουν αντιληπτοί, μέσω εργαστηρίων σταδιοδρομίας και πρωτοβουλιών απασχολησιμότητας όπως η Βραβείο Έξετερ – όπου οι εξωσχολικές δραστηριότητες βοηθούν τους μαθητές να αναπτύξουν εμπειρία στο χώρο εργασίας και να ενισχύσουν το βιογραφικό τους.

Αυτές οι υπηρεσίες λειτουργούν ξεκάθαρα: όχι μόνο το Έξετερ είναι ένα κορυφαίο πανεπιστήμιο του Ηνωμένου Βασιλείου που στοχεύει κορυφαίους εργοδότες (High Fliers Research 2010–2020), το Πανεπιστήμιο έχει επίσης διεθνή φήμη για τις προοπτικές απασχολησιμότητάς του για πτυχιούχους.

Η υπηρεσία σταδιοδρομίας του Πανεπιστημίου ήταν πολύτιμη και για τον Hugo. «Με υποστήριξαν πλήρως καθ’ όλη τη διάρκεια της αναζήτησής μου για τοποθέτηση, από το βιογραφικό μέχρι την προετοιμασία της συνέντευξης».

Οι τοποθετήσεις με βοήθησαν να εξελιχθώ ως άνθρωπος

«Συνειδητοποίησα ότι μια βιομηχανική τοποθέτηση όχι μόνο κάνει το βιογραφικό μου να ξεχωρίζει από το πλήθος», λέει ο Hugo. Ο ίδιος εξηγεί, «Παρέχει επίσης ευκαιρίες για να αναπτύξω την προσωπική μου ανάπτυξη, να ανακαλύψω τα επαγγελματικά μου ενδιαφέροντα, να επεκτείνω το δίκτυό μου και να αποκτήσω γνώσεις για διαφορετικούς κλάδους».

Για τον Hugo, η προσωπική ανάπτυξη είναι σημαντική για την απασχολησιμότητά του. «Είναι για τις σχέσεις σου με τους φίλους σου, με τον συμπαίκτη σου, με οποιονδήποτε».

Η εντυπωσιακή γκάμα συλλόγων και κοινωνιών στο Έξετερ βοηθά επίσης τους μαθητές να εξελιχθούν προσωπικά, δίνοντάς τους ευκαιρίες να ανακαλύψουν νέα ενδιαφέροντα, φίλους και δεξιότητες. «Έχουμε περισσότερες από 250 κοινωνίες: Harry Potter Society, K-Pop Society… ένα σωρό κοινωνίες που δεν μπορείτε καν να φανταστείτε!» εξηγεί.

Η υποστήριξη από το INTO με έκανε να ξεκινήσω

Ίσως αναρωτιέστε ποιος ήταν ο ρόλος του INTO στην ιστορία επιτυχίας του Hugo. Εξηγεί, «Αν δεν σπούδαζα στο INTO, δεν νομίζω ότι θα μπορούσα να βρω τη δουλειά που έχω αυτή τη στιγμή».

Το INTO βοηθά χιλιάδες φοιτητές όπως ο Hugo να πραγματοποιήσουν τα όνειρά τους για σπουδές στο εξωτερικό κάθε χρόνο. Το INTO University of Exeter παρέχει διδασκαλία πανεπιστημιακού τύπου, προετοιμάζοντας διεθνείς φοιτητές για τα πτυχία τους στο Πανεπιστήμιο.

Ο Hugo συνοψίζει πώς τον βοήθησε το INTO: «Το INTO είναι ένα πραγματικά ξεχωριστό μέρος. Λαμβάνετε πολλή υποστήριξη, επομένως πώς να κάνετε αίτηση για δουλειά, πώς να γράψετε ένα βιογραφικό και συνοδευτική επιστολή και πώς να αποδώσετε σε μια συνέντευξη – ένας δάσκαλος INTO θα είναι εκεί για να σας βοηθήσει.»

Και συνεχίζει, «Οι δάσκαλοι ρωτούν προληπτικά σε τι θα μπορούσαν να σας βοηθήσουν και κυνηγούν την πρόοδό σας. Μερικές φορές θα σας δώσουν επιπλέον μαθήματα για να διατηρήσετε την πρόοδό σας και να σας βοηθήσουν να κάνετε το καλύτερο δυνατό στις εξετάσεις. Νιώθω ότι σου δίνουν πραγματικά μεγάλη υποστήριξη πριν από το πανεπιστήμιο. Αυτή είναι η ομορφιά του INTO.”

Μάθετε περισσότερα για τη μελέτη στο INTO University of Exeter.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει να διαβάζετε πώς ο Hugo εξασφάλισε μια βιομηχανική τοποθέτηση ενώ σπούδαζε στο Έξετερή να πάρει μια εικόνα για τις σπουδές στο Πανεπιστήμιο του Έξετερ από δύο πτυχιούχους.

Μπορείτε επίσης να μας ακολουθήσετε Τικ Τοκ, LinkedIn, Facebook, Κελάδημα, Ίνσταγκραμ και YouTube.