Γιατί είμαι σημειωματάριος – THE STUDENT LIFE BLOG

Γιατί είμαι σημειωματάριος – THE STUDENT LIFE BLOG

Februar 24, 2022 0 Von admin

Φωτογραφίες και γραμμένο από την Amy Bridges

Ασχολούμαι με το ADD και τις ημικρανίες που σημαίνει ότι μερικές μέρες μπορεί να μην είναι τόσο ωραίες. Σε μέρες όπως αυτές που έχω ένα ή και τα δύο ενεργά σε υψηλό βαθμό, οι σημειώσεις είναι απαραίτητες. Αν έχω ημικρανία, θα συγκεντρωθώ όσο μπορώ στο να κάνω τις σημειώσεις μου, γιατί μετά το μάθημα, μπορεί να μην θυμάμαι τι ειπώθηκε, αλλά μπορώ να το ξανακοιτάξω μετά. Αν έχω μια κακή ημέρα ΠΡΟΣΘΗΚΗ, οι σημειώσεις μου με βοηθούν να παραμένω συγκεντρωμένος επειδή κάνω 8 πράγματα ταυτόχρονα – ακούω, παρακολουθώ τις διαφάνειες, κρατάω σημειώσεις χρησιμοποιώντας χρωματική κωδικοποίηση σε αυτές τις νότες, κουνώντας το πόδι μου, παίζω με τα μαλλιά μου και οτιδήποτε άλλο τελειώνει συμβαίνει. Στο τέλος της ημέρας, επειδή έχουν γίνει τόσα πολλά, μπορεί να ξεχάσω τη μισή διάλεξη. Μπορεί να επικεντρώθηκα σε ένα γυαλιστερό σημείο στον τοίχο επειδή κάποιος άλλος παίζει με το ρολόι του (αυτός είναι και ο λόγος που κάθομαι στην πρώτη σειρά για να υπάρχουν λιγότεροι περισπασμοί).

Δεν είμαι επίσης τυπικός μαθητής. Γνωρίζω πλήρως ότι ορισμένοι μαθητές με ADD ή που έχουν ημικρανίες δεν έχουν την πολυτέλεια να μπορούν να κρατούν σημειώσεις μέσω αυτού. (Κάποιες μέρες δεν μπορώ ούτε εγώ) Εφόσον χρειάστηκε να παλέψω με αυτό το χάος να μην είμαι τυπικός μαθητής ή απλώς να μην είμαι νευροτυπικός στην αρχή, θέλω να κάνω ό,τι μπορώ για να βοηθήσω τους άλλους και το να είμαι σημειωματάριος είναι ο τρόπος που κάνω ότι.

Το να είμαι σημειωματάριος δεν ήταν πολύ δύσκολο στη ζωή μου, ο μεγαλύτερος χρόνος που χρειάζεται είναι περίπου μία ώρα για να σαρώσω τις σημειώσεις μου, πράγμα που σημαίνει ότι αν τις έκανα ψηφιακά θα ήταν μόνο 1 λεπτό από τον χρόνο μου. Γράφω τις σημειώσεις μου με το χέρι γιατί τις θυμάμαι καλύτερα και έχω μόνο το στυλό και το χαρτί και όχι το Facebook και το διαδίκτυο στη διάθεσή μου. Η σάρωση των χειρόγραφων σημειώσεων μου δίνει επίσης ένα ψηφιακό αντίγραφό τους που μπορώ να έχω στον υπολογιστή μου για αργότερα.

Όχι μόνο βοηθάω κάποιον άλλον να πλοηγηθεί στο πανεπιστήμιο, αλλά λαμβάνω επίσης τα εύσημα στο αρχείο μου στο συμμαθητή μου. Αυτό το αρχείο συμμαθημάτων δείχνει ότι είμαι ενεργός στην πανεπιστημιούπολη και στην πανεπιστημιακή ζωή, πράγμα που σημαίνει επίσης ότι θα προστεθεί στις αιτήσεις μου για το πτυχίο αργότερα. Έτσι, το να είμαι πραγματικά σημειωματάριος για κάποιον άλλο με βοηθά μακροπρόθεσμα. Παίρνω ψηφιακά αντίγραφα των σημειώσεων μου και μπορώ να προσθέσω στο ακαδημαϊκό μου βιογραφικό.