Γιατί κάθε κήπος χρειάζεται ένα ισχυρό σημείο εστίασης

Γιατί κάθε κήπος χρειάζεται ένα ισχυρό σημείο εστίασης

November 30, 2022 0 Von admin
Το ξύλινο καρότσι με λουλούδια είναι ένα όμορφο σημείο εστίασης στον κήπο με την εμφάνιση λουλουδιών γύρω του
Το ξύλινο καροτσάκι με λουλούδια προσφέρει ένα γοητευτικό σημείο εστίασης για αυτόν τον κήπο στη Wasilla της Αλάσκας

Η διαφορά μεταξύ ενός μέσου κήπου και ενός ασυνήθιστου κήπου δεν είναι πάντα τα λουλούδια.

Όπως ο τρόπος με τον οποίο τα έπιπλα και τα διακοσμητικά κομμάτια καθορίζουν το στυλ και την ατμόσφαιρα του σπιτιού σας, το ίδιο ισχύει και για τον κήπο! Σκεφτείτε τους κήπους που έχετε δει σε απευθείας σύνδεση ή σε περιοδικά. Μάλλον είχαν κάποιου είδους εστιακό σημείο στη σκηνή.

Τα αντικείμενα τέχνης φέρνουν μια αναζωογονητική νέα εμφάνιση ή διασκεδαστικό χαρακτηριστικό στην αυλή ή τον κήπο που κάνει τη μαγεία να συμβεί. Το κλειδί είναι να τα χρησιμοποιείτε με τον σωστό τρόπο και τη σωστή θέση. Εδώ είναι μερικές ιδέες για να μετατρέψετε τον κήπο σας σε ένα ευφάνταστο και φιλόξενο μέρος για να περάσετε χρόνο.

Κήπος στην οθόνη

Δημιουργήστε ένα μικρό χρονογράφημα

Ένα χρονογράφημα είναι μια μικρή ομαδοποίηση παρόμοιων αντικειμένων μαζί. ανά χρώμα ή ανά θέμα. Σκεφτείτε το σαν μια μικρή οθόνη. Οι βινιέτες λένε μια ιστορία στον κήπο σας και του δίνουν προσωπικότητα. Κάποτε φοβόμουν ότι τέτοιες οθόνες θα αποσπούσαν την προσοχή, αλλά στην πραγματικότητα, τραβούν την προσοχή στα λουλούδια σας πολύ.

Έχετε ένα σημείο στην αυλή ή στον κήπο όπου δεν φαίνεται τίποτα να φυτρώνει; Μια μικρή γωνιά που έχετε παρατηρήσει ότι χρειάζεται απλώς «κάτι»; Ίσως είναι ένα καλό μέρος για βινιέτα! Σκεφτείτε τι μπορεί να ταιριάζει στις διαστάσεις αυτού του χώρου.

Χρειάζεται κάποιο ύψος; Ίσως μια ψηλή ξύλινη σκάλα που χρησιμοποιείται ως βάση φυτών. Ακουμπήστε μια παλιά τσουγκράνα κήπου επάνω της. Αν πρόκειται για μια μικρή τσέπη, ίσως μια καρέκλα με ένα καλάθι με λουλούδια και ένα χαριτωμένο ειδώλιο δίπλα της. ένα λαγουδάκι, φρύνος ή ένα ξωτικό. Με λίγη δημιουργικότητα, οι βινιέτες χαρίζουν πραγματικά έναν κήπο.

Το ποδήλατο χρησιμοποιείται ως σημείο εστίασης στον κήπο με καλάθι με λουλούδια πάνω από τις ράβδους χειρολαβής
Ένα παλιό ποδήλατο κάνει ένα γοητευτικό κομβικό σημείο κατά μήκος του μονοπατιού του κήπου
Μεγάλο σιντριβάνι μετατράπηκε σε ζαρντινιέρα με πολλά λουλούδια και ένα άγαλμα από πάνω
Το πανέμορφο σιντριβάνι αποκτά νέα ζωή ως φυτευτής και εστιακό σημείο
Σκιάχτρο καουμπόη δίπλα σε ένα θερμοκήπιο.  Κάνει καλό σημείο εστίασης και προβολής στον κήπο
Το Scarecrow βρίσκεται ακριβώς στο σπίτι σε έναν ρουστίκ κήπο

Οι βινιέτες δίνουν δύναμη σε ένα θέμα κήπου. Δημιουργήστε λοιπόν οθόνες που αντικατοπτρίζουν το στυλ και την προσωπικότητά σας ως κηπουρού.

Η δύναμη του αντισυμβατικού

το μπροστινό μέρος ενός παλιού αυτοκινήτου του 1900 με μεγάλους στρογγυλούς προβολείς κάνει ένα γοητευτικό κεντρικό κομμάτι κήπου
Ακόμη και μόνο μέρος ενός αυτοκινήτου κάνει τεράστια εντύπωση σε αυτό το αξιολάτρευτο χρονογράφημα

Τα περίεργα πράγματα προσφέρουν μεγάλη δόση χαρακτήρα και χιούμορ. Είναι κομμάτια που τραβούν την προσοχή και είναι υπέροχα ως εστιακά σημεία. Λόγω της μοναδικότητας, σε πολλούς ανθρώπους αρέσει να τα χρησιμοποιούν στα πιο ορατά σημεία στον κήπο τους ή κατά μήκος της διαδρομής με τα πόδια που οδηγεί στην εξώπορτά σας. Ξέρουν ότι όλοι θα αναβλύζουν από πάνω του!

Και πάλι, μερικές φορές μια πιο ασυνήθιστη εμφάνιση έχει μεγαλύτερο αντίκτυπο από την πεπατημένη διαδρομή. Σκεφτείτε ένα μέρος στην αυλή ή τον κήπο με το οποίο δεν κάνετε τίποτα και κάντε το να παίξει ρόλο. Ίσως πρόκειται για μια περιοχή με φυσική βλάστηση, γύρω από την πλάτη, πίσω από το σπίτι. Α, αλλά όταν στρίβετε στη γωνία…έκπληξη!

Δημιουργήστε μια τολμηρή και ιδιότροπη σκηνή που κυριολεκτικά ξεπηδά από το τοπίο. Τότε θα καταλάβετε πού ταιριάζει πραγματικά κάτι αντισυμβατικό.

Το υπόστεγο κήπου σε στυλ περίεργου παραμυθιού με κεκλιμένα παράθυρα και στραβοκοιτίδα μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως σημείο εστίασης στον κήπο
Μεταμορφώστε κάθε αυλή με ένα υπόστεγο κήπου όπως αυτό από τον Dan Pauly of Ρουστίκ τρόπο
ένα outhouse με το φεγγάρι στην πόρτα κάνει ένα εστιακό σημείο στον κήπο που περιβάλλεται από πολλά λουλούδια
Αυτός ο ιδιοκτήτης σπιτιού στη Wasilla, AK χρησιμοποίησε λίγο χιούμορ για να καλύψει τον σωλήνα του πηγαδιού

Τα γλυπτά ως σημεία εστίασης

Η γλυπτική έχει μακρά παράδοση ως κομβικό σημείο στον κήπο. Όλοι έχουμε θαυμάσει ελληνικές/ρωμαϊκές φιγούρες από μπετόν ή πέτρα που θυμίζουν επίσημους ευρωπαϊκούς κήπους. Αλλά δεν χρειάζεται να ξοδεύετε πολλά χρήματα για την τέχνη υψηλής ποιότητας. Πρακτικά οτιδήποτε μπορεί να μετατραπεί σε γλυπτό που μπορείτε να φτιάξετε μόνοι σας.

Ο κήπος αυτής της αγροτικής οικογένειας είναι γεμάτος με γιγάντια γλυπτά λουλουδιών από παλιά σκουπίδια που έχουν αποκαλυφθεί στα χωράφια. Αλλά το κοινό που έχουν όλα είναι ακριβώς αυτό που δίνει σε αυτόν τον κήπο μια ομοιόμορφη εμφάνιση. Υπάρχει κάτι να δούμε από τη μια άκρη στην άλλη.

μεγάλα σκουριασμένα αγροτικά μέρη ενωμένα καλλιτεχνικά για να μοιάζουν με λουλούδι
Εντυπωσιακά γλυπτά από σκουπίδια φάρμας στο Palmer, AK
Λουλούδι κατασκευασμένο από σκουριασμένα εξαρτήματα αγροτικού εξοπλισμού σε αυτήν την οθόνη και το σημείο εστίασης στον κήπο
τολμηρό και όμορφο

Αυτό το έξυπνο γλυπτό χρησιμεύει ως φράχτης. Είναι πραγματικά πολύ απλό στη σχεδίασή του και σίγουρα θα ήταν ένα κομβικό σημείο ενός στούντιο ενός καλλιτέχνη, ή ίσως ενός παιδικού σταθμού, κάτι που θα διευκολύνει την εύρεση του.

κατακόρυφα μέρη ξύλινου φράχτη που μοιάζουν με χρωματιστά μολύβια.
αιχμαλωτίζει την προσοχή προσθέτοντας χρώμα και ιδιότροπο

Τα σιντριβάνια είναι επίσης ωραία χαρακτηριστικά σε μια βινιέτα. Αυτός ο δράκος τον πηγαίνει ένα-δύο βήμα παραπέρα ως γλυπτό στον κήπο φαντασίας. Και εδώ, κάθε ήπιο σημείο με φυσική βλάστηση μπορεί να γίνει μέρος του συνόλου με τη χρήση ενός ισχυρού εστιακού σημείου. Θα μπορούσατε ακόμη και να το παίξετε με μικρές πινακίδες στην πορεία που λένε „Beware of Dragon“ ή „Dragon Territory ahead“.

μια βρύση σε σχήμα δράκου.  Το νερό εκτοξεύεται από το στόμα του δράκου.  Μοναδικό εστιακό σημείο κήπου
Τα παιδιά θα ήθελαν να έχουν έναν δράκο στην αυλή τους

Τελικές σκέψεις

Κάθε κήπος χρειάζεται ένα ισχυρό σημείο εστίασης. Με στοιχεία «κλειδιά» που επικοινωνούν τις δονήσεις που μεταμορφώνουν κάθε «χώρο» σε ένα πιο συναρπαστικό μέρος που κάνει τον κήπο σας αξέχαστο. Προσκαλέστε το αγαπημένο σας θέμα διακόσμησης στους εξωτερικούς σας χώρους με μια βινιέτα. Προσθέστε ένα γλυπτό εδώ ή εκεί και ολόκληρη η αυλή γίνεται εμπειρία. Ακόμα και εκείνα τα μέρη που δεν έχεις φυτεμένο τίποτα.

Αυτό το καλοκαίρι, γιατί να μην μετατρέψετε έναν μέσο κήπο σε έναν εξαιρετικό;

το μεταλλικό γλυπτό μοιάζει με σκιάχτρο.  Χρησιμοποιείται ως τέχνη και ως επίκεντρο στον κήπο στην οθόνη
Καλώς ήρθατε στον κήπο μου!

πιο δημιουργικές ιδέες σχεδίασης κήπου