Γιατί το Queen’s University Belfast είναι ένα εξαιρετικό μέρος για σπουδές μηχανικής

Γιατί το Queen’s University Belfast είναι ένα εξαιρετικό μέρος για σπουδές μηχανικής

Juni 29, 2022 0 Von admin

«Όπως κάθε άλλος έφηβος, ήμουν μπερδεμένος με το τι ήθελα να κάνω. Αλλά συνειδητοποίησα ότι μου αρέσει να καταρρίπτω τα πράγματα και να προσπαθώ να τα χτίσω ξανά. Αυτό είναι η βασική μηχανική». Λέει η Ντενίζ από την Ινδονησία.

Το Queen’s University Belfast είναι γνωστό για τα μαθήματα μηχανικής του και με δεκαπέντε διαφορετικά μαθήματα χημικών, πολιτικών, ηλεκτρολόγων και μηχανολόγων μηχανικών για να διαλέξετε, είναι βέβαιο ότι θα υπάρχει ένας κλάδος που θα σας ενθουσιάσει. Στο σημερινό ιστολόγιο συναντάμε τρία INTO Queen’s University of Belfast Οι απόφοιτοι Dennise, Ian και Elizabeth, καθώς μας λένε τα πάντα για τη ζωή ως φοιτήτρια μηχανικού στο Ηνωμένο Βασίλειο. Ο Dennise και ο Ian ξεκίνησαν και οι δύο τη σταδιοδρομία του Μηχανικού αμέσως μετά την αποφοίτησή τους, εργαζόμενος ως Μηχανικός Σχεδιασμού και Μηχανικός Αυτοματισμού αντίστοιχα.

Διαβάστε παρακάτω για να μάθετε περισσότερα σχετικά με το τι κάνει το Queen’s University Belfast το τέλειο μέρος για σπουδές μηχανικής.

σπουδάζει μηχανικός προπτυχιακός

Γιατί το Queen’s University Belfast;

Το Μπέλφαστ είναι μια εξαιρετική πόλη αν σας ενδιαφέρει η μηχανική. Αναγνωρισμένη ως η όγδοη μεγαλύτερη πόλη για αεροδιαστημική μηχανική στην Ευρώπη, η πόλη φιλοξενεί πολλές διαφορετικές επιχειρήσεις και οργανισμούς που συνδέουν άμεσα το Queen’s University Belfast με τον τομέα της μηχανικής. Το να είστε περιτριγυρισμένοι από αυτές τις εταιρείες σας τοποθετεί στο επίκεντρο της καινοτομίας και ανάπτυξης της μηχανικής, το τέλειο σκηνικό για τις σπουδές σας.

Όπως εξηγεί η Ντενίζ, «Επέλεξα να σπουδάσω στο εξωτερικό με βάση το πανεπιστήμιο, τη δομή των μαθημάτων και τα πάντα. Το Μπέλφαστ έχει πολύ ιστορικό υπόβαθρο μηχανικής, το Queen’s κατανοεί αυτούς τους μηχανικούς πολιτισμούς και η μελέτη εδώ σας δίνει επίσης το κίνητρο. Είσαι στην πόλη της μηχανικής!».

Το ίδιο το Queen’s University Belfast είναι ένα πολύ σεβαστό ίδρυμα, καθώς είναι ένα Πανεπιστήμιο Russell Group και το 9ο παλαιότερο Πανεπιστήμιο στο Ηνωμένο Βασίλειο. Υπάρχει μια ολόκληρη σειρά από αξιόλογους αποφοίτους Queen’s. Για παράδειγμα, η καθηγήτρια Máire O’Neill, η οποία απέκτησε το διδακτορικό της το 2002, έγινε ηγετική φυσιογνωμία στην έρευνα για την ασφάλεια στον κυβερνοχώρο, έχει συγγράψει δύο ερευνητικά βιβλία, παρέδωσε μια ομιλία στο TED και μάλιστα ψηφίστηκε Βρετανίδα εφευρέτης του έτος το 2007. Τώρα καθηγήτρια στο Queen’s University του Μπέλφαστ, η Máire συνεχίζει να ηγείται της έρευνας μεταβιβάζοντας τις γνώσεις της στην επόμενη γενιά εκκολαπτόμενων φοιτητών μηχανικών.

Όποιος τομέας μηχανικής και αν σας ενδιαφέρει, το Queen’s University Belfast έχει τις εγκαταστάσεις και το προσωπικό για να σας υποστηρίξει στο ταξίδι σας. Θα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα στούντιο σχεδιασμού σπουδαστών, μια ειδική υπολογιστική εγκατάσταση και ένα πρακτικό περιβάλλον εργασίας έργου, δίνοντάς σας την ευκαιρία να προχωρήσετε περαιτέρω την εκπαίδευσή σας και να εξασκήσετε πρακτικές μεθόδους με τους συμμαθητές σας.

Ακαδημαϊκή και Πρακτική Διδασκαλία

«Μπορεί να είναι τρομακτικό να κάνεις ερωτήσεις για πρώτη φορά, αλλά οι δάσκαλοι εδώ είναι τόσο υποστηρικτικοί και πάντα σε ενθαρρύνουν να κάνεις ερωτήσεις όταν δεν είσαι σίγουρος». Μετοχές της Elizabeth από τη Σιγκαπούρη.

Υπάρχουν περισσότερα για τις πανεπιστημιακές σπουδές από το να είσαι απλώς ακαδημαϊκός. Οι ακαδημαϊκές δεξιότητες είναι απίστευτα χρήσιμες για κάθε καριέρα, αλλά οι πρακτικές δεξιότητες είναι εξίσου σημαντικές στον τομέα της μηχανικής.

Οι ακαδημαϊκές δεξιότητες όπως η σύνταξη εκθέσεων και η ομαδική επικοινωνία είναι το κλειδί για μια επιτυχημένη καριέρα μετά την αποχώρηση από το πανεπιστήμιο. Η κατανόηση των μαθηματικών και των συστημάτων πληροφορικής θα ενισχύσει την ικανότητα επίλυσης προβλημάτων με τρόπο που σημαίνει ότι είστε προετοιμασμένοι για οτιδήποτε μπορεί να συμβεί.

Η πρακτική άσκηση είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να αποκτήσετε πρακτική εμπειρία στην εξειδίκευση που έχετε επιλέξει, κάνοντας το βιογραφικό σας να ξεχωρίζει ανάμεσα στο πλήθος και δίνοντάς σας την ευκαιρία να αμφισβητήσετε τον εαυτό σας ταυτόχρονα. Δεν θα βοηθήσει μόνο τις προοπτικές σταδιοδρομίας σας, αλλά θα συμπληρώσει επίσης τη διδασκαλία του πτυχίου σας.

Ο Ίαν επωφελήθηκε από μια πρακτική άσκηση, λέγοντας: «Ένας από τους καθηγητές μου, μου πρότεινε, αν σου δοθεί η ευκαιρία, να πας οπωσδήποτε για πρακτική. Όταν επέστρεψα στο Uni μετά την πρακτική άσκηση, όλα είχαν πιο νόημα. Πραγματικά ξεκλείδωσα κάτι στον εγκέφαλό μου να πω, ξέρετε τι, στην πραγματικότητα οι ακαδημαϊκοί δεν είναι το δυνατό μου σημείο και αυτό είναι εντάξει γιατί όλοι θα έχουν διαφορετικούς τύπους συνόλων δεξιοτήτων.»

Προοπτικές καριέρας

«30 λεπτά μετά την αποφοίτησή μου, με κάλεσαν. Το άτομο με πήρε τηλέφωνο και μου είπε: «Θέλεις δουλειά;» Ήμουν σαν να είμαι άνεργος για 30 λεπτά!».

Με παγκόσμιας κλάσης διδασκαλία, αφοσιωμένους συμβούλους σταδιοδρομίας και ισχυρούς δεσμούς με τη βιομηχανία, δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι το 94% των αποφοίτων από το Queen’s εργάζονται ή σπουδάζουν περαιτέρω εντός έξι μηνών από την αποφοίτησή τους. Ο τομέας Μηχανικής και Μεταποίησης στο Ηνωμένο Βασίλειο απασχολεί επί του παρόντος 5,5 εκατομμύρια ανθρώπους, που αντιπροσωπεύουν το 18% του εργατικού δυναμικού του Ηνωμένου Βασιλείου, καθιστώντας το πτυχίο Μηχανικού απίστευτα πολύτιμο στην αγορά εργασίας.

Ενώ σπουδάζετε στο Queen’s θα αποκτήσετε ένα ευρύ φάσμα διαφορετικών δεξιοτήτων που θα σας προετοιμάσουν για μια πληθώρα θέσεων Μηχανικού. Θα είστε βέβαιοι ότι θα ξεχωρίζετε ανάμεσα σε άλλους υποψηφίους και εάν έχετε κάνει πρακτική άσκηση ή θέση εργασίας κατά τη διάρκεια των σπουδών σας, θα μπορούσατε ήδη να έχετε συνδέσεις με τον κλάδο που μπορούν να σας βοηθήσουν να βρείτε δουλειά μόλις αποφοιτήσετε.

Ακόμα κι αν δεν είστε σίγουροι ποια είναι η καριέρα για εσάς, δεν υπάρχει βιασύνη να πάρετε μια απόφαση. Όπως εξηγεί η Elizabeth, «Οι δεξιότητες που μαθαίνουμε εδώ είναι πολύ ευέλικτες. Από ηλεκτρολόγος μηχανικός μπορώ επίσης να πάω σε διαφορετικές πίστες όχι μόνο στον τομέα της μηχανικής. Δεν ξέρω τι ακριβώς θέλω να κάνω ως καριέρα ακόμα. Είναι υπέροχο που μπορώ να εξερευνήσω γύρω μου με τις ενότητες πριν αποφασίσω πραγματικά τι θέλω να κάνω ως καριέρα.”

σπουδές στο εξωτερικό στο Ηνωμένο Βασίλειο

Το διδακτικό και το υποστηρικτικό προσωπικό στο Queen’s University Belfast είναι εδώ για να σας βοηθήσει να αποκτήσετε τις δεξιότητες που χρειάζεστε και να σας παράσχει όλη την ακαδημαϊκή και προσωπική υποστήριξη που μπορεί να χρειαστείτε, επιτρέποντάς σας να μεγιστοποιήσετε τις δυνατότητές σας κατά τη διάρκεια των σπουδών σας.

Θέλετε να μάθετε περισσότερα σχετικά με τις σπουδές Μηχανικής στη Βόρεια Ιρλανδία; Είμαστε περήφανοι που συνεργαζόμαστε με το Queen’s University Belfast, βοηθώντας διεθνείς φοιτητές πραγματοποιούν τα όνειρά τους να σπουδάσουν στο εξωτερικό. Μάθετε περισσότερα εδώ.

Μπορεί επίσης να θέλετε να διαβάσετε 5 λόγους για να ξεκινήσετε την καριέρα σας Μηχανικός στη Βόρεια Ιρλανδία ή τα κορυφαία πράγματα που πρέπει να κάνετε στο Μπέλφαστ.

Μοιραστείτε μαζί μας φωτογραφίες από τα ταξίδια σας στο Μπέλφαστ Facebook, Κελάδημα και Ίνσταγκραμ. Μπορείτε επίσης να μας ακολουθήσετε LinkedInYouTube και Τικ Τοκ.