Δεν είσαι ποτέ μόνος – 5 συμβουλές για να περιορίσεις την ψυχική υγεία – THE STUDENT LIFE BLOG

Δεν είσαι ποτέ μόνος – 5 συμβουλές για να περιορίσεις την ψυχική υγεία – THE STUDENT LIFE BLOG

November 6, 2021 0 Von admin

Γράφτηκε από την Amy Bridges

Η ψυχική υγεία ήταν πάντα κάτι με το οποίο πάλευα και ξέρω ότι δεν είμαι μόνος. Σε μια από τις τάξεις μου, η πρόταση για την ανάρτηση συζήτησης για την εβδομάδα πριν από την εβδομάδα ανάγνωσης ήταν να γράψω για την ψυχική υγεία.

Οι περισσότεροι από τους ανθρώπους στην ομάδα μου αποφάσισαν να γράψουν για την ψυχική υγεία έναντι της άλλης επιλογής και δεν ήταν μόνο ανακουφιστικό αλλά και ανησυχητικό να δούμε πόσοι από εμάς αγωνίζονται με αυτό. Όλοι παρηγορηθήκαμε ο ένας τον άλλο ενώ μιλούσαμε και για τους δικούς μας αγώνες. Αυτή η μικρή κουβέντα βοήθησε πολύ στους περισσότερους από εμάς, βλέποντας ότι δεν ήμασταν μόνοι και παίρνοντας συμβουλές ο ένας από τον άλλον για το πώς να το αντιμετωπίσουμε κάνει μεγάλη διαφορά. Από εκείνη την εβδομάδα αρχίσαμε να είμαστε πιο ειλικρινείς ο ένας με τον άλλον σχετικά με την ψυχική υγεία και όχι μόνο βοήθησε την τάξη να αισθάνεται περισσότερο σαν μια κοινότητα παρά μόνο οι άνθρωποι στο ίδιο δωμάτιο, αλλά νομίζω ότι μας βοηθά επίσης να ανταπεξέλθουμε παλεύοντας μαζί .

Επειδή δεν είναι όλοι σε αυτήν την τάξη, ήθελα να βάλω μερικές από τις συμβουλές εδώ σε περίπτωση που τις χρειάζεστε.

Μιλήστε για αυτό!

Το να μιλήσουμε γι‘ αυτό με άλλους ανθρώπους, ακόμη και μόνο για τις μικρές συζητήσεις που είχαμε στις συζητήσεις μας βοήθησε σημαντικά. Ακόμα κι αν δεν υπάρχει λύση ή συμβουλή, απλώς λέγοντας «Δυσκολεύομαι» και το να σας ακούσει ή να σας αναγνωρίσει κάποιος, μπορεί να σας βοηθήσει να αισθανθείτε ότι δεν είστε μόνοι και να σας βοηθήσει να ξεπεράσετε μέρος του σκοταδιού.

Παρακολουθήστε κάτι που δεν είναι πολύ βαρύ ή προκαλεί σκέψη, απλώς κάτι στο οποίο μπορείτε να χαθείτε

Τα νοσταλγικά καρτούν ή οι ταινίες είναι ιδανικά για αυτό. Πάντα τείνω να πηγαίνω σε ταινίες άνεσης ή τηλεοπτικές εκπομπές, ενώ μερικές φορές δεν είμαι πολύ χαλαρωτική, όπως ο Buffy είναι κάτι που μπορώ απλώς να χαθώ στην εκπομπή χωρίς να χρειάζεται να το σκεφτώ πολύ. Είναι κάτι που σε κάνει να ξεχνάς την πραγματικότητα για 30 λεπτά.

Βρείτε χρόνο για τον εαυτό σας

Ακόμα κι αν είναι μόλις 30 λεπτά, κάντε κάτι που σας αρέσει και αυτό είναι μόνο για εσάς. Αυτά τα 30 λεπτά θα σας αναζωογονήσουν πολύ περισσότερο από ό,τι νομίζετε και ακόμα κι αν νομίζετε ότι δεν έχετε χρόνο, τα 30 λεπτά στην πραγματικότητα δεν είναι τόσο πολλά στο μεγάλο σχέδιο των πραγμάτων. Δείτε μια παράσταση, παίξτε ένα βιντεοπαιχνίδι, ζωγραφίστε, βγείτε έξω κάντε κάτι που σας κάνει να χαμογελάτε.

Φροντίστε τον εαυτό σας σωματικά

Ξέρω ότι όταν η ψυχική μου υγεία είναι ένα χάος, δεν φροντίζω τον εαυτό μου σωματικά. Ξεχνώ να πιω νερό, δεν φτιάχνω τα μαλλιά μου και πρέπει να αρχίσω να πιέζω τον εαυτό μου για να το κάνω. Απλώς πρέπει να το αναγκάσω και εσύ το ίδιο. Ακόμα κι αν δεν θέλετε να αφιερώσετε 10 λεπτά για να φτιάξετε τα μαλλιά σας και θα εκπλαγείτε πόσο πολύ αυτή η μικρή προσπάθεια μπορεί να σας βοηθήσει να αλλάξετε τη διάθεση ή την ψυχική σας κατάσταση.

Πάρε μια μέρα άδεια

Πάρτε μια ολόκληρη μέρα ρεπό με ευθύνες, χωρίς δουλειά, σχολείο ή πλυντήριο ή οποιεσδήποτε ευθύνες. Κάντε απολύτως τίποτα. Μερικές φορές αυτή η μία μέρα του τίποτα μπορεί να είναι το καλύτερο πράγμα που κάνεις για τον εαυτό σου και την επόμενη μέρα μπορείς να κάνεις 3 φορές περισσότερα από ό,τι θα έκανες αν δεν είχες πάρει αυτή τη μία μέρα άδεια.

Ελπίζω αυτό να βοηθήσει και μην ξεχνάτε ότι υπάρχει πάντα κάποιος να μιλήσει είτε εδώ στο Trent, είτε με τους φίλους σας είτε με τους επαγγελματίες. Πότε δεν είσαι μόνος.