Δημιουργικές ιδέες για μονοπάτια στον κήπο για την περιπλανώμενη ψυχή

Δημιουργικές ιδέες για μονοπάτια στον κήπο για την περιπλανώμενη ψυχή

Dezember 1, 2022 0 Von admin
μονοπάτι κήπου σε λόφο φτιαγμένο με πέτρινα σκαλοπάτια είναι ιδέες για μονοπάτι κήπου.

Είσαι περιπλανώμενος; Ή έστω ένας περιπλανώμενος στην καρδιά; Τότε, αυτές οι ιδέες για μονοπάτια κήπου είναι για εσάς!

Ακόμη και μια μικρή αυλή ή κήπος επωφελείται από ένα μονοπάτι που υφαίνει και καμπυλώνει γύρω, οδηγώντας σε έναν ευτυχισμένο προορισμό. σαν την οικογενειακή πυρκαγιά. Ή το υπόστεγο του κήπου. Μπορεί επίσης να διαλύσει έναν μεγάλο εξωτερικό χώρο και να του δώσει μια πιο ενδιαφέρουσα εμφάνιση.

Ένα μονοπάτι σας δίνει ένα μέρος για να πάτε στην αυλή ή τον κήπο σας. Για παράδειγμα, ένα μονοπάτι, αντί να πέφτει πάνω στο γκαζόν, προσφέρει έναν ενδιαφέροντα τρόπο για να φτάσετε εκεί, με έναν πάγκο στο πάρκο, ένα σιντριβάνι ή φωτεινά παρτέρια!

Ακολουθούν μερικές εμπνευσμένες ιδέες για μονοπάτια κήπου που μπορείτε να σκεφτείτε να προσθέσετε αυτό το καλοκαίρι.

Ιδέες για μονοπάτια κήπου

Εάν ενδιαφέρεστε για το σχεδιασμό κήπων, πιθανότατα γνωρίζετε ήδη πόσο ακαταμάχητο είναι ένα μονοπάτι. κυριολεκτικά παρακαλεί να ακολουθηθεί! Τα καλά νέα είναι, είτε κάνετε DIY είτε αποφασίσετε να προσλάβετε έναν επαγγελματία σχεδιαστή τοπίου ή κήπου, δεν υπάρχει έλλειψη υλικών και δημιουργικών ιδεών για κάθε προϋπολογισμό.

ΞΕΚΙΝΗΣΤΕ ΜΕ ΕΝΑ ΟΡΑΜΑ:

Για διασκέδαση, κοιτάξτε την αυλή σας και χρησιμοποιήστε τη φαντασία σας για να οραματιστείτε πού μπορεί να πάει ένα μονοπάτι. Σκεφτείτε, επίσης, τον σκοπό που θα έχει. Μερικοί άνθρωποι επιθυμούν να επισημάνουν σωματικά τα πράγματα με επιθεωρητές σπρέι μπογιάς για να έχουν καλύτερη οπτική. Στη συνέχεια το σκιαγραφούν χρησιμοποιώντας μικρές πέτρες, κορμούς ή πασσάλους και σπάγκους.

Ούτε ένας δρόμος χρειάζεται να είναι μακρύς. Ακόμη και ένας σύντομος διάδρομος μέσω του κήπου είναι γοητευτικός.

Ιδέες για μονοπάτια κήπου.  Πέτρινο μονοπάτι μέσα από έναν μικρό κήπο με λουλούδια με ξύλινο φράχτη

Ποικιλία υλικών

Διαφορετικά υλικά κάνουν διαφορετική εντύπωση: επίσημα, ανεπίσημα, ξυλώδη κ.λπ. Σκεφτείτε λοιπόν πού τοποθετείται η διαδρομή σας και ποιο στυλ θα ταιριάζει καλύτερα με την εμφάνιση και την αίσθηση που θέλετε να πετύχετε.

  • χαλίκι
  • πέτρα
  • επιστρώσεις σκυροδέματος
  • επεξεργασμένο ξύλο
  • ροκανίδια
φωτογραφία από χαλικό υλικό
χαλίκι
φωτογραφία από ροκανίδια ή υλικό σάπιας ξύλου
ροκανίδια
πλακόστρωτα τούβλα με τριφύλλι να φυτρώνει ανάμεσά τους.
πλακόστρωτα τούβλα

Μερικοί hardscape Τα υλικά είναι πιο ακριβά από άλλα, ιδιαίτερα εάν το υλικό είναι σπάνιο ή πιο δύσκολο να το αποκτήσετε. Αυτό θα ίσχυε για την εξωτική πέτρα ή τον σχιστόλιθο. Παράγοντες υψηλότερης ποιότητας σε επίσης.

Τα φυσικά, ρουστίκ υλικά όπως το χαλίκι και τα ροκανίδια είναι γενικά πιο προσιτά και συχνά διαθέσιμα τοπικά. Στην πραγματικότητα, οι επιχειρήσεις κοπής δέντρων προσφέρουν μερικές φορές δωρεάν μάρκες σε πελάτες που φορτώνουν μόνοι τους. Εάν ζείτε κοντά σε ένα ποτάμι ή κοίτη ρυακιού, ίσως μπορέσετε να συγκεντρώσετε τον δικό σας ποταμό βράχο για το έργο. Μια οδήγηση στην ύπαιθρο μπορεί να είναι για να μαζέψετε κορμούς, κλαδιά δέντρων ή κούτσουρα για να περιγράψετε το μονοπάτι του «μαγεμένου δάσους».

Ιδέες για όμορφα μονοπάτια κήπου πηγάζουν από τη δημιουργικότητα και τη φαντασία σας. Ίσως στο μυαλό σας να βλέπετε ένα σημείο μετάβασης στο μονοπάτι σας όπου πηγαίνει από το ένα μέρος στο άλλο. Αυτό είναι ένα τέλειο σημείο για ένα σημείο διέλευσης. Και μια γοητευτική, μικρή πεζογέφυρα πάνω από μια ξηρή κοίτη ρυακιού κάνει το κόλπο ακόμα και χωρίς την παρουσία νερού.

ιδέες για μονοπάτια κήπου όπως αυτή η μικρή λευκή ξύλινη γέφυρα πάνω από έναν οχετό στον κήπο

Οικονομικές ιδέες για μονοπάτι κήπου

Άλλες φθηνές επιλογές που πρέπει να λάβετε υπόψη περιλαμβάνουν την τοπική αγορά/αγορά στο Facebook, την αγορά, το εμπόριο πωλήσεων. Πάντα υπάρχει κάποιος με υπολείμματα τούβλων, πέτρες ή άλλα κατάλληλα υλικά μονοπατιών που καταλαμβάνουν κορυφαίο χώρο ακινήτων στην αυλή του. Συνήθως θα το προσφέρουν σε ελάχιστη τιμή ή ακόμα και δωρεάν. Αξίζει να το ψάξετε.

Και μην ξεχνάτε και το τοπικό σας κατάστημα Re-Build! Πρόκειται για μέρη που πωλούν υπολείμματα οικοδομικών υλικών σε μια προσπάθεια να κρατήσουν τα επαναχρησιμοποιήσιμα αντικείμενα έξω από τη χωματερή. Μπορεί να έχουν ό,τι χρειάζεστε για να ολοκληρώσετε το έργο της διαδρομής σας σε μειωμένη τιμή.

Μοναδικά μονοπάτια για μια διαφορετική απήχηση

Τα τελευταία χρόνια, το στιλ της υπαίθριας αγοράς έχει γίνει μια από τις πιο hot τάσεις στον κήπο. (το αγαπημένο αυτού του συγγραφέα, επίσης) Σχεδόν οτιδήποτε μπορεί να «επανασχεδιαστεί» σε ένα πολύ καλλιτεχνικό μονοπάτι, προσθέτοντας μια τεράστια δόση ίντριγκας στους εξωτερικούς χώρους.

το επίπεδο στρογγυλό κάλυμμα αποχέτευσης καταιγίδας και η σκουριασμένη στρογγυλή λεπίδα πριονιού και το κάλυμμα πλήμνης εξοπλισμού δημιουργούν ασυνήθιστα υλικά μονοπατιών
Η οικογένεια αγροτών χρησιμοποίησε πεταμένα ανακαλύπτει στο χωράφι για να κάνει αυτό το διασκεδαστικό μονοπάτι προς την κερκόπορτα

Μια άλλη μεγάλη καλλιτεχνική τάση είναι γνωστή με το όνομα „τρελό πλακόστρωτο„. Αναφέρεται στη χρήση πλακοστρώσεων ακανόνιστου μεγέθους, αλλά λόγω της δημοτικότητας της ανακύκλωσης, το «τρελό πλακόστρωτο», αυτές τις μέρες περιλαμβάνει τη χρήση ανακυκλωμένων υλικών ανάμειξης και αντιστοίχισης. Σπασμένοι τσιμεντόλιθοι και πλακόστρωτα, μέταλλα όπως κομμάτια σκουριασμένου σιδήρου και γαλβανισμένος αγωγός, επεξεργασμένη ξυλεία και βαμμένοι βράχοι συνδυάζονται σε μια σύνθεση μωσαϊκού που είναι πολύ διασκεδαστικό να περπατάς.

Αν σκοπεύετε να αποκτήσετε artsy-fartsy, μπορείτε να αποκτήσετε καλούπια από σκυρόδεμα και να φτιάξετε το δικό σας μονοπάτι. Τα χρώματα της επιλογής σας μπορούν να προστεθούν στο μείγμα σκυροδέματος. Μην ξεχάσετε να προσθέσετε μερικές διακοσμητικές πέτρες σε σχήματα φύλλων ή λουλουδιών ως τόνους.

ιδέες για μονοπάτια κήπου δημιουργικές...τουβλάκια σε σχήμα κύματος ωκεανού κάνουν ένα όμορφο σχέδιο στο μονοπάτι.
Αφήστε τη φαντασία σας ελεύθερη. ο κήπος σας το αξίζει.

Ένα σημείο εκκίνησης

Τέλος, κάθε μονοπάτι αυλής ή κήπου χρειάζεται ένα σημείο εκκίνησης. Μπορεί να θέλετε να αγοράσετε ή να φτιάξετε μια κληματαριά που σας παραπέμπει „έλα ΕΤΣΙ!“ Πραγματικά δεν έχει σημασία αν έχετε έναν μικρό κήπο με τσέπη ή ένα γεμάτο στρέμμα. Ένα μονοπάτι κήπου μετατρέπει τους ήπιους χώρους σε μέρη όπου θα θέλετε να περάσετε περισσότερο χρόνο!

ένας μεγάλος όμορφος κήπος, με μια κληματαριά από κορμούς και κλαδιά με ένα μονοπάτι που περνάει από κάτω.

Τελικές σκέψεις

Πού πηγαίνετε λοιπόν στους εξωτερικούς σας χώρους; Εδώ, εκεί πέρα. Στο υπόστεγο του κήπου ή στην πλάτη; Αφήστε μια από αυτές τις όμορφες ιδέες για μονοπάτια κήπου να σας οδηγήσει εκεί! Τα μονοπάτια είναι ακαταμάχητα, ακόμα κι αν σας μεταφέρουν λίγα βήματα από τη βεράντα σε μια άνετη καρέκλα κάτω από ένα σκιερό δέντρο.

Τα βήματά μου κράτησαν στα μονοπάτια σου. τα πόδια μου δεν σκόνταψαν. Ψαλμός 17:5.

ιδέες για μονοπάτι κήπου ένα μονοπάτι με χαλίκι και φυσική πέτρα καμπυλώνεται μέσα από έναν όμορφο κήπο με λουλούδια και στις δύο πλευρές του μονοπατιού.
Αυτό το υπέροχο μονοπάτι κήπου έγινε επαγγελματικά από έναν σχεδιαστή τοπίου

Περισσότερες ιδέες για να ζωντανέψετε τους εξωτερικούς χώρους