Δημιουργικές ιδέες που ζωντανεύουν τους ξύλινους φράχτες

Δημιουργικές ιδέες που ζωντανεύουν τους ξύλινους φράχτες

November 29, 2022 0 Von admin
Ξύλινη Πύλη με ρόδα ποδηλάτου στο κέντρο.  Καλλιτεχνικός τρόπος για να βελτιώσετε έναν ξύλινο φράχτη στην πίσω αυλή

Είτε το πιστεύετε είτε όχι, οι ξύλινοι φράχτες παίζουν ρόλο στο να κάνουν τους εξωτερικούς χώρους πιο ενδιαφέροντες και εμπνευσμένους χώρους για να περάσετε χρόνο. Ωστόσο, είναι οι πιο αγνοημένοι. Γιατί; Επειδή οι φράχτες έχουν κατά κύριο λόγο λειτουργικό χαρακτήρα. Εξυπηρετούν συγκεκριμένο σκοπό. Οι φράχτες σηματοδοτούν ένα όριο και προσφέρουν έναν βαθμό προστασίας ή λίγη ιδιωτικότητα.

Ωστόσο, όταν πρόκειται για «αγάπη μου, πρέπει πραγματικά να κάνουμε «κάτι» με την πίσω αυλή», (ό,τι κι αν είναι αυτό), πιθανότατα δεν θα περιλαμβάνει τον φράχτη. Είτε πρόκειται για φράχτη, είτε για ξύλινο πάνελ είτε για φράχτη με σχιστό ράγες, είναι ένα μεγάλο, ορατό μέρος του τοπίου σας. Είναι αυτό που βλέπεις όταν κοιτάς έξω από το παράθυρο.

Ευτυχώς, υπάρχουν πολλά δημιουργικά πράγματα που μπορείτε να κάνετε για να ζωντανέψετε έναν ήπιο, βαρετό φράχτη που θα δώσει στην αυλή ή τον κήπο σας μια ολοκαίνουργια εμφάνιση!

Η δύναμη της βαφής

Χωρισμένος σιδηροδρομικός φράκτης σε ένα λιβάδι.  Ο φράχτης είναι βαμμένος κόκκινος
Ποτέ μην υποτιμάτε τη δύναμη του χρώματος

Η βαφή είναι θαυματουργός. Ειλικρινά, ένας ξεπερασμένος και φθαρμένος φράκτης δεν κάνει πολλά για το τοπίο. Αλλά τίποτα δεν λέει ότι ένας ξύλινος φράκτης πρέπει να είναι καφέ, επίσης. Ένα φωτεινό χρώμα σκάει πραγματικά και φέρνει μια καλλιτεχνική ποιότητα στο τοπίο.

ΣΥΜΒΟΥΛΗ: Φροντίστε να κάνετε όλες τις κατάλληλες προπαρασκευαστικές εργασίες εκ των προτέρων, ώστε ο χρόνος και η προσπάθειά σας να αποδώσουν. Ακολουθεί ένα χρήσιμο άρθρο σχετικά με το πώς να προετοιμάσετε επαγγελματικά έναν ξύλινο φράχτη για βάψιμο Tony Almond Home & Garden.

Ξύλινος φράχτης γύρω από έναν ανθισμένο κήπο βαμμένο έντονο μπλε

Ένας ξύλινος φράχτης είναι η παλέτα σας

Μια τοιχογραφία είναι ένας τρόπος να έχετε την αυλή σας ανθισμένη όλο το χρόνο. Για όσους από εμάς δεν είμαστε τόσο μαγικοί με ένα πινέλο, ένας καλλιτέχνης φίλος ή συνάδελφος μπορεί να είναι ενθουσιασμένος που θα εκθέσει το έργο του στην αυλή σας.

Αν είστε λάτρης του DIYer, πάρτε μερικά στένσιλ ή ιχνογραφήστε σχέδια για να βάψετε.

Φράχτη με ζωγραφισμένη floral τοιχογραφία που δείχνει μεγάλες κόκκινες παπαρούνες, φτέρες και πεταλούδα.  Ένας τρόπος για να βελτιώσετε έναν ξύλινο φράχτη στην πίσω αυλή

Κρεμάστε λίγη τέχνη τοίχου

Ένας συμπαγής, ξύλινος φράχτης δεν διαφέρει από τους τοίχους σας στο εσωτερικό. Ίσως το μόνο που χρειάζεται ο φράχτης σας είναι κάποια «τέχνη τοίχου»;

Vintage σκουριασμένο ποδήλατο κρέμεται σε ένα ξύλινο φράχτη ένα ντεκόρ.  Καλάθι λουλουδιών στον πίσω τροχό και καλάθι λουλουδιών στο τιμόνι

1) Κρεμάστε μπότες γεμάτες λουλούδια από τον φράχτη με τον ίδιο τρόπο που κρεμάτε τις κάλτσες από το μανδύα τα Χριστούγεννα.

2) Τοποθετήστε ένα ράφι κατά μήκος του για να εμφανίσετε μια σειρά από σπιτάκια πουλιών.

3) Βάψτε πλαστικά καλύμματα με σπρέι για να μοιάζουν με λουλούδια και κρεμάστε τα στο φράχτη. Στη συνέχεια, ζωγραφίστε σε μίσχους και φύλλα Ή χρησιμοποιήστε ένα τμήμα παλιού σωλήνα κήπου για μίσχους.

4) Κρεμάστε διακοσμητικά πιάτα. Χρησιμοποιήστε μονόχρωμες πλάκες ή τετράγωνες κορνίζες (χωρίς το γυαλί) για να φτιάξετε γεωμετρικά σχέδια στον φράχτη.

Όμορφες ιδέες για ένα ρουστίκ φράχτη από κορμούς

διαχωρισμένος φράχτης ράγας κατασκευασμένος από κορμούς.  Τέχνη λουλουδιών φλοιού για στολισμό.  Τα καλάθια λουλουδιών κάθονται πάνω από κορμούς.  Ένας τρόπος για να βελτιώσετε έναν ξύλινο φράχτη στην πίσω αυλή
Έφτιαξα αυτόν τον φράχτη από κορμούς που καλύπτει το δρόμο προς το σπίτι μου.

Τα αγροτικά σπίτια χρησιμοποιούν συχνά φυσικά υλικά για να φτιάξουν έναν απλό φράχτη. Αλλά αντισταθείτε στη σκέψη με όρους ευθειών. Επιλέγοντας ατελή, στραβά κλαδιά, όπως αυτά που είναι κοινά ανάμεσα στις ιτιές, θα δώσουν στον φράχτη σας μια πιο παιχνιδιάρικη και ιδιότροπη εμφάνιση.

Στην παραπάνω φωτογραφία, χρησιμοποίησα φλοιό βαμβακιού για να φτιάξω διακοσμητικά λουλούδια. Τα κούτσουρα είναι ένα τέλειο σημείο για να εμφανίσω τα καλάθια μου με λουλούδια.

Λίγη νυχτερινή μαγεία

Φωτίστε τη νύχτα με ηλιακά νεράιδα φώτα. Η απαλή λάμψη δημιουργεί μια υπέροχη ατμόσφαιρα στην πίσω αυλή που είναι ιδανική για διασκέδαση ή ρομαντικές βραδιές για δύο. Ένας ξύλινος φράχτης καθιστά τόσο εύκολο να ρυθμίσετε τα φώτα σας επίσης!

κοντινό πλάνο ενός ηλιακού φαναριού νεράιδων που κρέμεται σε έναν ξύλινο φράκτη
Solar Fairy Lights
Ηλιακά νεράιδα φώτα τη νύχτα κρέμονται σε ένα στύλο φράχτη και φωτίζουν τα πράγματα τη νύχτα.  Είναι ένας τρόπος να βελτιώσετε έναν ξύλινο φράχτη στην πίσω αυλή

Υπάρχουν πολλές δυνατότητες βελτίωσης ενός ξύλινου φράχτη στην πίσω αυλή. Ιδέες που είναι εύκολες στον προϋπολογισμό. Ελπίζω να εμπνευστείτε να δοκιμάσετε ένα από αυτά και να δείτε τι διαφορά κάνει. Επιπλέον, είναι πάντα ικανοποιητικό να μπορείς να πεις: Το έκανα μόνος μου!

Περισσότερες διασκεδαστικές ιδέες για αυλή και κήπο