Είναι η φοίτηση στη Σχολή Αρχιτεκτονικής κατάλληλη για εσάς;

Είναι η φοίτηση στη Σχολή Αρχιτεκτονικής κατάλληλη για εσάς;

Dezember 7, 2021 0 Von admin

Θέλετε να χτίσετε το μέλλον; Ονειρεύεστε να δείτε τα κτίριά σας να κυριαρχούν στον ορίζοντα των πόλεων σε όλο τον κόσμο; Εάν απαντήσατε «ναι», τότε η μελέτη αρχιτεκτονικής θα μπορούσε να είναι για εσάς. Η αρχιτεκτονική είναι ένα προκλητικό θέμα που απαιτεί σοβαρή δέσμευση χρόνου και ενέργειας – ωστόσο είναι απίστευτα ικανοποιητικό και χτίζει χαρακτήρα. Έχετε ό, τι χρειάζεται;

Το θέμα είναι εξαιρετικό για άτομα που μπορούν να κάνουν πολλές εργασίες – θα πρέπει να είστε σε θέση να εξισορροπήσετε τη δημιουργικότητά σας με την επιστημονική μεθοδολογία και τις πρακτικές δυνατότητες. Θα χρησιμοποιήσετε τις γνώσεις σας σχετικά με την οικοδόμηση για να δημιουργήσετε μια ασφαλή και εύχρηστη δομή, ενώ θα ονειρεύεστε κάτι αισθητικά ευχάριστο.

Για να σας βοηθήσει να αποφασίσετε εάν η φοίτηση σε σχολή αρχιτεκτονικής είναι κατάλληλη για εσάς, η Irina από τη Ρωσία μοιράστηκε την ιστορία της. Η Irina είναι απόφοιτος του INTO Newcastle University που αποφοίτησε από το Newcastle University με μεταπτυχιακό στο MA, PGDip Urban Design και Αρχιτεκτονική Μαρτίου.

Τι είδους φοιτητής σπουδάζει αρχιτεκτονική στο Ηνωμένο Βασίλειο;

Οι φοιτητές Αρχιτεκτονικής στο Πανεπιστήμιο του Newcastle προέρχονται από πολλές διαφορετικές χώρες και πολιτισμούς – από τη Μαλαισία έως τη Βραζιλία. «Είμαι από τη Ρωσία», λέει η Ιρίνα. «Αλλά τώρα ζω στο Newcastle upon Tyne και εργάζομαι στην FaulknerBrowns Architects ως Βοηθός Αρχιτέκτονα».

Από τη συνέντευξή της, η Irina προήχθη δύο φορές στο FaulknerBrowns – ο τίτλος της δουλειάς της είναι τώρα «Associate Architectural and Urban Designer».

Ανεξάρτητα από το υπόβαθρό σας – είτε μεγαλώσατε γύρω από αρχιτέκτονες είτε αναπτύξατε μόνοι σας την αγάπη για το δομικό σχέδιο – εάν βάλετε το μυαλό σας στην αρχιτεκτονική, θα μπορούσατε να πετύχετε σπουδαία πράγματα.

Για την Ιρίνα, η αρχιτεκτονική ήταν ένα δια βίου ενδιαφέρον και κάτι που μοιράζεται με την οικογένειά της: «οι γονείς μου έχουν τη δική τους επιχείρηση στον κατασκευαστικό κλάδο».

«Έπαιζα πολύ με τα Lego – ήταν ένα από τα αγαπημένα μου παιχνίδια», συνεχίζει. «Μου άρεσε να χτίζω πόλεις και να δημιουργώ δρόμους και διαφορετικά περιβάλλοντα και μετά να παίζω τη ζωή στην πόλη. Ήμουν 14 χρονών όταν άρχισα να ετοιμάζομαι να γίνω αρχιτέκτονας».

Τι προσόντα χρειάζεστε για να πετύχετε στη σχολή αρχιτεκτονικής;

Η Ιρίνα σπούδασε αρχιτεκτονική στο Πανεπιστήμιο του Νιούκαστλ

Η σχολή Αρχιτεκτονικής θα σας φέρει σε καλό δρόμο για μια ανταποδοτική καριέρα ως αρχιτέκτονας – αλλά δεν είναι για όλους. Υπάρχουν πέντε βασικά χαρακτηριστικά που χρειάζεστε εάν θέλετε να πετύχετε σε μια σχολή αρχιτεκτονικής του Ηνωμένου Βασιλείου:

  • Είσαι πολυεπιστημονικός – θα χρειαστεί να συνδυάσετε τη δημιουργικότητα και την πρωτοτυπία του σχεδιασμού με τις μαθηματικές δεξιότητες και τη λογική σκέψη.
  • Έχετε κίνητρο – οι αρχιτέκτονες συχνά εργάζονται πολλές ώρες για να ολοκληρώσουν έργα και πρέπει να είναι πλήρως αφοσιωμένοι σε κάθε έργο για να βεβαιωθούν ότι το σχέδιο είναι ασφαλές για χρήση.
  • Είσαι λύτης προβλημάτων – απολαμβάνετε να λύνετε σύνθετα προβλήματα και να χρησιμοποιείτε την πρωτοβουλία σας για να βρείτε νέες μεθόδους και λύσεις.
  • Σου αρέσει να μαθαίνεις – η μάθηση είναι διασκεδαστική για εσάς. δεσμεύεστε να συνεχίσετε την αρχιτεκτονική σας εκπαίδευση, από το πανεπιστήμιο μέχρι τη διαπίστευση και όχι μόνο.
  • Έχετε ένα ευρύ φάσμα γνώσεων – οι αρχιτέκτονες πρέπει να γνωρίζουν λίγο από όλα – κατασκευές, επιχειρήσεις, μάρκετινγκ, σχεδιασμός, μαθηματικά, ακίνητα… η λίστα συνεχίζεται!

Πώς να αποκτήσετε μια θέση για πτυχίο αρχιτεκτονικής στο Ηνωμένο Βασίλειο

Σπούδασε αρχιτεκτονική στο Πανεπιστήμιο του Νιούκαστλ

Μερικοί εκκολαπτόμενοι φοιτητές αρχιτεκτονικής μπορούν να υποβάλουν αίτηση απευθείας σε ένα πανεπιστήμιο του Ηνωμένου Βασιλείου, ενώ άλλοι χρειάζονται κάποια επιπλέον υποστήριξη πρώτα. Η μελέτη ενός προπανεπιστημιακού μαθήματος προετοιμασίας με το INTO Newcastle University θα σας βοηθήσει να προσαρμοστείτε στο εκπαιδευτικό σύστημα του Ηνωμένου Βασιλείου και να συνηθίσετε να μαθαίνετε για την αρχιτεκτονική στα αγγλικά.

«Νομίζω ότι δεν θα τα πήγαινα τόσο καλά όσο χωρίς το INTO Newcastle University» εξηγεί η Irina. «Όταν πρωτοήρθα [to the UK], ήμουν νευρικός για τη γλώσσα. Είναι δύσκολο να μάθεις μια γλώσσα όταν δεν είσαι στο περιβάλλον».

Η μετακόμιση στο Ηνωμένο Βασίλειο για να βελτιώσετε τις δεξιότητές σας στην αγγλική γλώσσα σας προσφέρει το πρόσθετο πλεονέκτημα των τακτικών αλληλεπιδράσεων με τους φυσικούς ομιλητές, καθώς και εξατομικευμένων μαθημάτων που σας διδάσκουν την αρχιτεκτονική ορολογία που απαιτείται για την επιτυχία. Σύμφωνα με την Irina, «πρέπει να ζεις σε ένα μέρος για να μπορείς να κατανοήσεις πλήρως τη γλώσσα. Δεν είναι μόνο η γλώσσα, είναι ο πολιτισμός. Το INTO με βοήθησε πολύ να προσαρμοστώ σε αυτό.”

Και συνεχίζει: «Το INTO μου έδωσε μια καλή κατανόηση του τι πρέπει να κάνω για να είμαι επιτυχημένος στο πρόγραμμα. Είναι ένα εξαιρετικό μάθημα και με προετοίμασε καλά για την ακαδημαϊκή μου εμπειρία και την πανεπιστημιακή ζωή».

Σπούδασε αρχιτεκτονική σε κορυφαίο πανεπιστήμιο στο Ηνωμένο Βασίλειο

Η Ιρίνα σπούδασε αρχιτεκτονική στο Πανεπιστήμιο του Νιούκαστλ και τώρα εργάζεται ως αρχιτέκτονας

Ψάχνετε για ένα υπέροχο μέρος για σπουδές αρχιτεκτονικής στο Ηνωμένο Βασίλειο; Το Πανεπιστήμιο του Νιούκαστλ βρίσκεται στο top 10 του Ηνωμένου Βασιλείου για την Αρχιτεκτονική (The Complete University Guide 2022) και ένα παγκόσμιο κορυφαίο πανεπιστήμιο 150 (QS World University Rankings 2022). Είναι μια ισχυρή επιλογή αν θέλετε να εγγραφείτε σε σχολή αρχιτεκτονικής.

Εάν, όπως η Irina, πιστεύετε ότι θα επωφεληθείτε από τη βελτίωση των γνώσεών σας στην αρχιτεκτονική, τα ακαδημαϊκά αγγλικά ή τις δεξιότητες σπουδών στο πανεπιστήμιο του Ηνωμένου Βασιλείου πριν ξεκινήσετε το πτυχίο σας, το INTO Newcastle University διαθέτει μια σειρά προγραμμάτων από τα οποία μπορείτε να επωφεληθείτε:

  • Διεθνές Ίδρυμα Αρχιτεκτονικής – πρόοδος στο Έτος 1 ενός τριετούς προπτυχιακού τίτλου στην αρχιτεκτονική ή τον πολεοδομικό σχεδιασμό στο Πανεπιστήμιο του Newcastle.
  • Διεθνές Έτος Ένα στην Αρχιτεκτονική – πρόοδος στο 2ο έτος ενός τριετούς προπτυχιακού τίτλου στην αρχιτεκτονική ή τον πολεοδομικό σχεδιασμό στο Πανεπιστήμιο του Newcastle.
  • Μεταπτυχιακό Δίπλωμα Αρχιτεκτονικής και Αρχιτεκτονικής Τοπίου – πρόοδος σε ένα από τα πέντε μεταπτυχιακά στην αρχιτεκτονική ή τον αστικό σχεδιασμό στο Πανεπιστήμιο του Newcastle.
Η Ιρίνα σπούδασε αρχιτεκτονική στο Πανεπιστήμιο του Νιούκαστλ
Εργασία στο Ηνωμένο Βασίλειο

Πώς είναι να αποφοιτάς με ένα σεβαστό πτυχίο στο Ηνωμένο Βασίλειο; Σύμφωνα με την Ιρίνα, απόφοιτο του Πανεπιστημίου του Newcastle: «κατά τη διάρκεια της τελετής αποφοίτησής μου, η μαμά μου έκλαψε και είπε στον μπαμπά μου ότι πριν από 10 χρόνια, δεν μπορούσε καν να φανταστεί ότι τα παιδιά της θα αποφοιτούσαν από ένα βρετανικό πανεπιστήμιο».

Και συνεχίζει: «Δεν μπορούσε να φανταστεί ότι θα είχαμε τις ευκαιρίες που έχουμε τώρα και ότι μπορούμε να κάνουμε κάτι σπουδαίο με τη ζωή μας».

Από τότε που αποφοίτησε, η Irina εργάζεται με πλήρη απασχόληση σε ένα αρχιτεκτονικό γραφείο στο Ηνωμένο Βασίλειο. Η ίδια εξηγεί: «το μεγαλύτερο έργο στο οποίο έχω συμμετάσχει ήταν το Lancaster Business School. Υπάρχει κάποια συναρπαστική αρχιτεκτονική εκεί και η συμμετοχή σε αυτό ήταν πραγματικά εμπνευσμένη».

«Ελπίζω ότι μια μέρα θα μπορέσω να ηγηθεί ενός έργου και να διαχειριστώ αυτή τη σπουδαία αρχιτεκτονική», προσθέτει.

Μάθετε περισσότερα για τις σπουδές αρχιτεκτονικής στο Πανεπιστήμιο του Νιούκαστλ.

Μπορεί επίσης να θέλετε να διαβάσετε „5 εύκολοι τρόποι για να μεγιστοποιήσετε τις προοπτικές σταδιοδρομίας σας ως φοιτητής Αρχιτεκτονικής στο INTO‚ ή ‚From INTO to Architects – χτίζοντας τα θεμέλια μιας επιτυχημένης καριέρας στην Αρχιτεκτονική‚.

Εγγραφείτε στις διαδικτυακές μας κοινότητες στο Facebook, Ίνσταγκραμ, Κελάδημα, YouTube και Τικ Τοκ.