Η μελέτη Cornell Veterinary Medicine βρίσκει νέους δεσμούς μεταξύ της μυρωδιάς και της όρασης των σκύλων

Η μελέτη Cornell Veterinary Medicine βρίσκει νέους δεσμούς μεταξύ της μυρωδιάς και της όρασης των σκύλων

Januar 2, 2023 0 Von admin

Ερευνητές στο Πανεπιστήμιο Cornell College of Veterinary Medicine παρείχαν την πρώτη τεκμηρίωση ότι η όσφρηση των σκύλων είναι ενσωματωμένη με την όρασή τους και άλλα μοναδικά μέρη του εγκεφάλου τους, ρίχνοντας νέο φως στον τρόπο με τον οποίο οι σκύλοι βιώνουν και περιηγούνται στον κόσμο.

«Δεν έχουμε δει ποτέ αυτή τη σύνδεση μεταξύ της μύτης και του ινιακού λοβού, λειτουργικά του οπτικού φλοιού σε σκύλους, σε κανένα είδος», είπε. Δρ Πιπ Τζόνσονεπίκουρος καθηγητής κλινικών επιστημών και ανώτερος συγγραφέας του «Εκτεταμένες συνδέσεις της οσφρητικής οδού του σκύλου που αποκαλύφθηκαν με τρακτογραφία και ανατομή

Αυτή είναι μια εικόνα ως μέρος της μελέτης της όρασης και της μυρωδιάς ενός σκύλου.

Οβελιαία εικόνα εγκεφάλου που δημιουργήθηκε χρησιμοποιώντας το λογισμικό TrackVis. Ευγενική προσφορά του Dr. Pip Johnson/Cornell University College of Veterinary Medicine. Πνευματικά δικαιώματα: CVM Marketing and Communications

«Όταν μπαίνουμε σε ένα δωμάτιο, χρησιμοποιούμε κυρίως το όραμά μας για να καταλάβουμε πού είναι η πόρτα, ποιος είναι στο δωμάτιο, πού είναι το τραπέζι», είπε. «Ενώ στους σκύλους, αυτή η μελέτη δείχνει ότι η όσφρηση είναι πραγματικά ενσωματωμένη με την όραση όσον αφορά το πώς μαθαίνουν για το περιβάλλον τους και προσανατολίζονται σε αυτό».

Η Johnson και η ομάδα της βρήκαν συνδέσεις όπου ο εγκέφαλος επεξεργάζεται τη μνήμη και το συναίσθημα, τα οποία είναι παρόμοια με εκείνα των ανθρώπων, καθώς και συνδέσεις με τον νωτιαίο μυελό και τον ινιακό λοβό που δεν έχουν καταγραφεί ποτέ.

Η έρευνα επιβεβαιώνει τις κλινικές της εμπειρίες με τυφλούς σκύλους, οι οποίοι λειτουργούν εξαιρετικά καλά. «Μπορούν ακόμα να παίζουν fetch και να πλοηγούνται στο περιβάλλον τους πολύ καλύτερα από τους ανθρώπους με την ίδια κατάσταση», είπε ο Johnson. «Το να γνωρίζουμε ότι ο αυτοκινητόδρομος πληροφοριών που περνά μεταξύ αυτών των δύο περιοχών θα μπορούσε να είναι εξαιρετικά παρήγορο για τους ιδιοκτήτες σκύλων με ανίατες οφθαλμικές ασθένειες».

Ο εντοπισμός νέων συνδέσεων στον εγκέφαλο ανοίγει επίσης νέες γραμμές αμφισβήτησης. «Για να δούμε αυτή την παραλλαγή στον εγκέφαλο μας επιτρέπει να δούμε τι είναι δυνατό στον εγκέφαλο των θηλαστικών και να αναρωτηθούμε – ίσως έχουμε μια υπολειπόμενη σύνδεση μεταξύ αυτών των δύο περιοχών από τότε που ήμασταν πιο πίθηκοι και προσανατολισμένοι στο άρωμα, ή ίσως άλλα είδη είχαν σημαντικές παραλλαγές που δεν έχουμε εξερευνήσει», είπε ο Τζόνσον.

Για περισσότερες πληροφορίες, δείτε αυτό Η ιστορία του Cornell Chronicle.