Η πρώτη μου προσωπική εκδήλωση από το 2019: TEDxToronto 2022

Η πρώτη μου προσωπική εκδήλωση από το 2019: TEDxToronto 2022

Juli 20, 2022 0 Von admin

Ήμουν ευγενικά προσκεκλημένος να αυτά τα χρόνια Συνέδριο TEDxToronto και είτε το πιστεύετε είτε όχι, ήταν η πρώτη μου προσωπική εκδήλωση από το 2019! Ήταν μια αναζωογονητική εμπειρία μακριά από τα πρότυπα της πανδημίας (ατελείωτες βιντεοκλήσεις και αμήχανες τεχνικές δυσκολίες) και λειτούργησε ως υπενθύμιση της κοινής μας ανθρωπιάς. την ουσία της ανθρώπινης σύνδεσης.

Το φετινό TEDxToronto συγκέντρωσε το θέμα σε τρεις ενότητες: Ανανεώνοντας τον τρόπο που νοιαζόμαστε, ανανεώνοντας πώς βλέπουμε και ανανεώνοντας τον τρόπο που χτίζουμε. Συνολικά, ήταν μια απίστευτη εμπειρία και ελπίζω ότι αν έχετε την ευκαιρία να παρακολουθήσετε το TEDxToronto στο μέλλον, θα το κάνετε! Ακολουθούν τα αποσπάσματα από τη συμμετοχή μου στην Ημέρα 3 της εκδήλωσης…

1. Η γονιδιακή και η κυτταρική θεραπεία σηματοδοτούν το μέλλον της ιατρικής

Καταρχάς, Δρ Nafiseh Nafissi ξεκίνησε την εκπομπή δίνοντάς μας ελπίδα ότι οι σπάνιες γενετικές διαταραχές μπορούν να θεραπευτούν με τη γενετική μηχανική. Είναι ερευνήτρια γενετικής που έχει αφιερώσει μεγάλο μέρος της ζωής της στη μελέτη γονιδιακής και κυτταρικής θεραπείας για να σώσει ζωές.

Αυτό το θέμα χρειάζεται ένα προσκήνιο επειδή μόνο το 1% των εργασιών γονιδιακής θεραπείας παγκοσμίως πραγματοποιείται στον Καναδά. Η Δρ Ναφίσση τόνισε τη ζήτηση για επενδύσεις στην έρευνα για την υποστήριξη ατόμων με Αλτσχάιμερ, νόσο Πάρκινσον, καρκίνο ή γενετικές διαταραχές.

2. Η καινοτομία είναι ο πραγματικός ήρωας της οικονομικής ανάπτυξης

Επόμενο ήταν Νταν Μπρέζνιτς, ειδικός σε παγκόσμια πολιτική καινοτομίας. Αλλά επειδή το να μιλάμε για οικονομικά μπορεί να είναι δύσκολο, το πρώτο βήμα ήταν να καθορίσουμε τι είναι η καινοτομία:

  • Η πράξη της λήψης ιδεών και της μετατροπής τους σε νέα ή βελτιωμένα προϊόντα και υπηρεσίες
  • Κάνοντας τα προϊόντα και τις υπηρεσίες πιο αξιόπιστα
  • Κάνοντας τα προϊόντα και τις υπηρεσίες πιο προσιτά

Ακολούθησε αυτό διασπώντας την παγκοσμιοποίηση σε τέσσερα στάδια:

  • Το πρώτο στάδιο είναι η καινοτομία
  • Το δεύτερο στάδιο είναι η ανάπτυξη και η παραγωγή πρωτοτύπων σχεδιασμού
  • Το τρίτο στάδιο είναι η καινοτομία
  • Το τέταρτο στάδιο είναι η παραγωγή αγαθών και υπηρεσιών

3. Η αμφισβήτηση του κανόνα οδηγεί στην ενσωμάτωση

Μπράντον Γκόνεζ έκλεισε τη νύχτα με λόγια σοφίας, «Μπορείς να ξεκινήσεις κοιτάζοντας για να δεις ποιανού οι φωνές λείπουν στο τραπέζι στο οποίο κάθεσαι. Εάν λείπει μια φωνή, τότε πιθανότατα δεν λέτε την πλήρη ιστορία.»

Σταμάτησε να εργάζεται ως τηλεοπτικός ρεπόρτερ και δημοσιογράφος για ειδησεογραφικά δίκτυα μόλις είδε το δυσλειτουργικό σύστημα που κανονικοποιούνταν, όπως η έλλειψη διαφορετικότητας και η παραμορφωμένη αφήγηση. Ο Gonez άνοιξε τη δική του ανεξάρτητη εταιρεία διαδικτυακών μέσων το 2021 για να επαναπροσδιορίσει τους τρόπους με τους οποίους λαμβάνουμε πληροφορίες και θέλει να προωθήσει μια πιο αυθεντική οπτική από όλα τα κοινωνικά στρώματα.

Συνοψίζοντας, η παρακολούθηση του TEDxToronto ήταν εντυπωσιακή και εμπνευσμένη. Ένιωθα παρών και βυθισμένος στην ομιλία κάθε ομιλητή. Μου δίδαξε τη δύναμη που έχουμε όλοι στις φωνές μας, τις απεριόριστες δυνατότητές μας και την ανθεκτικότητά μας να προχωράμε μπροστά παρά τις δυσκολίες. Όταν ενωνόμαστε για να επεκτείνουμε τις ιδέες, ανεβαίνουμε.

Χριστίνα Γιανγκ

Χριστίνα Γιανγκ

Γεια, είμαι η Χριστίνα! Αυτή τη στιγμή σπουδάζω Γραφιστική στο Πανεπιστήμιο OCAD. Εκτός σχεδιασμού, είμαι τεράστιος στη βιωσιμότητα και την ψυχική υγεία. Μπορείτε να με βρείτε να ευαισθητοποιώ, να προσφέρω εθελοντικά και να ανταποδίδω την κοινότητα. Στον ελεύθερο χρόνο μου, μου αρέσει να κάνω πεζοπορία, να κάνω παρέα με φίλους και να εξερευνώ την πόλη.