Μην το κάνετε!  5 περιττά λάθη των φοιτητών που κάνουμε όλοι στο Πανεπιστήμιο

Μην το κάνετε! 5 περιττά λάθη των φοιτητών που κάνουμε όλοι στο Πανεπιστήμιο

September 6, 2021 0 Von admin

Υπάρχει μια καμπύλη μάθησης σε κάθε νέα σεζόν στη ζωή. Η προσαρμογή στη ζωή μετά τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση μπορεί να είναι κάπως συντριπτική και θα συγχωρεθείτε αν κάνετε κάποιο (ή όλα) από αυτά τα πολύ συνηθισμένα λάθη των μαθητών.

Για πολλούς φοιτητές, είναι η πρώτη φορά που φεύγετε από το σπίτι, η πρώτη φορά που ταχυδακτυλουργείτε με τα χρέη και ίσως είναι η πρώτη φορά που πρέπει να μοιράζεστε ένα κοινό μπάνιο. Διασκεδαστικές στιγμές!

Παρόλο που δεν μπορούμε να σας δώσουμε συμβουλές σχετικά με το θέμα του συνδυασμού μπάνιου, μπορούμε να μοιραστούμε μερικές χρήσιμες συμβουλές για την αποφυγή περιττών μαθητικών λαθών που πολλοί από εμάς κάνουμε κατά τη διάρκεια της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

1. Εγγραφή σε 8 π.μ. Δευτέρα πρωινά τμήματα

Κουρασμένος Καλημέρα GIF - Βρείτε και μοιραστείτε στο GIPHY

Σε αντίθεση με το γυμνάσιο, το ωραίο με το πανεπιστήμιο είναι ότι μπορείς (κυρίως) να ορίσεις το δικό σου πρόγραμμα. Μπορείτε να αποφασίσετε πότε θα παρακολουθήσετε μαθήματα και ακόμη και από ποιον θέλετε να τα παρακολουθήσετε. Ο αγώνας για την είσοδο σε τάξεις υψηλού ενδιαφέροντος που διδάσκονται από τους πιο επιεικείς και ζωηρούς καθηγητές είναι ανταγωνιστικός. Ίσως κάθε θέση για αυτό το μάθημα επιλογής «Λαϊκή Μουσική» ή «Αρχαίο Χιούμορ» έχει ληφθεί, αλλά έχετε μια θέση στη λίστα αναμονής.

Αν δεν ξέρετε ότι είστε σίγουρα πρωινός άνθρωπος (ξέρετε, το είδος του ατόμου που ξυπνά την αυγή με ένα χαμόγελο στα χείλη), δεν υπάρχει κανένας καλός λόγος για να εγγραφείτε σε ένα μάθημα της Δευτέρας στις 8 π.μ. Οι Δευτέρες είναι αρκετά δύσκολες όπως είναι, μην τις κάνετε πιο δύσκολες για τον εαυτό σας. Εμπειρικός κανόνας: μείνετε μακριά από μαθήματα στις 8 π.μ., αν είναι δυνατόν. Το χειρότερο.

2. Ολονύχτιες Συνεδρίες Μελέτης

Νέο GIF Girl College - Βρείτε και μοιραστείτε στο GIPHY

Καταλαβαίνουμε ότι είναι εύκολο να αναβάλεις. Έρευνες αποδεικνύουν ότι οι άνθρωποι τείνουν να αποφεύγουν την εργασία που τους εκφοβίζει ή τους προκαλεί, κάτι που μπορεί να εξηγήσει γιατί αποφεύγατε να γράψετε αυτό το χαρτί. Ίσως αναβάλλετε τη μελέτη για να κοινωνικοποιηθείτε ή για να παίξετε μόνο έναν ακόμη γύρο Φθινόπωρο παιδιά. Ίσως απλά ξεχάσατε ένα τεράστιο χαρτί που έπρεπε για το πιο δύσκολο μάθημά σας (α, συμβαίνει). Πριν το καταλάβετε, είναι το βράδυ πριν από μια μεγάλη εξέταση και δεν υπάρχει κανένας απολύτως τρόπος να απορροφήσετε όλη την ύλη που χρειάζεστε για τη μεγάλη σας δοκιμασία. Δεν φαίνεται να υπάρχει άλλος τρόπος από το να σκεφτείς να τραβήξεις ένα ολονύχτιο.

Αντί να αναγκάζετε τον κουρασμένο, αφυδατωμένο εγκέφαλό σας να απομνημονεύει αδικαιολόγητο όγκο περιεχομένου, σκεφτείτε να συνεργαστείτε με έναν φίλο ή δάσκαλο από νωρίς για να αξιολογήσετε ακριβώς σε τι πρέπει να εστιάσετε. Μην περιμένετε μέχρι τις 2 το πρωί για να καλέσετε για βοήθεια. Δώστε στον εαυτό σας το πάνω χέρι και αποβάλετε αυτό το άγχος.

3. Ψώνια παντοπωλείου όταν είστε πεινασμένοι και σπασμένοι

Youtube Food GIF - Εύρεση και κοινή χρήση στο GIPHY

Ως μαθητής που κάνει ταχυδακτυλουργικές εργασίες, κοινωνική ζωή, δεσμεύσεις στην πανεπιστημιούπολη και ίσως ακόμη και εργασία μερικής απασχόλησης, τα ψώνια παντοπωλείου (μαζί με άλλες δουλειές της αυτοεξυπηρέτησης όπως το πλύσιμο ρούχων) μπορεί να είναι η τελευταία στάση στη λίστα των προτεραιοτήτων σας. Ίσως έχετε σπαταλήσει το μεγαλύτερο μέρος του προϋπολογισμού σας για το παντοπωλείο σε ποτό και καφέ και έχετε τελειώσει στην τελευταία σας πίτσα που μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε φούρνο μικροκυμάτων.

Αποφύγετε αυτούς τους απελπισμένους πόνους και προσπαθήστε να έχετε μερικά σνακ στη διάθεσή σας προτού εισέλθετε και χτυπήσετε το μπακάλικο πεινασμένοι και σπάσει. Τίποτα δεν είναι χειρότερο από την περιήγηση σε διαδρόμους φαγητού με πεινασμένα μάτια και έναν άδειο τραπεζικό λογαριασμό. Εάν όντως βρεθείτε κολλημένοι σε απελπισμένη κατάσταση, σημειώστε μια γρήγορη λίστα με τα ψώνια πριν μπείτε πραγματικά στο κατάστημα. Αναγκάστε τον εαυτό σας να παραμείνει στη λίστα σας και μην αφήνετε τα μάτια σας να ξεφεύγουν από τα απαραίτητα. Ανεξάρτητα από το τι μπορεί να σας λέει το στομάχι σας, το δείπνο σας δεν πρέπει να αποτελείται από ένα κουτί τζαμπο-μεγέθους παγωτό ζύμης μπισκότων και Cheetos. Αν και, μμ!

(ΜΠΟΝΟΥΣ: Τι θα λέγατε να κερδίσετε όλα τα παντοπωλεία σας για τη χρονιά με Ο πιο τυχερός μαθητής του Καναδά?)

4. Εστιάζοντας μόνο στους βαθμούς

The Simpsons GIF - Find & Share στο GIPHY

Προφανώς, το σχολείο είναι το πιο σημαντικό μέρος της μεταλυκειακής εμπειρίας. Αλλά αν ξοδεύετε όλο τον χρόνο σας στη βιβλιοθήκη μόνοι σας, μπορεί να χάσετε σχέσεις και μακροχρόνιες αναμνήσεις που κάνουν την «πανεπιστημιακή εμπειρία» τόσο πολύτιμη. Για να μην αναφέρουμε, είναι μια εξαιρετική στιγμή για να αρχίσετε να σκέφτεστε την καριέρα σας, πώς να τοποθετήσετε τον εαυτό σας και πώς να δημιουργήσετε το δίκτυό σας πριν αποφοιτήσετε. Δυστυχώς, το να αποκτήσετε ευθεία Α δεν θα σας εγγυηθεί μια δουλειά εκτός κολεγίου, αλλά ένα εκτεταμένο δίκτυο θα μπορούσε να το κάνει. Δεδομένης της απρόβλεπτης αγοράς εργασίας, η οικοδόμηση ενός δικτύου από νωρίς γίνεται όλο και πιο σημαντική.

Οι λέσχες και οι ομάδες της πανεπιστημιούπολης είναι επίσης ένας εξαιρετικός τρόπος για να γνωρίσετε νέους φίλους, να βελτιώσετε την κοινωνική σας ζωή και να δημιουργήσετε μόνιμες αναμνήσεις. Για να μην αναφέρουμε, οι συνεργαζόμενες ομάδες είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να συναντήσετε αγνώστους με ραντεβού (δεν απαιτείται γραμμή παραλαβής). Κάντε κάτι τρελό, βγείτε από τη ζώνη άνεσής σας και κάντε το εξάμηνό σας μια εμπειρία που αξίζει να ζήσετε.

5. Αγνοώντας τους πόρους

Bad Teacher School GIF - Εύρεση και κοινή χρήση στο GIPHY

Οι καθηγητές μπορεί να είναι δύσκολοι. Μερικές φορές είναι φιλικοί και προσκαλούν τους μαθητές τους να συνδεθούν κατά τις ώρες γραφείου. Ίσως είναι τόσο φιλικοί που έχουν προσφέρει τα προσωπικά τους στοιχεία επικοινωνίας για να τα χρησιμοποιήσετε κατά τη διάρκεια του εξαμήνου (γνωρίζω μια καθηγήτρια που της έδωσε σε όλη την τάξη τον αριθμό του κινητού της — ξέρετε, σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης πολιτικής φιλοσοφίας).

Εάν ένας καθηγητής σας προσκαλέσει να συνδεθείτε, κάντε το. Μπορούν να είναι απίστευτα πολύτιμοι μέντορες και πόροι που θα μπορούσαν να εγγυηθούν για εσάς όταν το χρειάζεστε περισσότερο. Ποτέ δεν ξέρεις πότε θα χρειαστείς μια σύσταση για μια αίτηση πρακτικής άσκησης, για μεταπτυχιακό σχολείο ή ακόμα και για μια δουλειά. Είναι πάντα καλύτερο εάν ένας καθηγητής γνωρίζει τουλάχιστον λίγα πράγματα για εσάς προτού του ζητήσετε μια επιστολή αναφοράς.

Θα κάνετε πολλά λάθη μαθητών κατά τη διάρκεια του χρόνου σας στο κολέγιο ή στο πανεπιστήμιο, αλλά αυτό είναι μόνο μέρος της εμπειρίας. Όσο μεγαλώνετε από αυτά και συνεχίζετε να προχωράτε, όλα θα πάνε καλά.

Mitzi Figueroa

Mitzi Figueroa

Ο Mitzi είναι ο Διαχειριστής Κοινότητας στο HelpHub, μια διαδικτυακή πλατφόρμα διδασκαλίας που συνδέει τους μαθητές με τους καθηγητές 24/7. Είναι παθιασμένη με τις εκδόσεις, το μάρκετινγκ περιεχομένου και τη δημιουργία κοινοτήτων (τόσο στο διαδίκτυο όσο και εκτός σύνδεσης). Όταν δεν συνδέεται με μαθητές και καθηγητές στο διαδίκτυο, περνά τις περισσότερες νύχτες της εξερευνώντας καφετέριες και τρώγοντας φρόγιο.