Μπορεί η διατροφή να «θεραπεύσει τον καρκίνο» και να μας βοηθήσει να ζήσουμε για πάντα;  Δείτε τι πρέπει να γνωρίζουν οι πελάτες σας — The Health Sciences Academy

Μπορεί η διατροφή να «θεραπεύσει τον καρκίνο» και να μας βοηθήσει να ζήσουμε για πάντα; Δείτε τι πρέπει να γνωρίζουν οι πελάτες σας — The Health Sciences Academy

Januar 2, 2023 0 Von admin

Σκεφτείτε τις παρακάτω δηλώσεις… είναι ΣΩΣΤΕΣ ή ΛΑΘΟΣ;

«Η καθημερινή κατανάλωση ρόκας αποτοξινώνει το σώμα σας, προλαμβάνοντας τον καρκίνο…»

«Η μαγειρική σόδα (όξινο ανθρακικό νάτριο) είναι μια αποδεδειγμένη θεραπεία για τον καρκίνο (καθώς υποτίθεται ότι αλκαλοποιεί το αίμα σας)…»

«Η καθημερινή χρήση σουτιέν αυξάνει τον κίνδυνο για καρκίνο του μαστού σε μια γυναίκα…»

«Η κατανάλωση ζάχαρης προκαλεί ανάπτυξη καρκίνου…»

«Αν «πιστεύεις» ότι δεν θα πάθεις ποτέ καρκίνο, δεν θα…»

«Ο καρκίνος μπορεί να είναι μεταδοτικός, επομένως είναι καλύτερο να μην περνάτε χρόνο κοντά σε κάποιον με καρκίνο…»

«Η βίγκαν διατροφή με βάση τα φυτά μπορεί να αποτρέψει τον καρκίνο…»

Εάν επιλέξατε το TRUE για ένα ή περισσότερα από τα παραπάνω, μπορούμε να καταλάβουμε γιατί νομίζετε έτσι, αλλά τι θα γινόταν αν σας λέγαμε ότι είναι στην πραγματικότητα όλα ΨΕΜΑΤΑ;

Ορισμένες από αυτές τις δηλώσεις που αναφέρονται παραπάνω μπορεί να προέρχονται από υποθέσεις που έγιναν ή να βασίζονται σε κάποια υποκείμενη λογική με αμφισβητήσιμη αξία, γι‘ αυτό και έχουν γίνει όλα δημοφιλή θέματα συζήτησης και γραφής στο διαδίκτυο.

Πράγματι, όλοι φαίνεται να μιλούν και να γράφουν για συμβουλές πρόληψης του καρκίνου. „ΦΑΕ αυτο“; „Μην το φας αυτό“? «ΣΤΟΠ: αυτό θα σου δώσει καρκίνο!».

Για το σκοπό αυτό, ορισμένοι από τους πελάτες σας θα έρθουν να σας αναζητήσουν απαντήσεις. Εάν δεν μπορείτε να τους βοηθήσετε, μπορεί να αναζητήσουν λύσεις σε «λιγότερο» αξιόπιστες πηγές. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο στην Ακαδημία Επιστημών Υγείας, αναπτύξαμε την Πιστοποίηση Nutrition for Cancer Prevention and Longevity™ για να σας διδάξουμε τι πρέπει να γνωρίζετε για τον καρκίνο και τη διαδικασία γήρανσης από μοριακή προοπτική, ώστε να μπορείτε να διατυπώσετε καλύτερα πληροφορίες γύρω από αυτά τα ευαίσθητα Θέματα.

Για να σας βοηθήσουμε να ξεκινήσετε, σε αυτό το άρθρο, θα εξετάσουμε τα εξής:

  • Συχνές παρανοήσεις για τον καρκίνο
  • Γιατί πρέπει να μελετάτε τη βιολογία του καρκίνου και τα σημαντικά στατιστικά για τον καρκίνο, εσείς και οι πελάτες σας πρέπει να γνωρίζετε
  • Τροποποιήσιμοι παράγοντες που αυξάνουν τον κίνδυνο καρκίνου και μειώνουν τη διάρκεια ζωής μας

Συχνές παρανοήσεις για τον καρκίνο

Υπάρχουν πάρα πολλές πλάνες εκεί έξω που μπορεί να μας κοστίσουν την υγεία μας… ειδικά αν κάνουμε το λάθος να ακολουθήσουμε επιβλαβείς συμβουλές.

Οι αναζητήσεις στο Διαδίκτυο από μόνες τους για λύσεις κατά του καρκίνου και της γήρανσης δεν είναι αρκετές (ούτε ασφαλείς) και δεν θα πρέπει να είναι εξαρχής εκεί όπου θα βρούμε απαντήσεις.

Φανταστείτε κάποιον να ακολουθεί ένα λεγόμενο σχήμα «θεραπείας για τον καρκίνο», όπως κάποιο «Miracle Mineral Solution», και αντί να θεραπεύει υποτιθέμενα τον καρκίνο του, καταλήγει να προκαλεί απειλητικές για τη ζωή δυσμενείς επιπτώσεις. Αυτό συνέβαινε τόσο συχνά που το 2019 το FDA στις ΗΠΑ έπρεπε να εκδώσει μια προειδοποιητική δήλωση σχετικά.

Το να έχετε ακριβείς, βασισμένες στην επιστήμη πληροφορίες μπορεί να σας βοηθήσει να κάνετε τη διαφορά όταν μιλάτε με την οικογένεια, τους φίλους ή τους πελάτες για τον καρκίνο.

Οι πελάτες σας μπορεί να έρθουν σε εσάς με ερωτήσεις όπως:

«Μπορεί να προληφθεί ο καρκίνος;»

«Αυτό το πράγμα/το φαγητό ΠΡΟΚΑΛΕΙ καρκίνο;»

«Θα πάθω καρκίνο αν είναι στα ΓΟΝΙΔΙΑ μου; Χρειάζομαι θεραπεία τώρα;»

«Θέλω να βοηθήσω, αλλά ΠΩΣ μπορώ να το αποφύγω μόνος μου αν τρέχει στην οικογένεια;»

Τι μπορείτε να απαντήσετε;

Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο πρέπει να εξοπλιστούμε με γνώσεις βασισμένες σε στοιχεία από τους τομείς της βιολογίας του καρκίνου, της επιγενετικής, της βιοχημείας της διατροφής και της διατροφογονιδιωματικής. Με αυτόν τον τρόπο, μπορείτε να είστε στην καλύτερη θέση για να βοηθήσετε τους πελάτες που έρχονται να σας αναζητήσουν απαντήσεις.

Γιατί να μελετήσετε τη βιολογία του καρκίνου;

Η απόκτηση εκπαίδευσης στην προηγμένη βιολογία του καρκίνου είναι κρίσιμη εάν θέλουμε να βοηθήσουμε στη μείωση του κινδύνου του, με τον σωστό τρόπο. Μόλις αποκτήσετε αυτή τη θεμελιώδη γνώση που διδάσκουμε στην Ακαδημία Επιστημών Υγείας μέσω της Πιστοποίησης Nutrition for Cancer Prevention and Longevity™, θα καταλάβετε:

  • πώς εμφανίζεται ο καρκίνος (δεν είναι μόνο κακή τύχη)
  • οι διαφορές μεταξύ ορισμένων από τους κύριους τύπους καρκίνου (υπάρχουν πάνω από 200 διαφορετικοί τύποι καρκίνου)
  • διαφορετικές ιατρικές θεραπείες
  • τι μπορεί να περάσουν τα άτομα που έχουν διαγνωσθεί
  • ορισμένες στρατηγικές που μπορεί να βοηθήσουν στη μείωση των παρενεργειών
  • τους παράγοντες κινδύνου που μπορεί να συμβάλλουν σε αυτό

Ενώ οι καρδιακές παθήσεις είναι η νούμερο ένα αιτία πρόωρος θάνατος παγκοσμίως, ο καρκίνος είναι κοντά στο νούμερο 2.

Υπολογίζεται ότι τουλάχιστον 1 στους 3 από εμάς ζωντανοί σήμερα θα διαγνωστούν με καρκίνο κάποια στιγμή στη ζωή μας.

Ωστόσο…

Μέχρι και 95% από όλους τους καρκίνους έχουν αποδοθεί τουλάχιστον εν μέρει σε παράγοντες διατροφής και τρόπου ζωής.

Αυτό σημαίνει ότι, ενώ δεν μπορούμε να προλάβουμε τον καρκίνο, συγκεκριμένες αλλαγές στον τρόπο ζωής μας ΜΠΟΡΟΥΝ να μειώσουν τον κίνδυνο.

Τι πραγματικά προκαλεί τον καρκίνο;

Ο καρκίνος προκαλείται αρχικά από μοριακές αλλαγές στα κύτταρά μας. Αυτό μπορεί να είναι μεταλλάξεις σε συγκεκριμένα γονίδια (όπως τα γονίδια BRCA στην περίπτωση του καρκίνου του μαστού και των ωοθηκών) ή ανεπιθύμητες επιγενετικές αλλαγές (όπως αύξηση στη μεθυλίωση του DNA), μεταξύ άλλων.

Μερικές από αυτές τις αλλαγές μπορεί να μεταδοθούν από τον γονέα στους απογόνους. Ωστόσο, πολλές από αυτές τις αλλαγές συμβαίνουν κατά τη διάρκεια της ζωής μας.

Πράγματι, το σώμα μας βιώνει έως και 37.000.000.000.000.000.000 διαλείμματα DNA την ημέρα!

Όμως, δεν οδηγούν όλες αυτές οι γενετικές βλάβες στο σχηματισμό καρκινικού κυττάρου.

Αυτό συμβαίνει επειδή το σώμα μας έχει μηχανισμούς επισκευής για να διορθώσει τις μοριακές αλλαγές. ή όταν δεν μπορούν να διορθωθούν, για να υποβληθούν τα κύτταρα στη διαδικασία του κυτταρικού θανάτου.

Όταν οι αλλαγές είναι πάρα πολλές, ή εάν η ζημιά είναι πολύ μεγάλη, ή εάν αυτοί οι μηχανισμοί επιδιόρθωσης δεν λειτουργούν στο καλύτερο δυνατό σημείο, τότε μπορεί να σχηματιστούν καρκινικά κύτταρα.

Ποιοι είναι ορισμένοι τροποποιήσιμοι παράγοντες που επηρεάζουν τον κίνδυνο καρκίνου;

Δεν μπορούμε να αποτρέψουμε την εμφάνιση όλων των μοριακών αλλαγών στα κύτταρά μας, αλλά ΜΠΟΡΟΥΜΕ να μειώσουμε τον κίνδυνο ανεπιθύμητων ή υπερβολικών αλλαγών καθώς και να υποστηρίξουμε τη λειτουργία των μηχανισμών επιδιόρθωσης μέσα στα κύτταρα μας.

Πώς, ρωτάς;

Για να το ανακαλύψουμε, ας δούμε μερικούς από τους πιο κοινούς τροποποιήσιμους παράγοντες κινδύνου για καρκίνο.

έκθεση στην υπεριώδη ακτινοβολία

Όλοι γνωρίζουμε ότι η υπεριώδης ακτινοβολία βλάπτει το δέρμα. τα αποτελέσματα μπορούν να γίνουν άμεσα ορατά και αισθητά μετά από παρατεταμένη έκθεση στον ήλιο.

Το σκουρόχρωμο δέρμα και το έγκαυμα οφείλονται στην πραγματικότητα σε μοριακές αλλαγές στα κύτταρα μας. Εάν αυτά τα κύτταρα δεν πεθάνουν (σκεφτείτε πώς το δέρμα σας ξεφλουδίζει μετά από ένα κακό έγκαυμα) ή εάν αυτές οι αλλαγές δεν επιδιορθώνονται, τότε ο κίνδυνος για καρκίνους του δέρματος (όπως το μελάνωμα) θα μπορούσε να αυξηθεί.

Έκθεση σε τοξίνες όπως ο καπνός του τσιγάρου

Τα προϊόντα καπνού θεωρούνται καρκινογόνα της ομάδας 1, πράγμα που σημαίνει ότι είναι καρκινογόνα για τον άνθρωπο – είτε από το κάπνισμα είτε από την έκθεση από δεύτερο χέρι. Και όσο περισσότερη έκθεση έχουμε, τόσο μεγαλύτερος ο κίνδυνος για ανεπιθύμητες κυτταρικές αλλαγές. Ευτυχώς, η μείωση της έκθεσης ισοδυναμεί με τη μείωση αυτού του κινδύνου.

Επιπλέον, η χρόνια έκθεση σε άλλους ρύπους, όπως τα καυσαέρια ντίζελ ή η εξωτερική ρύπανση, μπορεί επίσης να αυξήσει τον κίνδυνο καρκίνου.

Μεταφορά υπερβολικού σωματικού λίπους

Τα άτομα που είναι υπέρβαρα ή παχύσαρκα διατρέχουν έναν αριθμό διαφορετικών καρκίνων όπως του μαστού, του παχέος εντέρου, του προστάτη, των ωοθηκών, των νεφρών, του οισοφάγου, του στομάχου και του παγκρέατος.

Ένας από τους κύριους λόγους για αυτό οφείλεται στην αυξημένη έκφραση του αυξητικού παράγοντα 1 που μοιάζει με ινσουλίνη (IGF-1) σε υπέρβαρα άτομα.

Η IFG-1 όχι μόνο παίζει ρόλο στην εξέλιξη του καρκίνου, αλλά και στην επιτάχυνση της γήρανσης. Έτσι, βοηθώντας έναν πελάτη να χάσει το υπερβολικό σωματικό λίπος μπορεί επίσης να μειώσει τον κίνδυνο καρκίνου, παράλληλα με τη μείωση του κινδύνου πρόωρης γήρανσης.

Διατροφικές ελλείψεις

Τα θρεπτικά συστατικά των τροφών που τρώμε, όπως οι βιταμίνες, τα μέταλλα και τα φυτοχημικά μπορούν να βοηθήσουν να διατηρήσουμε τους μηχανισμούς επιδιόρθωσης των κυττάρων μας να λειτουργούν όπως θα έπρεπε. Αυτό σημαίνει ότι εάν μας λείπουν συγκεκριμένα θρεπτικά συστατικά, τότε τα κύτταρά μας μπορεί να μην είναι σε θέση να διορθώσουν τυχόν ανεπιθύμητες αλλαγές στο DNA μας. Καλύπτουμε αυτό και πολλά άλλα στην Πιστοποίηση Nutrition for Cancer Prevention and Longevity™.

Αλλά δεν είναι μόνο οι ελλείψεις σε θρεπτικά συστατικά που πρέπει να σκεφτούμε. Η τακτική κατανάλωση υψηλών ποσοτήτων επεξεργασμένου κρέατος, η δίαιτα που διατηρεί το σάκχαρο στο αίμα μας συνεχώς ανεβασμένο ή η χρόνια κατανάλωση αλκοολούχων ποτών μπορεί επίσης να αυξήσει τον κίνδυνο καρκίνου.

Σεξουαλική δραστηριότητα

Είναι ο καρκίνος μεταδοτικός; Όχι πραγματικά, αλλά ορισμένοι ιοί όπως ο ιός των ανθρώπινων θηλωμάτων (Human Papilloma Virus) μπορούν να μεταδοθούν από το ένα άτομο στο άλλο κατά τη διάρκεια της σεξουαλικής επαφής χωρίς προστασία. Αυτό σημαίνει ότι τα άτομα με περισσότερους σεξουαλικούς συντρόφους έχουν περισσότερες πιθανότητες να κολλήσουν αυτόν τον ιό (και να τον μεταδώσουν σε άλλους). Ο HPV πιστεύεται ότι συμβάλλει στους περισσότερους καρκίνους του τραχήλου της μήτρας και στον καρκίνο του πρωκτού, ακόμη και στους καρκίνους του στοματοφάρυγγα.

Χρόνιο στρες

Το χρόνιο στρες μπορεί να κρατήσει τα επίπεδα των ορμονών νορεπινεφρίνη και επινεφρίνη επίμονα αυξημένα. Και όταν αυτές οι ορμόνες είναι απορυθμισμένες, μπορεί να οδηγήσει σε αυξημένη αρτηριακή πίεση, αίσθημα παλμών, υψηλότερα επίπεδα σακχάρου στο αίμα και αυξημένους δείκτες φλεγμονής στο σώμα. Και αυτοί οι παράγοντες έχει βρεθεί ότι αυξάνουν τον κίνδυνο καρκίνου.

Κακός ύπνος

Όταν κοιμόμαστε, τα κύτταρα του σώματός μας δουλεύουν σκληρά. Αυτή είναι μια περίοδος που οι μηχανισμοί επιδιόρθωσης μπορεί στην πραγματικότητα να λειτουργούν με την πάροδο του χρόνου για να επιδιορθώσουν τα σπασίματα του DNA ή τις μοριακές αλλαγές που συνέβησαν κατά τις ώρες αφύπνισης. Πράγμα που σημαίνει ότι όταν δεν κοιμόμαστε αρκετά, τα κύτταρα μας μπορεί να μην είχαν το χρόνο να κάνουν αυτές τις βασικές επισκευές. Επιπλέον, η κακή ποιότητα ύπνου, τα ανώμαλα πρότυπα ύπνου και το χρέος ύπνου έχουν αποδειχθεί ότι βλάπτουν την ανοσία – αλλά η επαρκής λειτουργία του ανοσοποιητικού είναι ένα σημαντικό αμυντικό στρώμα ενάντια στα καρκινικά κύτταρα.

Πώς μπορείτε να αποκτήσετε τη γνώση πίσω από τον μετριασμό του κινδύνου καρκίνου και την επιτάχυνση της γήρανσης;

Οι πελάτες χρειάζονται επαγγελματίες που να έχουν μια βαθιά, βασισμένη σε στοιχεία εικόνα για τη βιολογία του καρκίνου και τη μακροζωία.

Αν και δεν μπορούμε να αποτρέψουμε τον καρκίνο ή να σταματήσουμε τη διαδικασία γήρανσης, υπάρχουν τρόποι με τους οποίους μπορούμε να υποστηρίξουμε τα κύτταρα του σώματός μας να μειώσουν τον κίνδυνο καρκίνου και να περιορίσουν την επιταχυνόμενη γήρανση. Αυτά και άλλα είναι αυτά που θα μάθετε όταν ολοκληρώσετε την Πιστοποίηση Nutrition for Cancer Prevention and Longevity™ – η συνδυασμένη τεχνογνωσία μας στη βιολογία του καρκίνου, την επιγενετική, τη διατροφική βιοχημεία και τη διατροφογονιδιωματική.

Θα σας βοηθήσει να αποκτήσετε μια βαθιά, βασισμένη στην επιστήμη εικόνα για τις τροποποιήσεις της διατροφής και του τρόπου ζωής που έχουν τον μεγαλύτερο αντίκτυπο στον μετριασμό του κινδύνου καρκίνου και στην υποστήριξη της υγιέστερης μακροζωίας. Αυτή η επιστημονική γνώση περιλαμβάνει την κατανόηση των επιπτώσεων διαφορετικών διατροφών και τροφών στον κίνδυνο καρκίνου και τη γήρανση.

Θέλετε να ξεκινήσετε την εξερεύνηση αυτής της πιστοποίησης και άλλων χωρίς να πληρώσετε αμέσως; Αυτό το κάναμε δυνατό μέσω της Ακαδημαϊκής Περιήγησης, που σας έφερε το The Health Sciences Academy!

Η Ακαδημαϊκή περιήγηση σάς προσφέρει έναν πιο έξυπνο και πιο αποτελεσματικό τρόπο πλοήγησης στον κόσμο της επιστήμης της διατροφής, δίνοντάς σας όλα όσα χρειάζεστε για να ξεκινήσετε ή να αναπτύξετε τη διατροφική σας καριέρα σε ένα μέρος!

Απολαύστε ΔΩΡΕΑΝ πρόσβαση σε μερικές ενότητες σε όλες τις πιστοποιήσεις που βασίζονται σε τεκμήρια όταν κάνετε την Ακαδημαϊκή Περιήγηση, ΣΥΝ… πρόσβαση σε ολοκληρωμένα διαθέσιμα δωρεάν μαθήματα, λάβετε μια αξιολόγηση στρατηγικής καριέρας, κάντε κράτηση για μια ΔΩΡΕΑΝ αναθεώρηση καριέρας στη διατροφή, διεκδικήστε μια προαιρετική CPD πιστοποιητικό για 5 ώρες CPD και πολλά άλλα!

Πηγαίνετε εδώ για να ξεκινήσετε την Ακαδημαϊκή Περιοδεία τώρα!

Επίσης, θέλετε να μάθετε περισσότερα σχετικά με τον μετριασμό του κινδύνου καρκίνου και τη διατροφή μας για μια πιο υγιεινή και μεγαλύτερη διάρκεια ζωής;

Γίνετε μέλος του Διδακτορικού Ερευνητή του UCL και Επικεφαλής Εκπαιδευτή Επιστημών στο The Health Sciences Academy, Alex Ruani, για ένα ειδικό ζωντανό διαδικτυακό σεμινάριο με πιστοποίηση CPD Παρασκευή, 6 Αυγούστου 2021, στο 16:00 (ώρα Η.Β.) καθώς συζητά τις αρχές του κινδύνου καρκίνου και της μακροζωίας για τη διατροφική σας πρακτική.

Πηγαίνετε εδώ για να εξασφαλίσετε τη θέση σας τώρα.

Θέλετε να λαμβάνετε ειδοποιήσεις όταν δημοσιεύουμε νέα άρθρα που μπορούν να διευρύνουν τις γνώσεις σας στη διατροφική επιστήμη;

Κάντε κλικ εδώ για να εγγραφείτε τώρα στο εβδομαδιαίο ενημερωτικό μας δελτίο.