Ξεκλειδώστε τα μυστικά για να βοηθήσετε τους πελάτες να βελτιώσουν την υγεία του δέρματος — The Health Sciences Academy

Ξεκλειδώστε τα μυστικά για να βοηθήσετε τους πελάτες να βελτιώσουν την υγεία του δέρματος — The Health Sciences Academy

Dezember 31, 2022 0 Von admin

Το ήξερες?

Μια μελέτη του 2019 στην Ευρώπη διαπίστωσε ότι οι δερματικές παθήσεις ήταν η τέταρτη πιο κοινή αιτία ανθρώπινης ασθένειας και το 64,5% των ατόμων που εξετάστηκαν είχαν τουλάχιστον ένα δερματικό σύμπτωμα.

Είναι ενδιαφέρον ότι από αυτούς με δερματική πάθηση, το 77,3% απάντησε ότι δεν είχε!

Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο μπορεί να έχετε πελάτες που υποφέρουν από διάφορους βαθμούς δερματικών παθήσεων, χωρίς καν να συνειδητοποιούν ότι ζουν με αυτές…

Αυτή η κατάσταση άγνοιας σχετικά με την πραγματική υγεία του δέρματός μας είναι αποτέλεσμα ενός τεράστιου γνωστικού κενού εκεί έξω σχετικά με την περιποίηση και τη συντήρηση του δέρματος.

Όταν εξετάζουμε τα ανθρώπινα όργανα, το δέρμα σπάνια έρχεται στο μυαλό, κάτι που είναι μια δαπανηρή παράβλεψη. Το δέρμα είναι το μεγαλύτερο όργανο του ανθρώπινου σώματος και αν το απλώνατε, θα κάλυπτε περίπου 2 τετραγωνικά μέτρα (22 τετραγωνικά πόδια)! Αυτό είναι ένα πάρα πολύ δέρμα, και αξίζει σαφώς περισσότερη προσοχή για το τι μπορεί να συμβαίνει κάτω από αυτό.

Πώς μπορούμε, λοιπόν, να διασφαλίσουμε ότι κάνουμε το μέρος μας για να το διατηρήσουμε υγιές;

Το δέρμα υποβάλλεται σε διαδικασία ανανέωσης περίπου κάθε 28 ημέρες! Και όλα από μόνα τους!

(Καθώς μεγαλώνουμε, αυτή η χρονική περίοδος παρατείνεται περισσότερο). Αλλά αυτός ο φυσικός κύκλος ανανέωσης δεν είναι αρκετός και πρέπει να υποστηριχθεί με σωστή περιποίηση της επιδερμίδας. Η υγεία του δέρματός μας επηρεάζεται από διάφορους παράγοντες, συμπεριλαμβανομένης της διατροφής που το καθιστά ευαίσθητο σε χιλιάδες διαφορετικές δερματικές παθήσεις ή δερματικά συμπτώματα που κυμαίνονται από τις πιο κοινές (όπως ακμή ή δερματίτιδα) έως τις πολύ σπάνιες (όπως το σύνδρομο απολέπισης του δέρματος ή η ιχθύωση του αρλεκίνου).

Ωστόσο, όταν εξετάζουμε λύσεις σε αυτές τις δερματικές παθήσεις, για πολλούς, το πρώτο βήμα είναι να αγοράσουν καλλυντικά υψηλής ποιότητας που μπορούν να χρησιμοποιηθούν για τη θεραπεία αυτών των προβλημάτων χωρίς ποτέ να σκεφτούν ότι μπορεί να υπάρχουν εσωτερικά προβλήματα που προκαλούν αυτές τις παθήσεις.

Γιατί να μην βοηθήσετε τους πελάτες σας να φροντίσουν καλύτερα το δέρμα τους από μέσα προς τα έξω; Εδώ μπορείτε να κάνετε τη διαφορά ως προηγμένος ειδικός περιποίησης και επιδιόρθωσης της επιδερμίδας™!

Σε αυτή την ανάρτηση, θα αναλύσουμε:

 • Κοινές δερματικές παθήσεις μπορεί να αντιμετωπίζουν οι πελάτες σας
 • Διατροφή για υγιές δέρμα
 • Να γίνεις ειδικός στη διατροφή της περιποίησης της επιδερμίδας

Ας βουτήξουμε αμέσως!

Κοινές δερματικές παθήσεις μπορεί να αντιμετωπίζουν οι πελάτες σας

Τι προκαλεί αλλαγές στο δέρμα μας; Είναι μερικές από εμάς επιρρεπείς σε «καλό» ή «κακό» δέρμα; Ή υπάρχουν άλλοι παράγοντες που πρέπει να λάβουμε υπόψη;

Υπάρχουν 2 κύριοι τύποι δερματικών βλαβών:

 • Κληρονομικές βλάβες είναι εκείνες με τις οποίες μπορεί να έχετε γεννηθεί (δηλαδή ένα σημάδι εκ γενετής)
 • Επίκτητες βλάβες είναι αυτές που εμφανίστηκαν κατά τη διάρκεια της ζωής σας (π.χ. ακμή, κόψιμο, εξάνθημα κ.λπ.)

Η διάγνωση μιας δερματικής πάθησης από έναν ιατρό γίνεται με τη συλλογή πληροφοριών σχετικά με την ή τις βλάβες, συμπεριλαμβανομένου του μεγέθους, της θέσης, των μοτίβων, της κατανομής, της μορφολογίας, των συμπτωμάτων, της διάρκειας και του χρώματος. Το οικογενειακό ιστορικό και οι συνήθειες του τρόπου ζωής μπορεί επίσης να είναι σχετικά και μπορεί επίσης να ζητηθούν κατά τη διάρκεια ενός ραντεβού.

Στις περισσότερες δερματικές παθήσεις, υπάρχει επίσης μια περιβαλλοντική πτυχή ή έναυσμα που ενεργοποιεί τα συμπτώματα. Αυτό σημαίνει ότι το περιβάλλον και ο τρόπος ζωής του ατόμου είναι επίσης σημαντικά. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αυτού είναι η ψωρίαση. Είναι μια αυτοάνοση ασθένεια που εμφανίζεται στο δέρμα ως κόκκινα, φολιδωτά, κνησμώδη μπαλώματα, που κυμαίνονται από μια μικρή περιοχή έως καλύπτοντας σχεδόν ολόκληρο το σώμα. Αυτά τα εξανθήματα μπορεί να προκληθούν από παράγοντες του τρόπου ζωής, όπως το άγχος. Έτσι, η οικοδόμηση ανθεκτικότητας στο στρες είναι ζωτικής σημασίας για όσους πάσχουν από αυτήν την πάθηση.

Αρκετές δερματικές παθήσεις έχουν επίσης ένα γενετικό συστατικό. Ένα καλό παράδειγμα εδώ είναι η δερματική πάθηση που ονομάζεται κυτταρίτιδα, η οποία είναι δέρμα με λακκάκια, με ανώμαλο όψη, πιο συχνή γύρω από τους μηρούς και τους γλουτούς. Η γενετική, η ηλικία, οι ορμόνες, η διατροφή και η μεταφορά υπερβολικού σωματικού λίπους επηρεάζουν τον κίνδυνο ανάπτυξής του. Η κυτταρίτιδα είναι διαδεδομένη στις γυναίκες, με περίπου το 85% των γυναικών άνω των 20 ετών να έχουν κυτταρίτιδα στο σώμα τους σε κάποιο βαθμό.

Άλλες δερματικές παθήσεις όπως επιχείλιος έρπης, φουσκάλες γεμάτες με υγρά γύρω από το στόμα ή στα χείλη οφείλονται στην παρουσία ενός ιού που ονομάζεται HSV, μαζί με περιβαλλοντικούς παράγοντες όπως το στρες, η εξάντληση, η αφυδάτωση ή η υπερβολική έκθεση στον ήλιο. Πολλοί από εμάς έχουν ήδη μολυνθεί από τον HSV (πάνω από το 10% του παγκόσμιου πληθυσμού έχει ήδη HSV στο σώμα τους) και δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα για να το ελέγξουμε. Ωστόσο, μπορούμε να αποτρέψουμε την επιδείνωση αυτής της κατάστασης βελτιώνοντας την ποιότητα του ύπνου μας, τη διαχείριση του στρες, την καλή ενυδάτωση και διατροφή, αποφεύγοντας τα ηλιακά εγκαύματα.

Η πιστοποίηση Advanced Skincare and Repair Specialist™ καλύπτει πάνω από 40 δερματικά συμπτώματα ή δερματικές παθήσεις, συμπεριλαμβανομένης της εξέτασης επιλογών διατροφής και τρόπου ζωής που μπορούν να βοηθήσουν στη μείωση των συμπτωμάτων και στη βελτίωση της υγείας του δέρματος.

Διατροφή περιποίησης δέρματος: το όμορφο δέρμα ξεκινά από τη διατροφή μας!

Η υγεία του δέρματος επηρεάζεται σε μεγάλο βαθμό από το τι τρώμε. Όπως συμβαίνει με τις περισσότερες παθήσεις ή ανεπιθύμητα συμπτώματα, κανένα φαγητό δεν θα μας δώσει το τέλειο δέρμα που μπορεί να επιθυμούμε. Ωστόσο, υπάρχουν διατροφικές αλλαγές, που μπορούν να βοηθήσουν στην υποστήριξη της υγείας του δέρματός μας. Ας δούμε μερικά από αυτά:

Κατανάλωση επαρκούς νερού

Αυτό είναι το πιο εύκολο πράγμα. Η κατανάλωση επαρκούς ποσότητας νερού καθημερινά μπορεί να βοηθήσει στη μείωση της απώλειας νερού μέσω του δέρματος και στη μείωση της ξηρότητας. Το νερό τροφοδοτεί το δέρμα με υγρασία και βοηθά στην αποβολή των τοξινών. Για να επιτύχετε λαμπερό δέρμα, το πρώτο βήμα είναι να κάνετε τους πελάτες σας να παραμείνουν ενυδατωμένοι.

Πρόσληψη ωμέγα 3 λιπαρών οξέων

Ενώ πολλοί μπορεί να θέλουν να αποφύγουν την κατανάλωση λιπών, ορισμένα λίπη στη διατροφή είναι απαραίτητα και μπορούν πραγματικά να βοηθήσουν στην υποστήριξη της υγείας του δέρματος. Για παράδειγμα, το δέρμα μας αποτελείται από πολλά λιπίδια, όπως ελεύθερα λιπαρά οξέα, κεραμίδια και γλυκερίδια, τα οποία βοηθούν στην παροχή υγρασίας και υποστηρίζουν τη λειτουργία φραγμού του δέρματος. Ενώ η υπερβολική κατανάλωση τρανς λιπαρών μπορεί να αυξήσει τη συστηματική φλεγμονή, να αυξήσει τις βλάβες της ακμής και να οδηγήσει σε εξάρσεις δερματίτιδας, η κατανάλωση ωμέγα 3 λιπαρών οξέων μπορεί να βοηθήσει στην υποστήριξη της λειτουργίας του δέρματος.

Κατανάλωση άπαχης πρωτεΐνης

Πρωτεΐνες όπως το κολλαγόνο και η ελαστίνη είναι απαραίτητες για τη δομή του δέρματος, παρέχοντας σφριγηλότητα και διατηρώντας το δέρμα σφιχτό. Τα αμινοξέα που βρίσκονται στα τρόφιμα μας μπορούν να βοηθήσουν τα κύτταρα του σώματός μας να συνθέσουν αυτές τις πρωτεΐνες στο σώμα, έτσι ώστε το δέρμα μας να διατηρήσει τη δομή του.

Ενσωμάτωση μικροθρεπτικών συστατικών στη διατροφή μας

Τα μικροθρεπτικά συστατικά, συμπεριλαμβανομένων των βιταμινών και των μετάλλων, βοηθούν στη διατήρηση της λειτουργίας των κυττάρων του δέρματος μας. Έτσι, η διασφάλιση ότι καταναλώνουμε όλες τις απαραίτητες βιταμίνες και μέταλλα μπορεί να βοηθήσει στη διατήρηση της λειτουργίας του δερματικού φραγμού, στην ενυδάτωση του δέρματος, στην προστασία από τις βλάβες από την υπεριώδη ακτινοβολία, στη μείωση των ανεπιθύμητων δερματικών συμπτωμάτων κ.λπ. Είναι ενδιαφέρον ότι, ενώ ο ιδανικός τρόπος για να λάβετε αυτά τα θρεπτικά συστατικά είναι μέσω της τροφής, πολλά προϊόντα περιποίησης δέρματος προσθέτουν πλέον θρεπτικά συστατικά στους σχηματισμούς τους, τα οποία μπορεί επίσης να προσφέρουν κάποιο όφελος.

Προβιοτικά, πρεβιοτικά και μεταβιοτικά

Το μικροβίωμα του δέρματος μπορεί να είναι εξίσου σημαντικό με το μικροβίωμα του εντέρου. Και όμως τραβάει λίγη προσοχή. Η έρευνα σχετικά με τη χρήση λαμβανόμενων ή προβιοτικών, πρεβιοτικών και μεταβιοτικών για το δέρμα έχει αυξηθεί τα τελευταία χρόνια. Αυτό βασίζεται στην ιδέα ότι το δέρμα μας κατοικείται από 100 διαφορετικά μικροβιακά είδη, με περίπου 1 εκατομμύριο μικρόβια ανά τετραγωνικό εκατοστό. Και, όπως και με το μικροβίωμα του εντέρου μας, θέλουμε επίσης να διατηρήσουμε την ισορροπία του μικροβιώματος της ευβίωσης και με το δέρμα μας.

Εξατομίκευση διατροφής περιποίησης δέρματος

Το 90% των επαγγελματιών διατροφής που ερωτήθηκαν από εμάς είπαν ότι έχουν αντιμετωπίσει προβλήματα που σχετίζονται με την περιποίηση του δέρματος με τους πελάτες τους ή ότι υποφέρουν από αυτά προσωπικά. Που σημαίνει ότι οι πελάτες σας χρειάζονται εσάς για να βελτιώσετε το δέρμα τους.

Πολλές δερματικές παθήσεις έχουν ένα φλεγμονώδες συστατικό. Εκείνοι οι λίγοι που προωθούν «αντιφλεγμονώδεις δίαιτες» για την υγεία του δέρματος είναι στο σωστό δρόμο (σε αντίθεση με το να δοκιμάζουν απλώς νέα προϊόντα ή θεραπείες), αλλά χάνουν την εξατομίκευση. Τα πρώτα βασικά βήματα περιλαμβάνουν τον εντοπισμό ΤΙ οδηγεί στις εξάρσεις! Είναι διαφορετικό για τον καθένα.

Υπάρχει επίσης η αμηχανία ή ο φόβος ή οι παράγοντες αυτοεκτίμησης. Οι δερματικές παθήσεις είναι συχνά ορατές. Έτσι όσοι είναι μαζί τους μπορεί να κρύβονται ή να μην αλληλεπιδρούν τόσο πολύ. ή αισθάνεστε άγχος, άγχος. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε αλλαγές στις διατροφικές συνήθειες που μπορεί να επιδεινώσουν το δέρμα.

Να γίνεις ειδικός στη διατροφή της περιποίησης της επιδερμίδας

Η γνώση των παραγόντων που επηρεάζουν το δέρμα μας είναι ένας σημαντικός τομέας όταν εργαζόμαστε με πελάτες διατροφής. Οι περισσότεροι επαγγελματίες επικεντρώνονται μόνο σε προϊόντα και διαδικασίες και αγνοούν εντελώς τους παράγοντες διατροφής και τρόπου ζωής!

Στο The Health Sciences Academy, έχουμε λάβει πολλές ερωτήσεις όπως:

«Ποιοι είναι οι καλύτεροι τρόποι για να φροντίσω το δέρμα μου;»

„Έχω δοκιμάσει τόσα πολλά προϊόντα στο δέρμα μου, αλλά τίποτα δεν βοηθά.“

«Τι σχέση έχει η διατροφή με το δέρμα μου;»

«Βλέπω συνέχεια το κολλαγόνο που αναφέρεται στα προϊόντα. Τι είναι αυτό και βοηθάει πραγματικά;»

«Έχω εξανθήματα περιστασιακά. Ο δερματολόγος μου είπε ότι μπορεί να έχει να κάνει με το τι τρώω. Τι να κάνω?“

Λοιπόν, εδώ είναι η ευκαιρία σας να ανακαλύψετε πώς μπορείτε να βοηθήσετε τους πελάτες σας με αυτά τα δερματικά προβλήματα με την κυκλοφορία της ολοκαίνουργιας συμβουλευτικής πιστοποίησης πελατών Advanced Skincare and Repair Nutrition Specialist™ L5!

Λάβετε μέρος στο διαδικτυακό σεμινάριο εκκίνησης με LIVE πιστοποιημένο CPD την Παρασκευή 29 Οκτωβρίου στις 4:00 μ.μ. (ώρα Ηνωμένου Βασιλείου) με τον Ερευνητή του UCL και Επικεφαλής Εκπαιδευτή Επιστημών στο The Health Sciences Academy, Alex Ruani!

Ετοιμαστείτε να μάθετε:

 • Γιατί οι επαγγελματίες της διατροφής και της υγείας πρέπει να αποκτήσουν μια βαθιά γνώση της διατροφικής δερματολογίας όταν εργάζονται με πελάτες
 • Ο κρίσιμος ρόλος των παραγόντων διατροφής και τρόπου ζωής σε δερματικές παθήσεις όπως η ακμή, η δερματίτιδα, το έκζεμα, η ψωρίαση, η πρόωρη γήρανση και πολλά άλλα
 • Σημασία του σχεδιασμού εξατομικευμένων προγραμμάτων διατροφής περιποίησης δέρματος με βάση τους στόχους για την υγεία του δέρματος του πελάτη σας
 • Οφέλη από το να γίνετε Προηγμένος Ειδικός Διατροφής Περιποίησης και Επιδιόρθωσης Δέρματος™
 • Τύποι υπηρεσιών που μπορείτε να παρέχετε γνωρίζοντας τη διατροφική δερματολογία
 • Πώς μπορείτε να ενσωματώσετε τη διατροφή περιποίησης δέρματος στα δικά σας προγράμματα πελατών

Αποθηκεύστε τη θέση σας εδώκαι φροντίστε να συμμετέχετε μαζί μας για την κυκλοφορία αυτής της ολοκαίνουργιας πιστοποίησης!