Ο τάρανδος του Άγιου Βασίλη καθαρίστηκε για πτήση, λέει η AVMA

Ο τάρανδος του Άγιου Βασίλη καθαρίστηκε για πτήση, λέει η AVMA

Dezember 31, 2022 0 Von admin
Ο τάρανδος του VideSanta καθαρίστηκε για απογείωση, λέει η AVMA

Κάντε κλικ στη φωτογραφία για σύνδεσμο βίντεο ή αντιγράψτε και επικολλήστε τον σύνδεσμο στο πρόγραμμα περιήγησής σας: https://www.youtube.com/watch?v=RVTToBX94EA

Τα Χριστούγεννα πλησιάζουν και υπάρχουν καλά νέα. Αξιωματούχοι από τον Βόρειο Πόλο επιβεβαίωσαν ότι οι τάρανδοι του Άγιου Βασίλη έχουν εγκριθεί για την πτήση τους την παραμονή των Χριστουγέννων, μετά από έλεγχο υγείας από τον κτηνίατρο του Άγιου Βασίλη.

Η Δρ Λόρι Τέλερ, πρόεδρος της Αμερικανικής Κτηνιατρικής Ιατρικής Ένωσης (AVMA), πέταξε στον Βόρειο Πόλο νωρίτερα αυτό το μήνα για να διασφαλίσει ότι η ομάδα των εννέα ατόμων του Άγιου Βασίλη ήταν ενημερωμένη σχετικά με τα εμβόλια και τα ταξιδιωτικά έντυπά της και ότι ήταν αρκετά υγιής για να ετήσιο ταξίδι σε όλο τον κόσμο.

«Μετά από μια πλήρη εξέταση και επανεξέταση των ιατρικών τους αρχείων, είμαι τόσο ενθουσιασμένος που αναφέρω ότι οι τάρανδοι του Άγιου Βασίλη είναι υγιείς, σε εξαιρετική φόρμα και έτοιμοι να πετάξουν την παραμονή των Χριστουγέννων», είπε ο Δρ Τέλερ. «Επιπλέον, έχουν τα πιστοποιητικά υγείας και τα πιστοποιητικά ταξιδιού τους και θα είναι έτοιμοι να έρθουν στο σπίτι σας την παραμονή των Χριστουγέννων—δηλαδή, εάν είστε στη «καλή λίστα» φέτος!»

Η ετήσια εξέταση των ταράνδων περιλαμβάνει έναν έλεγχο υγείας περίπου ένα μήνα πριν από την πτήση τους την παραμονή των Χριστουγέννων για να βεβαιωθείτε ότι είναι υγιείς και ότι δεν παρουσιάζουν σημάδια ασθένειας—όπως βρουκέλλωση, φυματίωση ή χρόνια απώλεια— που μπορεί να επηρεάσει την ικανότητά τους να πετούν ή αρρωσταίνουν άλλα ζώα. Ο Δρ Τέλερ συνοδευόταν από πιστοποιημένο κτηνίατρο τεχνικό που βοήθησε στις εξετάσεις των ταράνδων.

«Πρέπει να βεβαιωθούμε ότι οι τάρανδοι δεν φιλοξενούν ασθένειες που θα μπορούσαν στη συνέχεια να μεταδοθούν σε ζώα σε άλλα μέρη του κόσμου», είπε ο Δρ Τέλερ. «Ταυτόχρονα, το να βεβαιωθείτε ότι είναι υγιείς σημαίνει επίσης ότι είναι λιγότερο πιθανό να κολλήσουν οι ίδιοι κάποια ασθένεια σε αυτή τη μακρά παγκόσμια πτήση».

Εκτός από τα δώρα για τα παιδιά σε όλο τον κόσμο, ο Άγιος Βασίλης πρέπει να φέρει μαζί του ένα επίσημο «Πιστοποιητικό εξαγωγής ζώων στον Βόρειο Πόλο» που του επιτρέπει να διασχίζει ελεύθερα τα σύνορα και να διασφαλίζει ότι οι τάρανδοι του δεν αποτελούν απειλή για την υγεία των ζώων ή τη δημόσια υγεία.

Ο Δρ Τέλερ θα κάνει ένα επόμενο ταξίδι στον Βόρειο Πόλο την παραμονή των Χριστουγέννων για να παρέχει έναν τελευταίο έλεγχο πριν από την πτήση και να επιθεωρήσει τους τάρανδους κατά την επιστροφή τους το πρωί των Χριστουγέννων.

Για τα παιδιά που θέλουν να βοηθήσουν τους τάρανδους στο ταξίδι τους, ο Δρ. Τέλερ συνιστά να αφήσουν ένα πιάτο με μπισκότα ταράνδους Graham cracker, το αγαπημένο τους σνακ, για να τους ταΐσει ο Άγιος Βασίλης μεταξύ των στάσεων.

Το έργο του Δρ Τέλερ συνάδει με τον ρόλο που διαδραματίζουν καθημερινά οι κτηνίατροι για να διασφαλίσουν την υγεία των ζώων, των ανθρώπων και του περιβάλλοντος σε όλο τον κόσμο. Μακριά από το να είναι απλώς «γιατροί σκύλων και γατών», οι κτηνίατροι εργάζονται με όλα τα είδη ειδών, σε όλους τους τύπους περιβάλλοντος, για να κάνουν τον κόσμο ένα πιο υγιές μέρος για όλες τις μορφές ζωής.

Ενώ δεν ήταν διαθέσιμος για σχόλια λόγω του φορτωμένου προγράμματος εργασίας του, ο Άγιος Βασίλης εξέδωσε μια δήλωση, λέγοντας:

Χωρίς τους τάρανδους μου απλά δεν θα υπήρχαν Χριστούγεννα. Η κατάλληλη κτηνιατρική φροντίδα διασφαλίζει ότι, χρόνο με τον χρόνο, η ομάδα μου και εγώ είμαστε σε θέση να παραδίδουμε δώρα σε αγόρια και κορίτσια σε όλο τον κόσμο. Ο Δρ Τέλερ είναι σίγουρα στη «καλή λίστα» και φέτος».

Κτηνίατροι: Γίνετε ένα από τα ΞΩΤΙΚΑ του Άγιου Βασίλη
Ενώ μόνο ένας κτηνίατρος μπορεί να είναι ο επίσημος κτηνίατρος του Βόρειου Πόλου, κάθε κτηνίατρος μπορεί να βοηθήσει στην υπόθεση, προσφέροντας εθελοντικά μέρος στο κτηνιατρικό προσωπικό έκτακτης ανάγκης του Άγιου Βασίλη την παραμονή των Χριστουγέννων. Τα μέλη της AVMA μπορούν να πραγματοποιήσουν λήψη ενός σήματος για να ενημερώσουν τους πελάτες τους ότι ανήκουν στην ομάδα υποστήριξης του Συστήματος Έκτακτης Προσγείωσης και Κτηνιατρικών Εμπειρογνωμόνων του Άγιου Βασίλη (ELVES). Οι κτηνίατροι καλούνται να βοηθήσουν στη διάδοση της χαράς των γιορτών επιδεικνύοντας το επίσημο σήμα ELVES στα κανάλια κοινωνικής δικτύωσης των κλινικών τους και εκπαιδεύοντας τους πελάτες σχετικά με τους διάφορους τρόπους με τους οποίους οι κτηνίατροι βοηθούν στη διατήρηση της υγείας όλων των ζώων—ακόμα και των ταράνδων.

Τα μέλη της AVMA μπορούν να επισκεφτούν τον ιστότοπο της AVMA για να κατεβάσουν το επίσημο σήμα ELVES.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το ρόλο του Δρ. Τέλερ ως Κτηνίατρος του Βόρειου Πόλου, συμπεριλαμβανομένων απαντήσεων σε ερωτήσεις παιδιών σχετικά με τους τάρανδους, επισκεφθείτε το avma.org/Santa.

Πηγή: AVMA