Σπουδές Οικονομικών στο Ηνωμένο Βασίλειο: Μια διεθνής φοιτητική ιστορία

Σπουδές Οικονομικών στο Ηνωμένο Βασίλειο: Μια διεθνής φοιτητική ιστορία

Mai 17, 2022 0 Von admin

Γνωρίστε τη Sara από το Μπαχρέιν, η οποία σπούδασε BA (Hons) Business Economics στο Πανεπιστήμιο του Έξετερ.

Μας λέει γιατί ο χρόνος της στο INTO University of Exeter ήταν τόσο ξεχωριστός, πώς να βρεις τη δουλειά των ονείρων σου στην πόλη και πώς οι σπουδές στο εξωτερικό τη βοήθησαν να αναπτυχθεί προσωπικά και επαγγελματικά.

Πείτε μας λίγα λόγια για εσάς και γιατί επιλέξατε να σπουδάσετε οικονομικά;

πώς να σπουδάσετε οικονομικά

Με λένε Sara, είμαι από το Μπαχρέιν και εργάζομαι ως πτυχιούχος επενδύσεων στην M&G plc. Ο λόγος που επέλεξα να σπουδάσω οικονομικά είναι γιατί είναι ένα θέμα που πραγματικά με συναρπάζει. Είναι πολύ ωραίο να γνωρίζουμε ότι αυτό που κάνουμε είναι να βοηθάμε τους ανθρώπους να επενδύσουν για το μέλλον τους.

Πώς είναι μια τυπική μέρα στη δουλειά σας και ποιο είναι το κομμάτι που απολαμβάνετε περισσότερο;

Ξεκινώντας το πρωί, με μια πρωινή συνάντηση με την ομάδα μου, θα μαζευτούμε και θα συζητήσουμε τι συμβαίνει στην αγορά, εξετάζοντας πιθανά αρχεία που μας έχει δώσει μια εταιρεία σχετικά με τη δουλειά που κάνουν και προσπαθώντας να το καταλάβουμε καλύτερα.

Αυτό που αγαπώ περισσότερο στη δουλειά μου είναι να μπορώ να μαθαίνω και να μπορώ να περνάω χρόνο με ανθρώπους που είναι πολύ έμπειροι σε αυτόν τον κλάδο.

Πώς ήταν να βρεις δουλειά στο εξωτερικό, ως διεθνής φοιτητής;

σπουδάζουν οικονομικά στο εξωτερικό

Η εμπειρία μου στην εύρεση εργασίας ήταν σε μεγάλο βαθμό μια διαδικασία δοκιμής και λάθους. Αυτό που διαπίστωσα είναι ότι όταν μιλούσα σε ανθρώπους που μπόρεσαν να πετύχουν αυτό που ήθελα να πετύχω, ότι πραγματικά επιτάχυνε την αίτησή μου. Μου δόθηκαν οι συμβουλές και τα κόλπα που είχαν μάθει από τη δική τους εμπειρία, που δεν θα ήξερα διαφορετικά.

Την ημέρα που έλαβα την προσφορά μου, ήμουν πολύ ενθουσιασμένος. Επίσης, πολύ ανακουφισμένος γιατί επιτέλους έχοντας μια προσφορά έκανε όλη μου τη σκληρή δουλειά να νιώσω ότι άξιζε τον κόπο.

Πώς σας βοήθησε ο χρόνος σας στο INTO Exeter να προετοιμαστείτε για μια καριέρα;

Νομίζω ότι είναι εξαιρετικό που το INTO παρέχει στους μαθητές την ευκαιρία να προετοιμαστούν για τον εργασιακό κόσμο. Μαθαίνετε τι αναζητούν οι εταιρείες, πώς μπορείτε να βελτιώσετε τις εφαρμογές σας και πώς θα μπορούσατε να γίνετε ισχυρότερος υποψήφιος στο μέλλον. Το να έχεις αυτές τις δεξιότητες στις αιτήσεις εργασίας, στη βιομηχανία, είναι κάτι που είναι εξαιρετικό.

Ποιο ήταν το καλύτερο πράγμα για το χρόνο σας στο INTO Exeter;

Ο χρόνος μου στο INTO ήταν πραγματικά ξεχωριστός για μένα λόγω αυτής της αλληλεπίδρασης ένας προς έναν που έχετε με όλα τα μέλη του προσωπικού. Όλα μας εξηγήθηκαν πολύ ξεκάθαρα, οπότε ξέρουμε πού να πάμε, ξέραμε τι να κάνουμε – έκανε τη μετάβασή μου πολύ πιο εύκολη γιατί υπήρχε μόνο ένα πράγμα λιγότερο για το οποίο έπρεπε να ανησυχώ.

Πώς σας βοήθησε να εξελιχθείτε η εμπειρία σας στο εξωτερικό;

Νιώθω ότι έχω αλλάξει τόσο πολύ από τότε που σπούδασα στο εξωτερικό γιατί με βοήθησε να γίνω πολύ πιο ανεξάρτητος. Διαπιστώνω ότι ο τρόπος που μεγαλώνω περισσότερο προσπαθώ συνεχώς να τα πηγαίνω καλύτερα από ό,τι πριν.

Αυτή είναι η ώρα σας να εξερευνήσετε, να δοκιμάσετε πράγματα που σας προκαλούν και σας φοβίζουν γιατί εκεί μεγαλώνετε. Φανταστείτε τον εαυτό σας στο τέλος της πανεπιστημιακής σας σταδιοδρομίας, σκεφτείτε το και μετά δουλέψτε ανάποδα προσπαθώντας να βεβαιωθείτε ότι κάνετε όλα όσα θα θέλατε να κάνετε κατά τη διάρκεια του χρόνου σας στο πανεπιστήμιο.

Ποια είναι τα μακροπρόθεσμα μελλοντικά επαγγελματικά σας σχέδια;

Μακροπρόθεσμα, ξέρω ότι θέλω πολύ να είμαι στο City, να είμαι στο Λονδίνο. Ξέρω ότι θα ήθελα πραγματικά να συνεχίσω στον χρηματοοικονομικό κλάδο, δυνητικά ανεβάζοντας τη σκάλα της καριέρας μου. Είναι αρκετά δύσκολο να βρεις δουλειά στον κλάδο, ειδικά ως διεθνής φοιτητής. Λοιπόν, το να μπορώ να πω ότι το έχω πετύχει αυτό, είναι κάτι που ήμουν πολύ περήφανος που μπόρεσα να κάνω!

Μάθετε περισσότερα σχετικά με τις σπουδές στα οικονομικά στο Πανεπιστήμιο του Έξετερ.

Μπορεί επίσης να θέλετε να διαβάσετε «Οι απόφοιτοι του Πανεπιστημίου του Έξετερ απαντούν στις ερωτήσεις σας σχετικά με τις σπουδές στο εξωτερικό».

Εγγραφείτε στις διαδικτυακές μας κοινότητες στο Facebook, Ίνσταγκραμ, Κελάδημα, YouTube, LinkedIn και Τικ Τοκ.