Σπουδές Ψυχολογίας στο Ηνωμένο Βασίλειο: Οδηγός Διεθνούς Φοιτητή

Σπουδές Ψυχολογίας στο Ηνωμένο Βασίλειο: Οδηγός Διεθνούς Φοιτητή

November 30, 2021 0 Von admin

Ονειρεύεστε να κάνετε τη διαφορά στη ζωή των ανθρώπων; Υπάρχουν πολλοί λόγοι για τους οποίους τα επίπεδα άγχους στον κόσμο είναι σε υψηλό όλων των εποχών, από την κλιματική αλλαγή έως τις παγκόσμιες ανησυχίες για την υγεία, και οι ψυχολόγοι είναι πιο απαιτητικοί από ποτέ.

Πού είναι καλύτερο να σπουδάσεις ψυχολογία παρά στο Ηνωμένο Βασίλειο – μια χώρα που ήταν το κλειδί για την καθιέρωση σύγχρονων ψυχολογικών πρακτικών. Είναι επίσης το σπίτι της British Psychological Society – ενός κορυφαίου επαγγελματικού φορέα που διασφαλίζει ότι η εκπαίδευσή σας στην ψυχολογία είναι εξαιρετική.

Πώς να σπουδάσετε ψυχολογία στο Ηνωμένο Βασίλειο ως διεθνής φοιτητής

Σπούδασε πτυχίο ψυχολογίας στο Ηνωμένο Βασίλειο

Χρειάζεστε κάποια επιπλέον υποστήριξη κατά το πρώτο έτος των σπουδών σας; Ο καλύτερος τρόπος για να ενταχθείτε στην πανεπιστημιακή ζωή του Ηνωμένου Βασιλείου είναι να παρακολουθήσετε ένα προπανεπιστημιακό μάθημα ψυχολογίας για διεθνείς φοιτητές.

Η μελέτη ενός Διεθνούς Έτους στην Ψυχολογία πριν από ένα πτυχίο ψυχολογίας σημαίνει ότι μπορείτε ακόμα να ολοκληρώσετε το πτυχίο σας στον ίδιο αριθμό ετών με τους φοιτητές που εισέρχονται απευθείας σε ένα προπτυχιακό πτυχίο στο Ηνωμένο Βασίλειο, αλλά θα λάβετε πρόσθετη αγγλική, ακαδημαϊκή και σπουδαστική υποστήριξη για να σας βοηθήσει προσαρμόζω.

Τι είναι το Διεθνές Έτος Ένα στην Ψυχολογία;

Σπουδές bsc με τιμή ψυχολογίας στο Ηνωμένο Βασίλειο

Julia Lancaster, η International Year One Program Manager στο INTO University of East Anglia (INTO UEA), περιγράφει το πρόγραμμα με περισσότερες λεπτομέρειες: «το International Year One in Psychology έχει σχεδιαστεί για ξένους φοιτητές που θέλουν να σπουδάσουν το πρώτο τους έτος σε ένα πιο υποστηρικτικό περιβάλλον στο INTO UEA, πριν συνεχίσουν να σπουδάζουν Έτη 2 και 3 στο προπτυχιακό επίπεδο στο University of East Anglia (UEA).

Το πρόγραμμα στοχεύει να σας ενσωματώσει στην πανεπιστημιακή κοινότητα από την πρώτη μέρα, όπως εξηγεί η Τζούλια: «από την αρχή του μαθήματος τους, οι φοιτητές του International Year One in Psychology ενώνουν τους άλλους προπτυχιακούς φοιτητές του 1ου έτους για να σπουδάσουν ενότητες στο UEA».

«Οι φοιτητές INTO UEA νιώθουν περισσότερο μέρος της Σχολής Ψυχολογίας με αυτόν τον τρόπο», συνεχίζει. «Οι μαθητές μελετούν όλες τις ακαδημαϊκές τους ενότητες στο UEA, μετά μελετούν μια άλλη ενότητα αγγλικών στο INTO UEA».

Τι είναι το INTO University of East Anglia (INTO UEA);

Σπουδές bsc τιμάται στην ψυχολογία

Στο INTO, βοηθάμε χιλιάδες διεθνείς φοιτητές να πραγματοποιήσουν τα όνειρά τους για σπουδές στο εξωτερικό κάθε χρόνο. Θα σπουδάσετε το Έτος 1 του προγράμματος σπουδών σας με ειδική υποστήριξη στο Κέντρο Σπουδών INTO, που βρίσκεται στην πανεπιστημιούπολη του Πανεπιστημίου της East Anglia.

Το έμπειρο διδακτικό μας προσωπικό και οι υπάλληλοι πρόνοιας θα σας προσφέρουν εξατομικευμένη υποστήριξη για να σας βοηθήσουν να εγκατασταθείτε στο νέο σας σπίτι και να προσαρμοστείτε στο εκπαιδευτικό σύστημα του Ηνωμένου Βασιλείου.

Γιατί να σπουδάσετε ένα Διεθνές Έτος Ένα στην Ψυχολογία;

Μιλήσαμε με τρεις αποφοίτους INTO UEA για τα οφέλη της μελέτης του Διεθνούς Έτους Ένα στην Ψυχολογία πριν προχωρήσετε σε πτυχίο ψυχολογίας στο UEA.

«Χρειάζεται λιγότερος χρόνος για να αποφοιτήσεις από ό,τι στο Χονγκ Κονγκ»

Σπουδές πτυχίο ψυχολογίας UK

Ο Sammi από το Χονγκ Κονγκ, ο οποίος συνέχισε τις σπουδές του BSc (Hons) Psychology στο UEA, εξηγεί: «Ήθελα να σπουδάσω ψυχολογία στο Ηνωμένο Βασίλειο για να ζήσω τη διαφορετική κουλτούρα και το εκπαιδευτικό σύστημα. Χρειάζεται επίσης λιγότερος χρόνος για να αποφοιτήσεις από ό,τι στο Χονγκ Κονγκ».

Πώς έφτασε στο όνειρό της; Η Sammi συνεχίζει: «Το INTO UEA μου πρόσφερε έναν τρόπο να προχωρήσω στο πανεπιστήμιο και το Διεθνές Έτος Ένα στην Ψυχολογία με έφερε στο ακαδημαϊκό επίπεδο που χρειαζόμουν για να είμαι επιτυχής στο πτυχίο μου».

Σύμφωνα με τον Sammi: «Το INTO UEA υποστήριξε την εξέλιξή μου με πολλούς τρόπους, συμπεριλαμβανομένης της εκμάθησης των δεξιοτήτων που απαιτούνται για τη συγγραφή ακαδημαϊκών δοκιμίων, της ενίσχυσης των γνώσεών μου στην ψυχολογία και της βελτίωσης των αγγλικών μου δεξιοτήτων».

«Ήταν επίσης μια καλή εμπειρία να σπουδάσω με ανθρώπους από διαφορετικές χώρες», προσθέτει.

«Είχα το πλεονέκτημα να έχω ομάδα υποστήριξης»

Ο Adrian αποφοίτησε με πτυχίο ψυχολογίας από ένα από τα κορυφαία βρετανικά πανεπιστήμια ψυχολογίας

Για τον Adrian από το Χονγκ Κονγκ, ο οποίος συνέχισε τις σπουδές του BSc (Hons) Psychology στο UEA: «το να κάνω ένα International Year One με το INTO UEA σήμαινε ότι είχα το πλεονέκτημα να έχω μια ομάδα υποστήριξης τον πρώτο μου χρόνο στο UEA». Και συνεχίζει: «Αν είχα ερωτήσεις σχετικά με την αντιμετώπιση των μαθημάτων, θα μπορούσα πάντα να ζητήσω βοήθεια από το INTO UEA».

Εκτός από την ακαδημαϊκή διδασκαλία, το INTO UEA εστιάζει στις δεξιότητες αγγλικής γλώσσας σε ακαδημαϊκό πλαίσιο, όπως εξηγεί ο Adrian: «Ο μεγαλύτερος υποστηρικτικός ρόλος του INTO UEA ήταν το μάθημα των Αγγλικών, καθώς ωφελεί σε μεγάλο βαθμό εκείνους των οποίων η πρώτη γλώσσα δεν είναι τα αγγλικά. Τα μαθήματα ήταν καλά δομημένα και κάλυπταν περιεχόμενο που εξερευνήθηκε στις κύριες ενότητες ψυχολογίας.»

“Μια γεύση του τι αναμένεται για την πανεπιστημιακή ζωή”

Ο Ning αποφοίτησε με BSc άριστα στη γνωστική ψυχολογία

Ο Ning Chiu από το Χονγκ Κονγκ συνέχισε τις σπουδές BSc (Hons) Cognitive Psychology στο UEA. Η ίδια εξηγεί: «Ήθελα να σπουδάσω ψυχολογία στο Ηνωμένο Βασίλειο, καθώς ένιωθα ότι το πανεπιστημιακό περιβάλλον το έκανε λιγότερο αγχωτικό μέρος για σπουδές».

Γιατί να μην κάνετε αίτηση απευθείας στο Πανεπιστήμιο; Όπως περιγράφει ο Ning Chiu: «Επέλεξα INTO UEA καθώς παρείχε μια γεύση του αναμενόμενου για την πανεπιστημιακή ζωή, αλλά με πολύ μεγαλύτερη υποστήριξη».

Πού είναι καλύτερο να σπουδάσεις ψυχολογία στο Ηνωμένο Βασίλειο ως διεθνής φοιτητής;

Υπάρχουν δύο πανεπιστήμια του Ηνωμένου Βασιλείου που προσφέρουν Διεθνές Έτος Ένα στην Ψυχολογία στο INTO Study Center στην πανεπιστημιούπολη, που οδηγεί σε προπτυχιακό πτυχίο στην ψυχολογία:

INTO University of East Anglia

Από την ανθρώπινη γνώση και αντίληψη μέχρι την αναπτυξιακή επιστήμη, την κοινωνική ψυχολογία και τη γνωστική και κοινωνική νευροεπιστήμη, το Πανεπιστήμιο της Ανατολικής Αγγλίας (UEA) προσφέρει μια σειρά από ευέλικτα πτυχία που ηγούνται της έρευνας που επικεντρώνονται στις δεξιότητες που χρειάζονται οι ψυχολόγοι.

Μελετήστε ένα Διεθνές Έτος Ένα στην Ψυχολογία στο INTO UEA να προετοιμαστεί για ένα από τα τέσσερα προπτυχιακά πτυχία ψυχολογίας στο UEA.

Βαθμολογίες και διακρίσεις:

 • Το Top 25 στο Ηνωμένο Βασίλειο για την Ψυχολογία (Οδηγός Πανεπιστημίου Guardian 2021).
 • Τα 200 καλύτερα στον κόσμο για την Ψυχολογία (Times Higher Education World University Rankings ανά Θέμα 2021).
 • Τα πτυχία ψυχολογίας UEA είναι διαπιστευμένα από τη Βρετανική Ψυχολογική Εταιρεία.

Κορυφαίες εγκαταστάσεις ψυχολογίας στο UEA:

 • Εργαστήριο Εικονικής Πραγματικότητας – δημιουργήστε πιο ρεαλιστικές και φυσικές ρυθμίσεις, όπως το εσωτερικό ενός αεροσκάφους για να βοηθήσετε όσους έχουν φοβίες πτήσης.
 • Εργαστήριο Οράματος και Δράσης – καταγράψτε λεπτομερείς πληροφορίες σχετικά με μέτρα όπως οι χρόνοι αντίδρασης, οι τροχιές των άκρων και οι ταχύτητες κίνησης.
 • Εργαστήριο Διακρανιακής Μαγνητικής Διέγερσης – μια μη επεμβατική τεχνική που χρησιμοποιείται για την τόνωση και την απόκτηση νέων γνώσεων για τον ανθρώπινο εγκέφαλο.
 • Εργαστήριο Ηλεκτροεγκεφαλογραφίας (ΗΕΓ). – μια λειτουργική τεχνική νευροαπεικόνισης που μετρά την εγκεφαλική δραστηριότητα σε πραγματικό χρόνο χρησιμοποιώντας ηλεκτρόδια.
 • Κέντρο Απεικόνισης Εγκεφάλου – τραβήξτε εικόνες πολύ υψηλής χωρικής ανάλυσης του ανθρώπινου εγκεφάλου χρησιμοποιώντας σαρωτή μαγνητικής τομογραφίας (MRI).

Υποστήριξη απασχολησιμότητας:

 • Επιλογή για σπουδές στο εξωτερικό ή για ένα έτος τοποθέτησης με εξειδικευμένους οργανισμούς. Στους προηγούμενους προορισμούς τοποθέτησης εργασίας περιλαμβάνονται το NHS Trust, Child and Adolescent Mental Health Services (CAMHS) και φιλανθρωπικές οργανώσεις ψυχικής υγείας.
 • ΨυχΧ – ένα πρόγραμμα εξωσχολικών δραστηριοτήτων που περιλαμβάνει «Leminars» από μαθητές. Αυτές οι συνεδρίες διευθύνονται από πτυχιούχους ψυχολογίας και δευτεροετείς ή τριτοετείς φοιτητές που μοιράζονται τις εμπειρίες τους με νέους φοιτητές ψυχολογίας.

INTO University of Exeter

Σπούδασε ψυχολογία στο Ηνωμένο Βασίλειο - επιλέξτε BSc Hosting Psychology

Από την κοινωνική και οργανωτική ψυχολογία, την ψυχοπαθολογία και την ανθρώπινη γνώση έως τη γνωστική νευροεπιστήμη και τη συμπεριφορά των ζώων, αυτό το ευρύ πρόγραμμα σάς δίνει τη δυνατότητα να εξερευνήσετε μια σειρά πεδίων στο Πανεπιστήμιο του Έξετερ πριν επιλέξετε μια περιοχή ειδικού ενδιαφέροντος.

Μελετήστε ένα Διεθνές Έτος Ένα στην Ψυχολογία στο INTO Exeter για προετοιμασία για BSc (Hons) Ψυχολογία στο Πανεπιστήμιο του Έξετερ.

Βαθμολογίες και διακρίσεις:

 • Top 15 στο Ηνωμένο Βασίλειο για την Ψυχολογία (The Complete University Guide 2022).
 • Το Top 100 στον κόσμο για την Ψυχολογία (QS World University Rankings ανά Θέμα 2021).
 • Το πτυχίο BSc (Hons) Ψυχολογίας είναι BPS διαπιστευμένο από τη Βρετανική Ψυχολογική Εταιρεία.

Κορυφαίες εγκαταστάσεις ψυχολογίας στο Έξετερ:

 • Κέντρο Διαταραχών Διάθεσης – αξιολόγηση, θεραπεία και εκπαίδευση προς όφελος των ατόμων που πάσχουν από κατάθλιψη.
 • Εργαστήριο Γνωσιακής Ηλεκτροφυσιολογίας – καταγράψτε ΗΕΓ και ERP για να καθορίσετε την αλληλουχία των γνωστικών διεργασιών.
 • Eye-tracking Lab – παρακολουθήστε τις θέσεις των ματιών για να μελετήσετε τη χωρική προσοχή.
 • Εργαστήριο Διακρανιακής Μαγνητικής Διέγερσης (TMS). – μελέτη των επιδράσεων της τοπικής διέγερσης του εγκεφάλου στην αντίληψη, την προσοχή, τον έλεγχο της κίνησης, τον εκτελεστικό έλεγχο και τη μνήμη.
 • MR Scanner – μετρήστε την εγκεφαλική δραστηριότητα όταν κάποιος εκτελεί μια εργασία.

Υποστήριξη απασχολησιμότητας:

 • Συζητήσεις για την καριέρα με εργοδότες ψυχολογίας και αποφοίτους.
 • Εκδηλώσεις συνομιλίας σταδιοδρομίας με κορυφαίους οργανισμούς.
 • Ετήσιες εκδηλώσεις συμπεριλαμβανομένου του «Το μέλλον σου στην ψυχολογία» και «Καδιοδρομίες στην υγειονομική περίθαλψη».

Μάθετε περισσότερα για το International Year One in Psychology στο University of East Anglia ή το Διεθνές Έτος Ένα στην Ψυχολογία στο Πανεπιστήμιο του Έξετερ.

Μπορεί επίσης να θέλετε να διαβάσετε «5 μελλοντικές θέσεις εργασίας με ζήτηση – και πώς να τις εξασφαλίσετε».

Εγγραφείτε στις διαδικτυακές μας κοινότητες στο Facebook, Ίνσταγκραμ, Κελάδημα, YouTube και Τικ Τοκ.