Τι είναι η Διεθνής Ανάπτυξη;  |  Ιστολόγιο INTO Study

Τι είναι η Διεθνής Ανάπτυξη; | Ιστολόγιο INTO Study

Mai 17, 2022 0 Von admin

ΕγώΣτον απόηχο της Διάσκεψης των Ηνωμένων Εθνών για την Κλιματική Αλλαγή του 2021, γνωστή και ως «COP26», η ανάγκη για μια νέα γενιά διεθνών υποστηρικτών της ανάπτυξης είναι μεγαλύτερη από ποτέ.

Αλλά περιμένετε – τι είναι η διεθνής ανάπτυξη και πώς σχετίζεται με το COP26; Ποιες σταδιοδρομίες είναι διαθέσιμες για άτομα που σπουδάζουν διεθνή ανάπτυξη στο εξωτερικό στο πανεπιστήμιο;

Όλες οι ερωτήσεις σας πρόκειται να απαντηθούν – και πολλά άλλα! Μιλήσαμε με τον David Girling, Αναπληρωτή Καθηγητή Διεθνούς Ανάπτυξης στο Πανεπιστήμιο της East Anglia (UEA), για να σας δώσουμε μια εικόνα για το τι μπορείτε να περιμένετε από ένα πτυχίο στη διεθνή ανάπτυξη.

Τι περιλαμβάνει η διεθνής ανάπτυξη;

Η διεθνής ανάπτυξη, που μερικές φορές αναφέρεται ως «παγκόσμια ανάπτυξη», είναι μια ευρεία θεματική περιοχή που περιλαμβάνει την οικονομική και ανθρώπινη ανάπτυξη σε παγκόσμιες, εθνικές και τοπικές κοινωνίες. Ο Ντέιβιντ εξηγεί: «Είναι η μελέτη των ανθρώπων και του πώς ζουν».

«Η διεθνής ανάπτυξη σημαίνει διαφορετικά πράγματα για διαφορετικούς ανθρώπους», συνεχίζει. «Εξαρτάται από το πού βρίσκεστε, ποιοι είστε και τι είδους ανάπτυξη χρειάζεστε. Αντιμετωπίζει τη φτώχεια και την ανισότητα – αλλά θα είναι διαφορετικά πράγματα για τους ανθρώπους σε συγκεκριμένες περιοχές του κόσμου».

Καθώς είναι ένα τόσο ευρύ φάσμα θεμάτων, πώς ξέρετε εάν η διεθνής ανάπτυξη είναι το κατάλληλο θέμα για εσάς; Σύμφωνα με τον David: «αν ενδιαφέρεστε για τους ανθρώπους και ενδιαφέρεστε για τον κόσμο και βοηθώντας τους ανθρώπους, τότε η διεθνής ανάπτυξη είναι μια εξαιρετική πορεία για εσάς».

Πού στον κόσμο είναι πιο σημαντική η διεθνής ανάπτυξη;

Σπουδές στο εξωτερικό στο INTO UEA

Το 10% του παγκόσμιου πληθυσμού ζει στη φτώχεια. Ένα στα πέντε παιδιά ζει σε συνθήκες ακραίας φτώχειας. Και το 2016, το 55% του παγκόσμιου πληθυσμού δεν ωφελήθηκε από καμία κοινωνική προστασία. Αυτά τα στατιστικά στοιχεία προέρχονται από έναν μόνο από τους 17 Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης των Ηνωμένων Εθνών. Καταδεικνύουν πόσο μεγάλη είναι η ανάγκη για διεθνή ανάπτυξη.

Ο Ντέιβιντ εξηγεί: «η ανάπτυξη μπορεί να συμβεί στο Ηνωμένο Βασίλειο ή μπορεί να συμβεί στο χωριό σας. Μπορεί να συμβεί ακόμη και μέσα σε μια οικογένεια. Η διεθνής ανάπτυξη αφορά την εκπαίδευση, τη διακυβέρνηση, την πολιτική σε τοπικό επίπεδο, την πολιτική σε μεγαλύτερο επίπεδο και την κλιματική αλλαγή».

Τα μέσα ενημέρωσης –όταν χρησιμοποιούνται για καλό– είναι ένα ισχυρό εργαλείο που μπορεί να ευαισθητοποιήσει για την παγκόσμια και τοπική φτώχεια και ανισότητα και, ουσιαστικά, να συμβάλει στη βελτίωση της διεθνούς ανάπτυξης. Αυτός ο τομέας στον οποίο ειδικεύεται ο David: «κάτι που διδάσκω στους μαθητές είναι το πώς τα μέσα ενημέρωσης έχουν σημασία για τη διεθνή ανάπτυξη. Είναι ένα από τα πολλά διαφορετικά πράγματα που μελετάμε εδώ στο τμήμα».

Ποιες σταδιοδρομίες υπάρχουν στη διεθνή ανάπτυξη;

Η διεθνής ανάπτυξη είναι ένας από τους πιο διαφορετικούς τομείς σταδιοδρομίας, πράγμα που σημαίνει ότι θα βρείτε ένα ευρύ φάσμα θέσεων εργασίας για να διαλέξετε. Ο Ντέιβιντ εξηγεί: «Το σπουδαίο με τη διεθνή ανάπτυξη είναι το φάσμα των σταδιοδρομιών που μπορείς να κάνεις. Οι μαθητές μας συνέχισαν να εργάζονται για αναπτυξιακές τράπεζες για μικρές μη κυβερνητικές οργανώσεις (ΜΚΟ) στην αγροτική Ουγκάντα, σε φιλανθρωπικές οργανώσεις και τοπική κυβέρνηση στο Ηνωμένο Βασίλειο».

Για τον David και την ομάδα του στο UEA, η εστίαση δεν είναι μόνο να βοηθήσουν τους μαθητές να αποκτήσουν πτυχίο, αλλά να βρουν μια καριέρα που θα ερωτευτούν. Για να διασφαλίσει ότι οι φοιτητές του είναι απασχολήσιμοι, το πανεπιστήμιο συνεργάζεται με φοιτητές για να ενισχύσει την απασχολησιμότητά τους. Αυτό θα μπορούσε να οφείλεται σε ευκαιρίες εργασιακής εμπειρίας ή συνδέσεις με εργοδότες.

Ειδικά για φοιτητές διεθνούς ανάπτυξης: «ένα από τα πράγματα που εξετάζουμε στη Σχολή Διεθνούς Ανάπτυξης είναι να δημιουργήσουμε στρογγυλεμένους φοιτητές που μπορούν να συνεχίσουν να είναι πολύ απασχολήσιμοι στο μέλλον». Ο David συνεχίζει: «Διδάσκουμε διαφορετικά πράγματα όπως δεξιότητες παρουσίασης, δεξιότητες διαχείρισης χρόνου, δεξιότητες διαχείρισης έργων και δεξιότητες έρευνας. Οι δεξιότητες που μαθαίνεις είναι αρκετά μεταβιβάσιμες».

Γιατί να σπουδάσετε διεθνή ανάπτυξη ως διεθνής φοιτητής;

μελέτη της διεθνούς ανάπτυξης

Λοιπόν, ενδιαφέρεστε για τα παγκόσμια γεγονότα και την καταπολέμηση των αδικιών, αλλά γιατί να σπουδάσετε διεθνή ανάπτυξη στο εξωτερικό; Σύμφωνα με τον Ντέιβιντ: «ένα από τα πράγματα που πιστεύω ότι είναι πολύ σημαντικό είναι η κατανόηση διαφορετικών πολιτισμών».

«Μου αρέσει πολύ όταν έχουμε διεθνείς φοιτητές στο μάθημα», συνεχίζει. «Όταν έχουμε έναν μαθητή από χώρες όπως η Ιαπωνία, η Κίνα, η Κένυα ή η Χιλή, φέρνουν εμπειρίες από τους δικούς τους πολιτισμούς και πώς λειτουργεί η ανάπτυξη στις χώρες τους».

Σύμφωνα με τον David, η διεθνής ανάπτυξη και οι φοιτητές με διεθνή προοπτική πάνε χέρι-χέρι: «είναι σημαντικό να υπάρχει αυτό το μείγμα ξένων φοιτητών στο School of International Development για να συζητούν τα πράγματα από πρώτο χέρι από τις δικές τους εμπειρίες».

Ανακεφαλαίωση: τι είναι η διεθνής ανάπτυξη και γιατί πρέπει να τη μελετήσετε;

Να το έχετε – ένα στιγμιότυπο της διεθνούς εξέλιξης από έναν από τους ακαδημαϊκούς εμπειρογνώμονες του Ηνωμένου Βασιλείου στον τομέα. Μάθαμε ότι, με απλά λόγια, η διεθνής ανάπτυξη αντιμετωπίζει την παγκόσμια ανισότητα. Είναι η εύρεση λύσεων σε παγκόσμια ζητήματα, όλα αυτά ανοίγοντας μια ανταποδοτική καριέρα για τον εαυτό σας.

Γιατί να το μελετήσετε; Ο David συνοψίζει: «Το είδος των μαθητών που πιστεύω ότι είναι πάντα χαρούμενοι στα μαθήματά μας είναι άνθρωποι που έχουν πάθος για τον κόσμο και πάθος να βοηθούν τους άλλους».

Πρέπει να είσαι και τυχοδιώκτης. Και συνεχίζει: «Πολλοί από τους φοιτητές που σπουδάζουν διεθνή ανάπτυξη έχουν ταξιδέψει ή ενδιαφέρονται να ταξιδέψουν και θέλουν να κάνουν τη διαφορά στον κόσμο».

«Αυτό είναι το είδος μαθητή που έρχεται σε εμάς», προσθέτει. «Κάποιος που ενδιαφέρεται πραγματικά για τους άλλους και θέλει να κάνει τη διαφορά».

Πού μπορείτε να σπουδάσετε διεθνή ανάπτυξη στο Ηνωμένο Βασίλειο;

σπουδάζουν διεθνή ανάπτυξη στο εξωτερικό

Η UEA είναι παγκόσμιος ηγέτης στη διεθνή ανάπτυξη – κατάταξη 9ου στον κόσμο για τις Αναπτυξιακές Σπουδές (QS World University Rankings by Subject 2021). Εάν δεν έχετε τους ακαδημαϊκούς βαθμούς ή το επίπεδο αγγλικών για να κάνετε αίτηση απευθείας για προπτυχιακό πτυχίο στο Πανεπιστήμιο, το INTO University of East Anglia (INTO UEA) διαθέτει ένα προπανεπιστημιακό μάθημα που θα σας οδηγήσει εκεί:

  • Διεθνές Ίδρυμα – σπουδάστε μαζί με άλλους διεθνείς φοιτητές στο INTO Center στην πανεπιστημιούπολη της UEA. Θα μελετήσετε ακαδημαϊκές ενότητες καθώς αναπτύσσετε τις δεξιότητές σας στην αγγλική γλώσσα και προσαρμόζεστε στο εκπαιδευτικό σύστημα του Ηνωμένου Βασιλείου, προτού προχωρήσετε στο Έτος 1 ενός προπτυχιακού πτυχίου.
  • Διεθνές Έτος Πρώτο – σπουδάστε μαζί με τους πρώτους φοιτητές διεθνούς ανάπτυξης στο UEA κατά τη διάρκεια του προγράμματος INTO UEA, με πρόσθετη υποστήριξη ακαδημαϊκής, αγγλικής γλώσσας και σπουδών. Μετά το πρόγραμμα, θα προχωρήσετε στο Έτος 2 ενός προπτυχιακού τίτλου στο UEA.

Τα Κέντρα INTO που προσφέρουν πρόοδο σε μεταπτυχιακούς τίτλους στη διεθνή ανάπτυξη περιλαμβάνουν:

Μάθετε περισσότερα σχετικά με τη μελέτη της διεθνούς ανάπτυξης στο Πανεπιστήμιο της Ανατολικής Αγγλίας.

Μπορεί επίσης να θέλετε να διαβάσετε „5 λόγοι που οι φοιτητές INTO ανυπομονούν να ξεκινήσουν τις σπουδές τους στο εξωτερικό‚ ή ‚Κοινωνικές επιχειρήσεις: εμπλακείτε στο πανεπιστήμιο‚.

Εγγραφείτε στις διαδικτυακές μας κοινότητες στο Facebook, Ίνσταγκραμ, Κελάδημα, LinkedIn και Τικ Τοκ.