Χρειάζομαι συνοδευτική επιστολή για απομακρυσμένες εργασίες; |

Χρειάζομαι συνοδευτική επιστολή για απομακρυσμένες εργασίες; |

Oktober 1, 2022 0 Von admin

Α, η συνοδευτική επιστολή. Το να γράψετε ένα ή όχι είναι ένα συχνά συζητούμενο θέμα μεταξύ των επαγγελματιών σταδιοδρομίας. Κάποιοι λένε ότι είναι ξεπερασμένο και δεν είναι πλέον σχετικό. Άλλοι πιστεύουν ότι είναι το κλειδί για τη λήψη συνεντεύξεων.

Οσον αφορά εμένα, Είμαι συνοδευτική επιστολή της ομάδας 99% του χρόνου. Ξέρω ότι δεν είναι η απάντηση που περίμενες να ακούσεις. Αλλά, πριν εμφανιστείτε στην εικονική έξοδο, ακούστε με.

Δεν είναι ακριβώς διασκεδαστικό να γράφεις μια συνοδευτική επιστολή. το καταλαβαίνω. Ωστόσο, υπάρχουν βάσιμοι λόγοι για να γράψετε μία για τις περισσότερες (όχι όλες) απομακρυσμένες εργασίες για τις οποίες κάνετε αίτηση. Να γιατί.

Δημιουργός πρώτης εντύπωσης

Οι πρώτες εντυπώσεις είναι σημαντικές. Το πιθανότερο είναι ότι έχετε ακούσει την παλιά φράση, «Δεν έχεις δεύτερη ευκαιρία με την πρώτη εντύπωση». Κλισέ, αλλά αληθινό. Στην πραγματικότητα, ακόμη και εσείς τακτικά κρίνετε απότομα άτομα που συναντάτε μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα, σύμφωνα με το Αμερικάνικη Ομοσπονδία Ψυχολογίας.

Δυστυχώς, τα άτομα που αναζητούν εργασία από απόσταση δεν έχουν την ευκαιρία να κάνουν προσωπική εντύπωση. Αντίθετα, το υλικό μάρκετινγκ σταδιοδρομίας (συνοδευτική επιστολή, βιογραφικό, προφίλ κοινωνικής δικτύωσης, LinkedIn, κ.λπ.) χρησιμοποιούνται από υπεύθυνους προσλήψεων και μάνατζερ προσλήψεων για να σας προσαρμόσουν.

Από το ένα τρίτο των υπαλλήλων προσλήψεων διαβάζουν συνοδευτικές επιστολές Πρώτον, είναι πιθανό να είναι ο μόνος πρώτος που θα σας δημιουργήσει εντυπώσεις κάποια στιγμή στην απομακρυσμένη αναζήτηση εργασίας. Ας το κάνουμε καλό.

Γεννήτρια συνέντευξης

Η πλειοψηφία του προσωπικού προσλήψεων χρησιμοποιεί συνοδευτικές επιστολές για τη λήψη αποφάσεων πρόσληψης. Στην πραγματικότητα, Το 83% δηλώνει ότι μια καλογραμμένη συνοδευτική επιστολή μπορεί να αναπληρώσει ένα κακό βιογραφικό.

Σαφώς, τα αιτήματά σας για συνέντευξη θα εκτοξεύονται με κάθε συνοδευτική επιστολή που γράφετε. Φροντίστε να χρησιμοποιείτε αυτό το ισχυρό έγγραφο όποτε μπορείτε!

Μην χρησιμοποιείτε την ίδια συνοδευτική επιστολή για κάθε λίστα εργασίας. Προσαρμόζετε πάντα τη συνοδευτική επιστολή σας για τη θέση εργασίας για την οποία κάνετε αίτηση. Πόντοι μπόνους εάν η συνοδευτική επιστολή απευθύνεται στον συγκεκριμένο υπεύθυνο προσλήψεων.

Γραπτή επικοινωνία στην οθόνη

Pop Quiz: Ποια είναι μια δεξιότητα που αναζητούν παγκοσμίως οι εργοδότες σε αιτούντες εργασία εξ αποστάσεως;

Απάντηση: Γραπτή ικανότητα επικοινωνίας.

Σκεφτείτε το, η πλειοψηφία σας οι απομακρυσμένες αλληλεπιδράσεις θα γίνονται γραπτώς. Για παράδειγμα, οι απομακρυσμένοι εργαζόμενοι θα:

 • Συνεργαστείτε με συναδέλφους στο Slack
 • Υποστήριξη πελατών μέσω συνομιλίας
 • Στείλτε ενημερώσεις κατάστασης και ζητήστε πληροφορίες σε email

Και αυτή είναι απλώς μια πολύ σύντομη λίστα! Σίγουρα, μπορείτε να βάλετε «δεξιότητες γραπτής επικοινωνίας» στο απομακρυσμένο βιογραφικό σας. Αλλά, προχωρήστε ένα βήμα παραπέρα και δείξτε την ικανότητά σας μέσω μιας συνοδευτικής επιστολής. Είναι η τέλεια πλατφόρμα για την αποτελεσματική επικοινωνία σας.

Διορθώστε τη συνοδευτική επιστολή σας. Στη συνέχεια, διόρθωσε το ξανά. Τέλος, ζητήστε από κάποιον άλλο να το δώσει μια φορά. Μια συνοδευτική επιστολή είναι αποτελεσματική μόνο εάν είναι καλογραμμένη και χωρίς κραυγαλέα γραμματικά λάθη.

Ακόλουθος Κατεύθυνσης

Διασκεδαστικό γεγονός, απλάt Το 38% των αιτούντων στέλνει συνοδευτική επιστολή όταν μια λίστα εργασίας ζητά μια. Προφανώς, δεν είναι καλή εμφάνιση (ή καλή πρώτη εντύπωση) όταν επιλέγετε να αφήσετε ένα έξω. Εάν δεν μπορείτε να ακολουθήσετε βασικές οδηγίες κατά τη διάρκεια της διαδικασίας πρόσληψης, γιατί ένας εργοδότης να πιστεύει ότι θα τις ακολουθήσετε μόλις προσληφθούν;

Μην είστε τεμπέλης και παραλείψτε το βήμα της συνοδευτικής επιστολής. Αντι αυτου, τα καταφέρνουν καλύτερα από το 62% των ατόμων που αναζητούν εργασία με τη δέσμευση να γράψετε μια συνοδευτική επιστολή όποτε είναι δυνατόν, και ειδικά όταν απαιτείται!

Λεπτομέρειες, Λεπτομέρειες, Λεπτομέρειες

Διαβάζετε ολόκληρη την περιγραφή της θέσης εργασίας πριν υποβάλετε αίτηση; Αν όχι, βάζετε τον εαυτό σας σε μειονεκτική θέση. Για αρχή, η λίστα θέσεων εργασίας παρέχει σημαντικές ενδείξεις για βασικές δεξιότητες και ικανότητες που πρέπει να συμπεριλάβετε στο βιογραφικό και τη συνοδευτική επιστολή σας. Αλλά, είναι επίσης ένα μέρος όπου οι εργοδότες θα γλιστρήσουν σε μια πολύ συγκεκριμένη λεπτομέρεια για να συμπεριλάβουν στη συνοδευτική επιστολή σας.

Για παράδειγμα, συγκεκριμένες οδηγίες θα μπορούσαν να είναι:

 • „Παρακαλώ συμπεριλάβετε τη λέξη „καρπούζι“ στη γραμμή θέματός σας.“
 • «Χρησιμοποιήστε «aloha» για να ολοκληρώσετε τη συνοδευτική επιστολή σας».

Φαίνεται περίεργο, το ξέρω. Ωστόσο, οι εργοδότες το κάνουν αυτό για να απομακρύνουν αμέσως τους αιτούντες που δεν διαβάζουν διεξοδικά τις καταχωρίσεις. Σε τελική ανάλυση, οι διευθυντές προσλήψεων θέλουν δυνητικούς υπαλλήλους που θέλουν πραγματικά τη δουλειά – όχι αιτούντες που κάνουν μαζική αίτηση σε κάθε απομακρυσμένη καταχώριση που βλέπουν.

Οι απομακρυσμένες αναζητήσεις εργασίας έχουν να κάνουν με την ποιότητα παρά την ποσότητα. Αφιερώστε χρόνο και υποβάλετε αίτηση για δουλειές που πραγματικά θέλετε να κάνετε (και για τις οποίες έχετε τα προσόντα). Μην εφαρμόζετε σε κάθε απομακρυσμένη καταχώριση που συναντάτε.

Ελεγκτής αφήγησης καριέρας

Τέλος, μια συνοδευτική επιστολή σας επιτρέπει ελέγξτε την αφήγηση της καριέρας σας. Η αφήγηση της καριέρας σας είναι η επαγγελματική ιστορία που περιγράφει λεπτομερώς το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον σας. Αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό όταν:

 • Αλλαγή σταδιοδρομίας
 • Εξήγηση των κενών απασχόλησης
καρφιτσώστε με για αργότερα!

Το προσωπικό πρόσληψης θα έχει αναπόφευκτα ερωτήσεις όταν υποβάλετε αίτηση για θέσεις που δεν ευθυγραμμίζονται με προηγούμενες θέσεις, όπως, „Γνωρίζουν για ποια θέση υποβάλλουν αίτηση;“ Ομοίως, όταν υπάρχουν κενά απασχόλησης, θα αναρωτιούνται, „Τι έκαναν εκείνη την περίοδο;“

Μην αφήνετε τους υπεύθυνους προσλήψεων να συνδέουν οι ίδιοι τις κουκκίδες. Αντίθετα, πάρτε τον έλεγχο της αφήγησης της καριέρας σας. Η συνοδευτική επιστολή σας είναι το τέλειο μέρος για να απαντήσετε σε αυτές τις ερωτήσεις με δικά σας λόγια. Τώρα, έχετε διαγράψει τυχόν εμπόδια προτού γίνουν σπαστές συμφωνιών.

Συνοδευτική επιστολή Γρήγορα γεγονότα και στατιστικά στοιχεία

Σαφώς, η συνοδευτική επιστολή σας είναι ένα κρίσιμο μέρος της εξ αποστάσεως αναζήτησης εργασίας σας. Εάν δεν είστε ακόμα πεπεισμένοι, σκεφτείτε αυτά τα στατιστικά*:

 • Το 26% όλων των υπαλλήλων προσλήψεων εξετάζουν τις συνοδευτικές επιστολές για να λάβουν αποφάσεις πρόσληψης
 • Το 56% των εταιρειών προτιμούν τους αιτούντες που περιλαμβάνουν συνοδευτική επιστολή
 • Το 49% των διευθυντών προσλήψεων πιστεύει ότι οι συνοδευτικές επιστολές κάνουν τα βιογραφικά καλύτερα
 • Το 83% των φορών μια συνοδευτική επιστολή μπορεί να εξασφαλίσει μια συνέντευξη για δουλειά, ειδικά όταν το βιογραφικό σας δεν ταιριάζει ακριβώς με έναν ρόλο
 • Το 77% των υπαλλήλων προσλήψεων προτιμά τους αιτούντες που αφιέρωσαν χρόνο για να στείλουν μια συνοδευτική επιστολή
 • Το 72% των εργοδοτών εξακολουθεί να θέλει να δει μια συνοδευτική επιστολή (ακόμα και όταν είναι προαιρετική)

Γράψτε συνοδευτικές επιστολές με λιγότερο άγχος

Τα στατιστικά σε αυτήν την ανάρτηση δείχνουν ξεκάθαρα ένα πράγμα: Οι περισσότεροι υποψήφιοι φοβούνται να γράψουν συνοδευτικές επιστολές. Θυμηθείτε, μόλις το 38% περιλαμβάνει μια συνοδευτική επιστολή – ακόμα και όταν είναι «απαιτείται».

Ως προπονητής καριέρας, είμαι εδώ για να κάνω την αναζήτηση εργασίας πιο απλή και αποτελεσματική. Και, είτε σας αρέσει είτε όχι, μια αποτελεσματική αναζήτηση εργασίας περιλαμβάνει μια συνοδευτική επιστολή.

Αλλά, μην πανικοβάλλεστε! Η συνοδευτική επιστολή σας δεν χρειάζεται να σας αγχώνει. Στην πραγματικότητα, το να γράψεις ένα είναι τόσο εύκολο όσο το 1-2-3.

Ένα: Μορφή

Πρώτα, πρέπει να μάθετε τι περιλαμβάνει μια συνοδευτική επιστολή. Αυτό ονομάζεται μορφή του. Μια αποτελεσματική συνοδευτική επιστολή αποτελείται από πέντε απλά μέρη:

5 απλά μέρη που συνθέτουν μια υπέροχη συνοδευτική επιστολή
 1. Στοιχεία επικοινωνίας
 2. Χαιρετισμός & Εισαγωγή
 3. Παράγραφοι σώματος
 4. Πρόσκληση σε δράση
 5. Αποσύνδεση

Στοιχεία επικοινωνίας

Τα στοιχεία επικοινωνίας περιλαμβάνουν το όνομά σας, τον αριθμό τηλεφώνου, τη διεύθυνση email και την τοποθεσία σας. Παρόλο που αναζητάτε εργασία εξ αποστάσεως, φροντίστε να συμπεριλάβετε την πόλη και την πολιτεία σας. Θυμηθείτε, πολλές εταιρείες έχουν απαιτήσεις τοποθεσίας για απομακρυσμένους εργαζόμενους.

Επιπλέον, συμπεριλάβετε το προφίλ σας στο LinkedIn και τον προσωπικό σας ιστότοπο ή χαρτοφυλάκιο, εάν τα έχετε. Εάν δεν το κάνετε, σας συνιστώ να τα ρυθμίσετε. Και τα δύο παίζουν σημαντικό ρόλο στην οικοδόμηση της προσωπικής σας επωνυμίας.

Χαιρετισμός & Εισαγωγή

Σπάνια, θα γνωρίζετε το όνομα και/ή τον τίτλο του ατόμου που διαβάζει το βιογραφικό και τη συνοδευτική επιστολή σας. Σε τελική ανάλυση, οι λίστες θέσεων εργασίας συνήθως σας ζητούν να υποβάλετε τη συνοδευτική επιστολή και το βιογραφικό σας ηλεκτρονικά μέσω μιας πύλης ή των συστημάτων παρακολούθησης αιτούντων (ATS). Όταν δεν γνωρίζετε το όνομα του ατόμου, επιμείνετε σε κάτι γενικό όπως „Αγαπητέ Διευθυντή προσλήψεων“.

Μετά τον χαιρετισμό ακολουθεί η εισαγωγική παράγραφος. Ανοίξτε τη συνοδευτική επιστολή σας με ένα άγκιστρο που τραβάει την προσοχή που ωθεί τον αναγνώστη μέσα. Με το σωστό ανοιχτήρι, η συνοδευτική επιστολή σας είναι πιθανό να διαβαστεί πλήρως αντί να σαρωθεί για λίγο.

Παράγραφοι σώματος

Το μέσο της συνοδευτικής επιστολής σας περιλαμβάνει τις παραγράφους του σώματος. Εάν είναι δυνατόν, δημιουργήστε μια σύνδεση με την εταιρεία στην οποία κάνετε αίτηση. Μπορείτε να αναφέρετε μια επερχόμενη εκδήλωση, δελτίο τύπου, αναρτήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ή αναφορές ειδήσεων.

Στη συνέχεια, αναδείξτε τις σχετικές δεξιότητές σας, την εμπειρία, την εκπαίδευση και πώς θα ωφελήσουν τους στόχους ή την αποστολή της εταιρείας. Θυμηθείτε, κρατήστε τις παραγράφους σύντομες και χρησιμοποιήστε κουκκίδες όταν είναι δυνατόν. Σε κανέναν δεν αρέσει να χτυπιέται με τοίχους κειμένου!

Πρόσκληση σε δράση

Κάθε καλός πωλητής θα σας πει να ζητάτε πάντα την πώληση. Αυτό είναι γνωστό ως «κάλεσμα για δράση». Ως άτομο που αναζητά εργασία, πουλάτε τις δεξιότητες και τις ικανότητές σας με την ελπίδα να πάρετε μια συνέντευξη. Επομένως, χρησιμοποιήστε την τελευταία σας παράγραφο για να ζητήσετε συνέντευξη. Δεν είναι πιεστικό. Είστε προνοητικοί!

Μη χρησιμοποιείτε παθητικές δηλώσεις όπως, «Θα ήθελα να μου δοθεί η ευκαιρία να συνεντεύξω μαζί σας» ή «Ελπίζω να σας ακούσω σύντομα…» Ζητήστε ενεργά συνέντευξη.

Αποσύνδεση

Είστε στο σπίτι τώρα! Τέλος, ολοκληρώστε τη συνοδευτική επιστολή σας με ένα επαγγελματικό κλείσιμο όπως «Με εκτίμηση», «Με εκτίμηση» ή «Ειλικρινά». Στη συνέχεια, απλά πληκτρολογήστε το όνομά σας για να λειτουργήσει ως υπογραφή σας. Αυτό είναι. Η συνοδευτική επιστολή σας έχει ολοκληρωθεί.

Δύο: Πρότυπο

Θυμάμαι, μην χρησιμοποιείτε συνοδευτική επιστολή κοπής μπισκότων. Μια συνοδευτική επιστολή είναι αποτελεσματική μόνο όταν είναι προσαρμοσμένη στην εταιρεία και τη θέση για την οποία κάνετε αίτηση. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να ξεκινάτε μια συνοδευτική επιστολή από την αρχή κάθε φορά. Αντίθετα, επιλέξτε ένα πρότυπο που ενημερώνεται εύκολα για εύκολη προσαρμογή.

Με ένα πρότυπο, το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να το τραβήξετε προς τα πάνω, να δημιουργήσετε ένα αντίγραφο και να αλλάξετε σχετικές ενότητες, προτάσεις ή δηλώσεις. Μόλις το κάνετε αυτό μερικές φορές, θα γίνετε επαγγελματίας συνοδευτικής επιστολής.

Δωρεάν πρότυπο συνοδευτικής επιστολής

Μην μαντέψετε τη δημιουργία μιας αποτελεσματικής συνοδευτικής επιστολής. Χρησιμοποιήστε ένα επαγγελματικό πρότυπο γραμμένο από έναν επαγγελματία προπονητή καριέρας (εγώ!).

Τρίτο: Περιεχόμενο

Μέχρι στιγμής, γνωρίζετε ποια είναι τα μέρη μιας συνοδευτικής επιστολής και τη σημασία της χρήσης ενός προσαρμόσιμου προτύπου κάθε φορά. Τώρα, τι ακριβώς πρέπει να πείτε στη συνοδευτική επιστολή σας;

Μεγάλη ερώτηση. Αυτό είναι που εξοργίζει τους περισσότερους ανθρώπους. Ευτυχώς, δεν είναι περίπλοκο. Το μόνο που χρειάζεται να θυμάστε είναι τα τρία C:

 1. Αξιοπιστία
 2. Σύνδεση
 3. Σαφήνεια.

1. Αξιοπιστία

Θυμηθείτε, η συνοδευτική επιστολή σας μπορεί να σας βοηθήσει να πάρετε μια συνέντευξη ακόμα και όταν το βιογραφικό σας δεν είναι ακριβώς κατάλληλο για τη δουλειά. Για να το κάνετε αυτό, δηλώστε τι μπορείτε να κάνετε για την εταιρεία. Στη συνέχεια, δώστε αξιοπιστία σε αυτές τις δηλώσεις κοινοποιώντας σχετικά παραδείγματα προηγούμενων επιτευγμάτων.

2. Σύνδεση

Να δημιουργείτε πάντα μια σύνδεση μεταξύ σας και της εταιρείας. Αυτό είναι σημαντικό για δύο λόγους: 1. Δείχνει το γνήσιο ενδιαφέρον σας για την εταιρεία 2. Δείχνει ξεκάθαρα μια προσεκτική συνοδευτική επιστολή γραμμένη ειδικά για αυτόν τον ρόλο.

3. Σαφήνεια

Τέλος, γράψτε καθαρά και συνοπτικά. Δεν χρειάζεται να είσαι έξυπνος, χαριτωμένος ή ιδιόρρυθμος. Η κύρια αποστολή της συνοδευτικής επιστολής σας είναι να επιδείξει ικανότητα και ενθουσιασμό. Χρησιμοποιήστε σύντομες προτάσεις και κουκκίδες για να επισημάνετε τις δεξιότητές σας και πώς θα ωφελήσουν την εταιρεία.

Παρακαλώ, διορθώστε τη συνοδευτική επιστολή σας. Μην βασίζεστε στο Word ή στα Έγγραφα για να βρείτε λάθη για εσάς. Επίσης, διαβάστε προσεκτικά τη αγγελία εργασίας για οποιαδήποτε πληροφορία πρέπει να συμπεριλάβετε στη συνοδευτική επιστολή σας. Ομοίως, αναζητήστε οδηγίες για το πώς να το αποθηκεύσετε και να το στείλετε (PDF, .docx, email, μεταφόρτωση κ.λπ.) Η προσοχή στη λεπτομέρεια είναι το κλειδί!

Ναι, θα πρέπει να συμπεριλάβετε μια συνοδευτική επιστολή για απομακρυσμένες εργασίες

Στο τέλος, η απάντησή μου είναι „Ναι, θα πρέπει να γράψετε μια συνοδευτική επιστολή – ακόμα κι αν είναι προαιρετική.“ Ειλικρινά, δεν είναι δύσκολο να γραφτούν. Στην πραγματικότητα, εάν χρησιμοποιείτε ένα πρότυπο, θα χρειαστούν μόνο λίγα λεπτά για να το προσαρμόσετε σε μια συγκεκριμένη εργασία.

Θυμηθείτε, πολλοί διευθυντές προσλήψεων πιστεύουν ότι οι συνοδευτικές επιστολές ασφαλίζουν τις συνεντεύξεις όταν ένα βιογραφικό δεν είναι το καλύτερο. Επιπλέον, σχεδόν τα δύο τρίτα των αιτούντων αποτυγχάνουν να γράψουν ένα ακόμη και όταν τους ζητηθεί. Το να γράψετε μια συνοδευτική επιστολή σας τοποθετεί ήδη μπροστά από την πλειοψηφία.

Επομένως, ανοίξτε τα Έγγραφα Google τώρα (ναι, τώρα) και συνθέστε το πρότυπο συνοδευτικής επιστολής σας. Είναι ένας πολύ εύκολος αλλά αποτελεσματικός τρόπος για να πάρετε περισσότερες συνεντεύξεις. Εγγραφείτε στο εβδομαδιαίο ενημερωτικό δελτίο μου – Happy Mail – και θα σας στείλω ένα δωρεάν παράδειγμα συνοδευτικής επιστολής ως ευχαριστία.

Ευτυχώς,

Ashlee Anderson, CPCC

*Στατιστικά στοιχεία συνοδευτικής επιστολής ευγενική προσφορά του Resume Lab.

ΥΓ Αυτή η ανάρτηση μπορεί να περιέχει συνδέσμους συνεργατών. Διαβάστε τη δήλωση αποκάλυψης μου για να μάθετε περισσότερα.