10 πράγματα που κανείς δεν σας λέει για τη μεταδευτεροβάθμια ζωή

10 πράγματα που κανείς δεν σας λέει για τη μεταδευτεροβάθμια ζωή

August 5, 2021 0 Von admin

Από τον σωστό ύπνο μέχρι το ΣΔΣ σας-σιαναθεωρώντας τις πραγματικότητες της μεταδευτεροβάθμιας ζωής για τις οποίες δεν σας λένε ποτέ όταν μπαίνουν στο κολέγιο ή στο πανεπιστήμιο.

Η ειλικρίνεια είναι πιο χρήσιμη από τα ψέματα, τις μισές αλήθειες και τις βλακείες με ζάχαρη. Αλλά το τελευταίο είναι αυτό που ακούνε πάρα πολλοί μαθητές όταν κάνουν ερωτήσεις σχετικά με τη μεταδευτεροβάθμια ζωή. Τις περισσότερες φορές πάντως. Τα καλά νέα είναι ότι μπορείτε να περιμένετε μια τεράστια ειλικρίνεια εδώ, αφού ίσως χρειαστεί να την ακούσετε. Αλλά μη διστάσετε να φάτε μερικές λιχουδιές με επικάλυψη ζάχαρης καθώς διαβάζετε. Με κάθε τρόπο, προχωρήστε.

1. Χρειάζεστε περισσότερο ύπνο από όσο νομίζετε

Ποιος θα πίστευε ότι η ξεκούραση του εγκεφάλου και του σώματός σας είναι σημαντική; Λοιπόν, είναι. Εξαιρετικά σημαντικό. Είτε το πιστεύετε είτε όχι, μπορείτε να μελετήσετε και να κοινωνικοποιηθείτε και να έχετε ακόμα χρόνο για ύπνο. Δεν θα πρέπει να θεωρείτε την εμπειρία σας στο κολέγιο ή στο πανεπιστήμιο ως ένα/ή είδος συμφωνίας. Τι νόημα έχει να πάρεις αυτό το υπέροχο κομμάτι χαρτί χωρίς να έχεις υπέροχους φίλους, καλή υγεία και την καλύτερη στιγμή; Χωρίς όλα αυτά, είναι μόλις τέσσερα χρόνια σχετικά χάλια. Ο σωστός ύπνος είναι ο καλύτερος τρόπος για να ισορροπήσετε τη σχολική σας ζωή.

2. Η γραφή σας είναι κακή

Ιδιαίτερα τα πρώτα σας προσχέδια. Αλλά δεν πειράζει! Θα πρέπει να το αγκαλιάσετε. Η καλή γραφή απαιτεί εξαιρετική επανεγγραφή και με αρκετές αναθεωρήσεις, η γραφή σας δεν θα είναι τόσο χάλια. Πολλοί φοιτητές υποτιμούν τον χρόνο που χρειάζεται για να γράψουν κάτι τόσο σύντομο όσο μια διατριβή. Θεωρητικά, θα μπορούσατε να γράψετε μια ερευνητική εργασία δέκα σελίδων σε τρεις ώρες. Ωστόσο, θα περάσετε καλύτερα χρόνο, δοκίμιο και βαθμό εάν αφήσετε το έργο.

3. Το παρελθόν σας δεν έχει σημασία

Μια ενοχλητική εμπειρία ή μια κακή ανάμνηση σας εμποδίζει να ζήσετε τη στιγμή; Απλώς θα πρέπει να το ξεπεράσετε. Δεν μπορείτε να αλλάξετε το παρελθόν, πόσο μάλλον αυτό που είστε, και δεν πρέπει να αφήσετε πράγματα από το παρελθόν να εμποδίσουν το χρόνο σας στο μεταλυκειακό. Κανείς δεν νοιάζεται πόσο δημοφιλής (ή αντιδημοφιλής) ήσασταν στο γυμνάσιο, ούτως ή άλλως.

4. Να ασχοληθείς με το ΣΔΣ σου = Κόλαση

Εάν έχετε συνεχώς εμμονή με τους βαθμούς σας, δεν θα πάρετε όσο θα έπρεπε από τη μεταλυκειακή ζωή σας. Ο στόχος να αποκτήσετε ένα GPA 4.0 είναι ένα πράγμα. Το να κάνεις τη δουλειά για να το πετύχεις είναι άλλο.

5. Δεν είσαι τόσο λεπτός στην τάξη

Σε μια συγκλονιστική τροπή των γεγονότων, οι φοιτητές ανακάλυψαν ότι οι καθηγητές έχουν μάτια. Οι καθηγητές μπορούν να σας δουν να στέλνετε μηνύματα, να κοιμάστε ή να παρακολουθείτε Netflix στην τάξη. Ομοίως, μπορούν να σας δουν να κρατάτε σημειώσεις και να ακούτε ενεργά, και είμαι σίγουρος ότι μπορείτε να καταλάβετε τι θα εκτιμούσαν περισσότερο.

6. Θα πρέπει να κάνετε κάποια πράγματα μόνοι σας

Γιατί πρέπει. Και πιθανότατα θα το θέλετε, ούτως ή άλλως. Το να τρως μόνος δεν είναι τόσο κακό. Και το να βλέπεις μια ταινία μόνος σου δεν είναι. Κανένας από τους δύο δεν πρόκειται να πάει σε συναυλία. Τώρα σοβαρά. Το να είσαι μόνος (αλλά όχι μόνος) είναι φοβερό.

7. Μείνε (Δεόντως) Ενυδατωμένο

Η αφυδάτωση είναι χάλια. Μπορεί να νιώθετε υπνηλία, πονοκεφάλους ή, σε ακραίες περιπτώσεις, να πέσετε αναίσθητος. Το να βασίζεστε στον καφέ για την καθημερινή σας πρόσληψη υγρών δεν θα σας βοηθήσει, καθώς η καφεΐνη σας αφυδατώνει. Έχετε νερό στη διάθεσή σας κάθε μέρα και θα ευχαριστήσετε τον εαυτό σας αργότερα.

8. Δεν τα ξέρεις όλα

Η αποδοχή αυτού θα σας βοηθήσει πάρα πολύ. Επαναλάβετε το αν χρειάζεται. «Δεν τα ξέρω όλα». «Δεν τα ξέρω όλα». «Δεν τα ξέρω όλα». Βλέπω? Απελευθέρωση.

9. Τα χειρότερα σενάρια μπορούν να συμβούν

Επιτρέψτε μου να είμαι σαφής: ως επί το πλείστον δεν θα συμβούν. Αλλά όταν το κάνουν, πρέπει να είστε προετοιμασμένοι να περπατήσετε κάτω από καταρρακτώδη βροχή, να σταθείτε σε ένα πολύ πυκνό τρένο ή ακόμα – να το περιμένετε – να σπαρτάρετε στην τάξη όπως ο Αντρέ Ντε Γκρας που τρέχει από μια ορδή θυμωμένων σφηκών.

10. Είσαι όμορφη και έξυπνη

Μην αφήσετε το κολέγιο ή το πανεπιστήμιο να το αλλάξει αυτό. Εάν κάνετε αυτό που υποτίθεται ότι πρέπει, το σχολείο δεν θα σας κάνει μόνο καλύτερο μαθητή, αλλά καλύτερο άτομο.

Λοιπόν ναι. Μην πεις ότι κανείς δεν σου το είπε ποτέ. Γιατί μόλις το κάναμε. Μην ανησυχείτε, όμως. Εφόσον έχετε αυτά τα πράγματα στο μυαλό σας κατά τη διάρκεια του ακαδημαϊκού σας ταξιδιού, πιθανότατα θα είστε μια χαρά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: 9 πράγματα που κανείς δεν μου είπε πριν μπω στο πρώτο έτος

Herminia Chow

Herminia Chow

Η Herminia Chow αυτή τη στιγμή φοιτά στο Πανεπιστήμιο του Τορόντο. Ελπίζει να τελειώσει στις Σπουδές Βιβλίου και Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης ενώ παράλληλα κάνει διπλό ελάσσονα στη Γλωσσολογία μαζί με τη Γραφή και τη Ρητορική. Είναι συγγραφέας, blogger και μανιώδης αναγνώστρια όλων των πραγμάτων.