3 μεγάλα πράγματα που θα ήθελα να ήξερα στην 12η τάξη

3 μεγάλα πράγματα που θα ήθελα να ήξερα στην 12η τάξη

August 30, 2022 0 Von admin

Το γυμνάσιο περνάει πάντα πιο γρήγορα από όσο νομίζεις. Για μένα, ήμουν μέρος του διαβόητου Τάξη 2020, πιο γνωστοί ως «απόφοιτοι πανδημίας». Όπως μπορείτε να μαντέψετε, ο βαθμός 12 πέρασε ακόμα πιο γρήγορα για μένα. Η πανδημία σίγουρα άλλαξε κάποιες από τις αποφάσεις μου, ωστόσο, ακόμα κι αν δεν είχε συμβεί, εξακολουθώ να πιστεύω ότι θα είχα κάνει μερικά πράγματα διαφορετικά όταν διάλεγα το πρόγραμμά μου, αν μου δινόταν άλλη μια ευκαιρία.

Ήμουν εξαιρετικά αγχωμένος, αναποφάσιστος και κάτω από μεγάλη περιττή πίεση. Εκ των υστέρων, αυτό θα μπορούσε να είχε αποφευχθεί εντελώς. Ως φοιτητής που μπαίνω στο τρίτο έτος στο Πανεπιστήμιο του Τορόντο, έχω γίνει ο «πρεσβύτερος» της οικογένειας με όλη τη γνώση και τη σοφία για το πώς να περάσω από τη μεταλυκειακή διαδικασία. Αν μπορούσα να επιστρέψω στην 11η και τη 12η τάξη, εδώ είναι μερικά από τα πράγματα που θα είχα κάνει διαφορετικά:

1. Ξεκινήστε νωρίς την εξερεύνηση των μεταδευτεροβάθμιων προγραμμάτων

Όντας ένα εξαιρετικά αβέβαιο άτομο, είχα πάρα πολλές επιλογές. Υπάρχουν ΧΙΛΙΑΔΕΣ από προγράμματα για να διαλέξετε και μπορεί να γίνει αρκετά συντριπτική. Υπάρχουν τόσα πολλά που πρέπει να λάβετε υπόψη: ενδιαφέρον, τοποθεσία, προϋπολογισμός, ανταγωνιστικότητα, βαθμοί κ.λπ. Έκανα το λάθος να εξερευνήσω προγράμματα στην αρχή της 12ης τάξης. Στην πραγματικότητα, συγκλονίστηκα τόσο πολύ που έκανα αίτηση ΔΕΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ. ΔΕΚΑ. ΜΗΝ ΕΙΣΑΙ ΕΓΩ.

Το άγχος να κάνω περικοπές βαθμών και να τηρήσω τις προθεσμίες θα είχε μειωθεί αν είχα μόλις ξεκινήσει νωρίτερα. Ακόμα και ως τριτοετής φοιτητής, εξακολουθώ να μαθαίνω για προγράμματα στο δικό μου πανεπιστήμιο που θα ήθελα να ήξερα στο γυμνάσιο. Δοκιμάστε να φτιάξετε μια λίστα με τα ενδιαφέροντά σας και να αναζητήσετε προγράμματα που να περιλαμβάνουν ένα ή περισσότερα από αυτά (μπορεί να εκπλαγείτε με αυτό που θα βρείτε).

Αν ψάχνετε συγκεκριμένα για σχολεία στο Οντάριο, το συνιστώ ανεπιφύλακτα Πληροφορίες πανεπιστημίων του Οντάριο. Αυτός ο ιστότοπος σώζει απόλυτα τη ζωή: έχει περιγραφές προγραμμάτων, βασικούς συνδέσμους, πραγματικές περικοπές βαθμών, κόστος διδάκτρων και πολλές περισσότερες πληροφορίες.

Ανεξάρτητα από το από πού παίρνετε τις πληροφορίες σας, ένας από τους καλύτερους τρόπους για να μάθετε πραγματικά εάν ένα πρόγραμμα είναι κατάλληλο για εσάς είναι να μιλήσετε με τους τρέχοντες μαθητές. Συνδεθείτε με μαθητές σε προγράμματα που σας ενδιαφέρουν ήδη από την 11η τάξη, μέσω ομάδων Reddit και Facebook ή παρακολουθώντας μια πανεπιστημιακή έκθεση.

Κατά τη διάρκεια της έρευνάς σας, τεκμηριώστε όλες τις πληροφορίες που συλλέγετε: είναι κρίσιμος. Δεν πρόκειται να πω ψέματα, η διαδικασία είναι αρκετά αγχωτική και θα έχετε την τάση να ξεχνάτε λεπτομέρειες. Επομένως, το να τα καταγράψετε κάπου είναι μια εξαιρετική ιδέα. Μόλις συγκεντρώσετε όλες τις πληροφορίες σας, η επιλογή των προγραμμάτων στα οποία θα πρέπει να κάνετε αίτηση θα γίνει πολύ πιο εύκολη.

2. Δώστε στον εαυτό σας αρκετό χρόνο για να κάνετε τις εφαρμογές σας προσεκτικά

Εάν ακολουθήσατε τη συμβουλή μου μέχρι στιγμής και έχετε τη λίστα των προγραμμάτων σας, σας προτείνω να ξεκινήσετε ΑΜΕΣΩΣ να κάνετε αίτηση — ειδικά για πιο ανταγωνιστικά προγράμματα.

Τώρα, για τις ίδιες τις εφαρμογές, οι ερωτήσεις θα ποικίλλουν. Τούτου λεχθέντος, τείνουν να ακολουθούν μια πολύ παρόμοια μορφή. Οι ερωτήσεις μπορούν συνήθως να χωριστούν σε τρεις βασικές κατηγορίες: επίδειξη δεξιοτήτων („Μιλήστε για μια στιγμή που δείξατε ηγετικό ρόλο“), ενδιαφέρον για το πρόγραμμα („Γιατί επιλέξατε συγκεκριμένα αυτό το πρόγραμμα;“ ή περιστασιακές („Τι θα κάνατε σε αυτή την κατάσταση?“).

ΣΥΜΒΟΥΛΗ PRO: φροντίστε πάντα να είστε σαφείς και περιεκτικοί. Μην χρησιμοποιείτε υπερβολικά φανταχτερές λέξεις για να εντυπωσιάσετε το σχολείο σας. Η ισχυρή γραφή είναι καθαρή, κατανοητή και με σαφήνεια.

Εάν μπορείτε, ξεκινήστε να συλλέγετε παραδείγματα από τη ζωή σας για τα οποία μπορείτε να μιλήσετε στις απαντήσεις σας. Μόλις έχετε συγκεκριμένες ερωτήσεις για οποιαδήποτε από τις αιτήσεις σας, δημιουργήστε ένα ξεχωριστό έγγραφο όπου μπορείτε να γράψετε τις απαντήσεις σας, να τις επεξεργαστείτε, ακόμη και να ζητήσετε από άλλους να προσφέρουν σχόλια πριν τις υποβάλετε. Όταν έκανα αίτηση, οι φίλοι μου και εγώ επεξεργαζόμασταν συνεχώς ο ένας τις απαντήσεις του άλλου και έσωζε τις αιτήσεις μου τόσες φορές. Οι γονείς και οι δάσκαλοι είναι επίσης υπέροχοι άνθρωποι στους οποίους μπορείτε να πάτε για βοήθεια στην επεξεργασία!

ΠΟΤΕ ΜΗ ΒΙΑΖΕΤΕ ΤΙΣ ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ ΣΑΣ. Εάν ξεκινήσετε νωρίς, θα μπορείτε να αφιερώσετε χρόνο και να γυαλίσετε τις απαντήσεις σας για να αντανακλούν καλύτερα εσάς ως υποψήφιο μαθητή.

3. Αφιερώστε λίγο χρόνο στον εαυτό σας

Μέχρι τώρα, ίσως έχετε συνειδητοποιήσει ότι η περίοδος αιτήσεων μετά τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση είναι ΑΓΧΟΣ. Φροντίστε να αφιερώσετε λίγο χρόνο στον εαυτό σας για να χαλαρώσετε, να χαλαρώσετε και να δείτε τους φίλους σας. Ένα από τα μεγαλύτερα λύπη μου είναι ότι απέρριψα τα hangout με φίλους για να δουλέψω σε εφαρμογές, ειδικά αν σκεφτεί κανείς ότι η πανδημία τελικά με εμπόδισε να δω μερικές από αυτές για πάνω από δύο χρόνια.

Προφανώς, η μετάβαση στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση είναι σημαντική. Αλλά το ίδιο είναι και το τελευταίο έτος στο γυμνάσιο. Μην ξεχνάτε να δημιουργείτε αυτές τις αναμνήσεις και να περνάτε χρόνο με αυτούς που αγαπάτε γιατί αν προγραμματίσετε σωστά τον χρόνο σας, μπορείτε να κάνετε απολύτως και τα δύο. Όπως το έθεσε κάποτε ο Ferris Bueller: «Η ζωή κυλά πολύ γρήγορα. Αν δεν σταματάς και δεν κοιτάς γύρω σου μια στο τόσο, μπορεί να το χάσεις».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: 10 πράγματα που θα ήθελα να ήξερα πριν από το πρώτο μου έτος στο Πανεπιστήμιο

Rubaina Farin

Rubaina Farin

Γεια! Είμαι η Rubaina Farin (αυτή/η) και είμαι τριτοετής φοιτήτρια στο Life Sciences στο Πανεπιστήμιο του Τορόντο στην πανεπιστημιούπολη St. George! Αυτήν τη στιγμή επιδιώκω διπλή κατεύθυνση στη Θεμελιώδη Γενετική & Εφαρμογές της και Γνωστικές Επιστήμες – Υπολογιστική ροή και δευτερεύουσα στις Γυναίκες και τις Σπουδές Φύλου. Στον ελεύθερο χρόνο μου, λατρεύω τη φωτογραφία, να παίζω κιθάρα ή πιάνο και να βλέπω ταινίες!