3 Παράγοντες που πρέπει να λάβετε υπόψη για την απόφαση του μεγάλου πανεπιστημίου/κολεγίου σας

3 Παράγοντες που πρέπει να λάβετε υπόψη για την απόφαση του μεγάλου πανεπιστημίου/κολεγίου σας

September 1, 2022 0 Von admin

Facebook

Όταν είστε στη 12η τάξη, φαίνεται ότι υπάρχουν εκατομμύρια προγράμματα σε εκατομμύρια σχολεία, καθένα από τα οποία προσφέρει μοναδικά, ελκυστικά οφέλη – πιστέψτε με, ξέρω πόσο συντριπτικό μπορεί να είναι! Πριν από δύο χρόνια, όταν ήμουν στο Λύκειο, επέλεξα το Πανεπιστήμιο του Τορόντο (Πανεπιστημιούπολη St. George) και […]
source=blog.studentlifenetwork.com‘,’mywindowtitle‘,’width=600,height=450′)“ class=“social-bubble linkedin icon has-tooltip“>

LinkedInΌταν είστε στη 12η τάξη, φαίνεται ότι υπάρχουν εκατομμύρια προγράμματα σε εκατομμύρια σχολεία, καθένα από τα οποία προσφέρει μοναδικά, ελκυστικά οφέλη – πιστέψτε με, ξέρω πόσο συντριπτικό μπορεί να είναι! Πριν από δύο χρόνια, όταν ήμουν στο Λύκειο, επέλεξα το Πανεπιστήμιο του Τορόντο (Πανεπιστημιούπολη St. George), και τρεις ήταν οι βασικοί παράγοντες που επηρέασαν αυτή την απόφαση.

1. Υποτροφία διαθεσιμότητα

Για πολλούς μαθητές, το χρηματικό ποσό που προσφέρει ένα ίδρυμα είναι ένας πολύ σημαντικός παράγοντας που πρέπει να λάβετε υπόψη όταν επιλέγετε ένα σχολείο ή ένα πρόγραμμα. Κατά τη διάρκεια του τελευταίου μου έτους, το προσφορές υποτροφιών από τα σχολεία στα οποία έκανα αίτηση με βοήθησαν να αποφασίσω και τελικά να δεσμευτώ για την πανεπιστημιούπολη του Πανεπιστημίου του Τορόντο στο κέντρο της πόλης.

Ένα πράγμα που έμαθα από τη σύγκριση των προσφορών μου ήταν ότι πολλές φορές, η ελκυστικότητα μιας υποτροφίας δεν καθορίζεται αποκλειστικά από το χρηματικό ποσό που σας εγγυάται. Στην πραγματικότητα, ορισμένα σχολεία προσφέρουν μοναδικές υποτροφίες που εκτείνονται πέρα ​​από την οικονομική αποζημίωση, εξασφαλίζοντάς σας ορισμένες ευκαιρίες κατά τη διάρκεια της παραμονής σας στο πανεπιστήμιο.

Αυτός ήταν ένας από τους λόγους που επέλεξα την Πανεπιστημιούπολη St. George του Πανεπιστημίου του Τορόντο, σε αντίθεση με την τοποθεσία Scarborough. Ενώ η τελευταία πανεπιστημιούπολη μου πρόσφερε μια πιο γενναιόδωρη υποτροφία, η πρώτη μου πρόσφερε περισσότερα από χρήματα – μου πρόσφερε ένα πρόγραμμα. Μέσω του Προγράμματος Υποτροφιών Αριστείας του Προέδρου, εκτός από ένα οικονομικό βραβείο, μου εξασφαλίστηκε μια θέση εργασίας-μελέτης κατά τη διάρκεια του δεύτερου έτους μου, μέντορας σχολής και πρόσβαση σε μια διεθνή ευκαιρία κατά τη διάρκεια της προπτυχιακής μου σταδιοδρομίας.

Για μένα, δεν ήταν μόνο τα χρήματα. Η πρόσβαση σε αυτές τις ευκαιρίες θα έκανε την προπτυχιακή μου εμπειρία πιο ικανοποιητική και ικανοποιητική, κάτι που ήταν επίσης πολύ σημαντικό για μένα. Κάθε μαθητής έχει διαφορετικές προτεραιότητες και πρέπει να σταθμίσετε τα υπέρ και τα κατά των επιλογών σας. Για αυτόν τον λόγο, είναι τόσο σημαντικό να σκεφτείτε τι εκτιμάτε περισσότερο και τι ελπίζετε να κερδίσετε από το χρόνο σας στο μεταδευτεροβάθμιο. Το πιο σημαντικό, μην εκτιμάτε τη γνώμη περισσότερο από τη δική σας.

2. ΤΑΧ (Πρόγραμμα Σπουδών)

Η λέξη POSt, που σημαίνει πρόγραμμα σπουδών, τείνει να προκαλεί φόβο στις καρδιές πολλών μαθητών U of T. Κατά ειρωνικό τρόπο, ήταν στην πραγματικότητα ένας πολύ ελκυστικός παράγοντας για μένα που συνέβαλε στην τελική απόφασή μου.

Στο U of T, οι φοιτητές της Σχολής Τεχνών και Επιστημών δεν κάνουν αίτηση και λαμβάνουν αποδοχή σε μια συγκεκριμένη κατεύθυνση στο τελευταίο έτος. Αντίθετα, κάνετε αίτηση σε μια «ροή», μέσω της οποίας μπορείτε να εξερευνήσετε τα ενδιαφέροντά σας και να παρακολουθήσετε μαθήματα σε διάφορους τομείς. Για παράδειγμα, κατά τη διάρκεια του πρώτου μου έτους στη ροή Κοινωνικών Επιστημών, παρακολούθησα μαθήματα μέσω του Προγράμματος του Munk School of Global Affairs‘ One Program, ενός μαθήματος φυσικής, ενός μαθήματος για την επιστήμη της ανθρώπινης φύσης, τα οικονομικά, ακόμη και την ψυχολογία.

Η ευκαιρία να εξερευνήσω τα ακαδημαϊκά μου ενδιαφέροντα στο πρώτο έτος ήταν ανεκτίμητη και ήξερα στο γυμνάσιο ότι ήθελα αυτή την ελευθερία κατά το πρώτο έτος του πανεπιστημίου. Επειδή εξερεύνησα τόσα πολλά διαφορετικά πεδία από νωρίς, μπόρεσα να πάρω μια τεκμηριωμένη απόφαση σχετικά με το ποια κατεύθυνση ήθελα να ακολουθήσω για τα επόμενα τρία χρόνια της ζωής μου.

Από την εμπειρία μου, τα μαθήματα γυμνασίου δεν είναι η καλύτερη αντανάκλαση αυτών των κλάδων στο πανεπιστήμιο. Μερικές φορές, ένα μάθημα που δεν σας άρεσε στο γυμνάσιο μπορεί να είναι αυτό που αγαπάτε στο πανεπιστήμιο. Για το λόγο αυτό, η αίτηση στο POSt στο τέλος του πρώτου έτους ήταν μια εξαιρετική επιλογή για μένα. Πέρασα ένα χρόνο εξερευνώντας τα ενδιαφέροντά μου, μαθαίνοντας και μελετώντας διαφορετικά πράγματα χωρίς δέσμευση. Εκ των υστέρων, αν είχα πάει με ένα πρόγραμμα απευθείας εισόδου στο γυμνάσιο, πάντα θα αναρωτιόμουν αν πήρα τη σωστή απόφαση επιλέγοντας το πρόγραμμά μου τόσο νωρίς, και είμαι πολύ χαρούμενος που επέλεξα το U of T για αυτόν τον λόγο.

3. Επιλέγοντας τη σωστή πανεπιστημιούπολη

Πάντα ήξερα ότι ήθελα να μείνω στο σπίτι και να πηγαίνω στο σχολείο στο κέντρο του Τορόντο. Μερικοί από τους φίλους μου ήξεραν πάντα ότι ήθελαν να μετακομίσουν, να ζήσουν σε κατοικία και να ζήσουν μια πανεπιστημιακή πόλη. Το να γνωρίζετε τι είδους εμπειρία θέλετε είναι σημαντικό όταν επιλέγετε μια πανεπιστημιούπολη που λειτουργεί για εσάς.

Η συμβουλή μου είναι πάντα να ελέγχετε διάφορες πανεπιστημιουπόλεις, να μιλάτε με μαθητές σε αυτά τα σχολεία και να βλέπετε αν θα μπορούσατε να δείτε τον εαυτό σας να περνάει αρκετά χρόνια εκεί. Πράγματα όπως η κοινωνική ατμόσφαιρα, τα συστήματα υποστήριξης, οι επιλογές στέγασης και τα έξοδα είναι όλα σημαντικοί παράγοντες που θα συμβάλουν μαζικά στην εμπειρία σας. Αφιερώστε χρόνο για να σταθμίσετε τις επιλογές σας και μην πάρετε μια απόφαση χωρίς να γνωρίζετε τι δεσμεύεστε.

Το να αποφασίσετε τι να κάνετε και πού να πάτε μετά το γυμνάσιο μπορεί να είναι εκφοβιστικό, αλλά το να καταλάβετε τι είναι σημαντικό για εσάς όσον αφορά τις υποτροφίες, τη δομή του προγράμματος και το περιβάλλον της πανεπιστημιούπολης είναι ένα εξαιρετικό πρώτο βήμα για να πάρετε μια απόφαση ότι είστε ικανοποιημένοι δρόμος. Καλή τύχη!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: 4 Ερωτήσεις που θα σας βοηθήσουν να αποφασίσετε εάν το Πανεπιστήμιο είναι για εσάς

Ζαϊμπούν Αζχάρ

Ζαϊμπούν Αζχάρ

Ο Zaiboon Azhar είναι τριτοετής φοιτητής στο Πανεπιστήμιο του Τορόντο, με ειδικότητα στις Διεθνείς Σχέσεις. Είναι μια επίδοξη δικηγόρος που της αρέσει να περνά τον ελεύθερο χρόνο της στο γυμναστήριο ή να διαβάζει νέα βιβλία!