5 Συμβουλές που θα σας βοηθήσουν να ξεχωρίσετε στο πανεπιστήμιο και στο κολέγιο

5 Συμβουλές που θα σας βοηθήσουν να ξεχωρίσετε στο πανεπιστήμιο και στο κολέγιο

September 2, 2022 0 Von admin

Το μεταλυκειακό είναι μια εξαιρετική στιγμή για να αποκτήσετε σοβαρές γνώσεις σχετικά με τον τομέα των ενδιαφερόντων σας, αλλά πληρώνετε επίσης πολλά χρήματα για την εκπαίδευσή σας, επομένως θα πρέπει πιθανώς να αξιοποιήσετε την ευκαιρία να αξιοποιήσετε όσο το δυνατόν περισσότερα από την εμπειρία . Τόσοι πολλοί μαθητές πηγαίνουν στην τάξη και φεύγουν, ξεχνώντας όλες τις ευκαιρίες για καριέρα και προσωπική ανάπτυξη που παρέχει το ίδρυμά τους. Υπάρχουν τόσοι πολλοί άνθρωποι με τους οποίους μπορείτε να μιλήσετε, δραστηριότητες στις οποίες μπορείτε να συμμετάσχετε και πράγματα που πρέπει να κάνετε για να σας βοηθήσουν να ξεχωρίσετε και να κερδίσετε όσο το δυνατόν περισσότερο το χρήμα σας.

Έτσι, αν θέλετε να ξεχωρίσετε από το πλήθος και να αξιοποιήσετε στο έπακρο την εκπαίδευσή σας, συνεχίστε να διαβάζετε! Αυτά είναι πράγματα που έχω εφαρμόσει προσωπικά στη μεταδευτεροβάθμια σταδιοδρομία μου και έχουν κάνει πραγματικά τη διαφορά στην απόδοση και τη συνολική μου ικανοποίηση στο πανεπιστήμιο.

1. Συστήστε τον εαυτό σας στον Profs

Αυτή η συμβουλή αλλάζει τη ζωή. Απαιτεί να βγεις λίγο από τη ζώνη άνεσής σου, ειδικά αν είσαι εσωστρεφής, αλλά πραγματικά πάει πολύ. Μετά την πρώτη τάξη κάθε μαθήματος του εξαμήνου, προσπαθήστε να πλησιάσετε τον καθηγητή, παρουσιάστε τον εαυτό σας σε αυτόν και αναφέρετε ένα πράγμα που βρήκατε πραγματικά ενδιαφέρον στην τάξη. Αν τους ερευνήσατε, μπορείτε επίσης να τους πείτε γιατί σας ενδιαφέρει η δουλειά τους ή γιατί ανυπομονείτε για την τάξη τους. Αυτή η μία συζήτηση και μόνο επιτρέπει στον καθηγητή να σας δει διαφορετικά – δεν είστε πια ένας από τους εκατοντάδες.

Θα μπορούσατε ενδεχομένως να γίνετε το άτομό τους εάν έχουν απορίες ή θα μπορούσε επίσης να είναι η αρχή μιας επαγγελματικής σχέσης, ειδικά εάν ενδιαφέρεστε για την ερευνητική τους εργασία και θα θέλατε να συνεργαστείτε μαζί τους στο μέλλον. Οι καθηγητές λατρεύουν να βλέπουν πότε οι μαθητές τους είναι ενθουσιασμένοι και πρόθυμοι να μάθουν και δεν θα ξεχάσουν τη χειρονομία σας. Επιπλέον, θα συνδεθείτε με τους ηγέτες του κλάδου και θα καταλάβετε περισσότερα για το τι κάνουν.

2. Διαβάστε τα email σας

Δεν μπορώ να το τονίσω αρκετά. Τόσοι πολλοί μαθητές δεν ελέγχουν τακτικά τα e-mail του σχολείου τους εξαιτίας όλων των φαινομενικά άχρηστων ανακοινώσεων εκεί. Αλλά σας υπόσχομαι ότι ανάμεσα στα σκουπίδια, υπάρχει λίγος χρυσός. Υπάρχουν συχνά μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σχετικά με υποτροφίες, εκδηλώσεις δικτύωσης, γρήγορες έρευνες που σας ανταμείβουν με δωρεάν δωροκάρτες και πολλά άλλα. Εάν ελέγχετε τακτικά το email σας, περιστασιακά θα βρείτε μερικές εξαιρετικές ευκαιρίες για τον εαυτό σας. Αυτή η συμβουλή από μόνη της είναι ο καλύτερος τρόπος για να αξιοποιήσετε τους πόρους του ιδρύματός σας, καθώς τα πανεπιστήμια και τα κολέγια κυκλοφορούν τις περισσότερες πληροφορίες τους μέσω email.

3. Μίλα

Πολλά μεταλυκειακά ιδρύματα ενδιαφέρονται πραγματικά για το τι σκέφτονται οι μαθητές τους, οπότε αν υπάρχει κάτι που θα θέλατε να ασχοληθεί το πανεπιστήμιο, κάντε τη φωνή σας να ακουστεί. Αυτό μπορεί να κυμαίνεται από υπερβολικά βιαστική προθεσμία για το έργο, οπότε θα μπορούσατε να εκφράσετε τη γνώμη σας στον εκπρόσωπο της τάξης ή θα μπορούσε να είναι ένα μεγαλύτερο διοικητικό ζήτημα. Ό,τι κι αν είναι, μην φοβάστε να στείλετε ένα email σε κάποιον που ασχολείται με το συγκεκριμένο τμήμα και να ακουστεί η φωνή σας. Ίσως εκπλαγείτε πόσο μεγάλο αντίκτυπο θα μπορούσε να έχει.

4. Δίκτυο σαν τη ζωή σας εξαρτάται από αυτό

Τα πανεπιστήμια και τα κολέγια έχουν πάντα πράγματα που συμβαίνουν, είτε πρόκειται για συμπόσια, εκδηλώσεις, διαλέξεις προσκεκλημένων ή κάτι εντελώς άλλο. Αφιερώστε χρόνο για να παρακολουθήσετε κάποιες εκδηλώσεις που σας ενδιαφέρουν και μιλήστε με ανθρώπους για κοινά πάθη. Εκτός από τη συμμετοχή σε εκδηλώσεις, μην φοβάστε να στείλετε μηνύματα ανώτερων ετών, TA ή καθηγητές που έχουν εργαστεί σε έργα ή σε εταιρείες που θαυμάζετε. Πολλά πανεπιστήμια/κολέγια φιλοξενούν μερικούς πραγματικά απίστευτους καθηγητές που κάνουν έρευνα αιχμής και έχετε πρόσβαση σε αυτούς τους ανθρώπους! Εάν το να τους ζητήσετε να τους συναντήσετε για καφέ ή ουσιαστικά είναι πολύ γρήγορο για εσάς, απλώς κάντε τους μερικές ερωτήσεις μέσω email. Μπορείτε να μάθετε ένα απίστευτο ποσό από όσους ήταν στα παπούτσια σας και τώρα είναι χρόνια μπροστά. Επιπλέον, οι άνθρωποι αγαπούν να βοηθούν τους μαθητές. Η δημιουργία συνδέσεων είναι ο καλύτερος τρόπος για να προχωρήσετε στην καριέρα σας.

5. Συμμετέχετε στα Εξωσχολικά

Αυτό φαίνεται σαν μια προφανής συμβουλή, αλλά είναι απίστευτο πόσα μπορείς να βγάλεις από συλλόγους/κοινωνίες. Ιδού το πράγμα: πολλά εξωσχολικά χρειάζονται πραγματικά ανθρώπους, οπότε η απόκτηση ενός ρόλου, ενώ μπορεί να χρειάζεται περισσότερη προσπάθεια για μεγαλύτερους συλλόγους, είναι εφικτό. Δεύτερον, τα εξωσχολικά είναι ένας από τους καλύτερους τρόπους για να αναπτύξετε τις γνώσεις σας σε πράγματα εκτός της τάξης. Για παράδειγμα, εάν ενδιαφέρεστε για το μάρκετινγκ/στρατηγική, ίσως θελήσετε να κάνετε αίτηση για να γίνετε μέλος της διαφημιστικής ομάδας ενός συλλόγου. Η συμμετοχή σε διαγωνισμούς είναι επίσης απίστευτα πολύτιμη. Το να έχετε μη ακαδημαϊκά έργα στο βιογραφικό σας είναι πολύ ελκυστικό για τους εργοδότες και είναι χρήσιμο όταν ψάχνετε για πρακτική άσκηση.

Ορίστε το έχετε. Εάν ακολουθήσετε αυτές τις συμβουλές, θα αξιοποιήσετε πραγματικά στο έπακρο την εκπαίδευσή σας και θα μπορέσετε να φύγετε με μια χούφτα πόρων, συνδέσεων και δεξιοτήτων που θα σας ωφελήσουν για τα επόμενα χρόνια. Καλή τύχη!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: 10 πράγματα που κανείς δεν σας λέει για τη μεταδευτεροβάθμια ζωή

Μάικλ Κρος

Μάικλ Κρος

Ο Michael Salib είναι τριτοετής φοιτητής αρχιτεκτονικής στο Πανεπιστήμιο του Waterloo. Ως καλλιτέχνης, σχεδιαστής και συγγραφέας, αυτοπροσδιορίζεται ως «δημιουργικός ενθουσιώδης», αφήνοντας τη δημιουργικότητα να κυριαρχεί στην καθημερινότητά του. Ο Μάικλ πάντα ψάχνει να εμπλακεί και να υποκινήσει την αλλαγή στην κοινότητά του. Έχει καθοδηγήσει και καθοδηγεί μαθητές κατά τη μετάβασή τους από το δημοτικό στο γυμνάσιο, το γυμνάσιο σε μεταλυκειακό και μεταλυκειακό σε επαγγελματικό πτυχίο για αρκετά χρόνια, βοηθώντας τους να αξιοποιήσουν πλήρως τις δυνατότητές τους. Έχει επίσης ταλέντο στη δημόσια ομιλία. Στον ελεύθερο χρόνο του, θα βρείτε τον Michael να κάνει μια πληθώρα πραγμάτων, όπως ταξίδια, πεζοπορία, υποκριτική, ζωγραφική, μαγειρική, λήψη φωτογραφιών και να περνά ποιοτικό χρόνο με αγαπημένα πρόσωπα.